Makers Zomer Met Art heel erg bezig met lage kijkcijfers

De makers van de RTL 4-talkshow Zomer Met Art zijn heel erg bezig met de lage kijkcijfers die het programma behaalt. Dat onthulde sidekick Richard Groenendijk in de uitzending van donderdag. Art Rooijakkers is van zichzelf al een kleurloze presentator, maar zijn talkshow is al helemáál zoutloos. Het programma wordt net als RTL Late Night geproduceerd door Blue Circle, dat nou niet bepaald een talent heeft voor het maken van een boeiend late-nightprogramma.

Het leidt ertoe dat er bijna niemand kijkt naar Zomer Met Art. De eerste vier afleveringen waren goed voor respectievelijk 354.000 kijkers (10,7 procent), 305.000 kijkers (9,7 procent), 275.000 kijkers (8,3 procent) en 303.000 kijkers (9,6 procent).

Richard Groenendijk vertelde aan het begin van de uitzending dat een goede vriend van hem in het ziekenhuis ligt en dat dat veel dingen, waaronder lage kijkcijfers, relativeert.

De komediant: “Johan is een vriend van mij en die ligt in het OLVG, waar hij met vreselijke chemo’s is behandeld voor lymfklierkanker. Dat is weer teruggekomen. Wij zitten hier natuurlijk de hele week in een bubbel met z’n allen. Mensen weten het niet, maar we zijn hele dagen bezig en iedereen is moe en bezig met kijkcijfers en marktaandelen en wie Angela de Jong een dooie snoekbaars stuurt.

Nou ja fijn, dan zit je daar en praat je met hem, en dan denk je: ‘Ach…’ Het is een cliché, maar het is wel zo.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen