Katja Schuurman vond RTL traag na haar overstap

Katja Schuurman vindt dat er wel wat meer vaart in had mogen zitten bij RTL na haar overstap van KRO-NCRV. Dat laat de presentatrice blijken in gesprek met de Televizier. Het duurde relatief lang voordat ze een programma kreeg bij RTL: ze tekende in april 2018, haar contract ging in september 2018 in en pas vorige maand begon haar eerste show Gemaakt in Nederland. Het is jammer, maar begrijpelijk, aldus Schuurman. “Ik stapte over in een periode dat er veel veranderde bij RTL.”

Veel mensen dachten dat Schuurman in september al direct in beeld zou verschijnen. “Vooraf hadden we gepraat over wat ik zou gaan doen, dus ik wilde meteen doorpakken. Dat duurde iets langer dan verwacht.”

Nu is ze dus te zien met Ondertussen in Nederland. “En inmiddels draai ik naast deze reeks ook een ander programma en bereid ik meer projecten voor. Ook praten we over een rol in een dramaserie. Dus ja, de overstap voelt top.

Hoe vond ze het om samen te werken met Tijl Beckand? “Ik kwam hem weinig tegen. We gingen veel los van elkaar op pad. Maar we begonnen en eindigden de afleveringen wel steeds samen. Daar had ik ontzettend veel lol in. Het is een onwijs leuke vent en het klikte meteen.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen