Jeroom verkiest Jan Jaap boven Marc-Marie

Jeroom Snelders werkt in de Vlaamse hitquiz De Slimste liever samen met Jan Jaap van der Wal dan met Marc-Marie Huijbregts. Dat zegt hij vandaag in gesprek met de Volkskrant. Jeroom kiest voor Jan Jaap, omdat zijn werkwijze dichterbij hem ligt. “Amai, een lastige, maar ik kies voor Jan Jaap. Marc-Marie komt bij de studio, parkeert zijn auto, gaat naar de schmink en komt naast me zitten – zonder enige voorbereiding. Jan Jaap en ik weten meestal een deel van de vragen.

Als je de vragen van tevoren weet, kun je de grappen voorbereiden. “Als er bijvoorbeeld een vraag over Papoea-Nieuw-Guinea komt, dan kan ik niet zomaar improviseren. De werkwijze van Jan Jaap ligt dus dichter bij de mijne.”

Hoe dan ook: het is in Vlaanderen altijd lachen bij De Slimste Mens, in tegenstelling tot bij ons. “Door de juryleden is het eerste halfuur van De slimste mens ter wereld pure komedie. Bij de Nederlandse variant is de opzet anders, en ontbreekt het aan humor. Jullie hebben in plaats van een grappige jury gekozen voor die zure bal van een Maarten van Rossum.”

Tegenwoordig is Jeroom ook te zien op de Nederlandse tv. “Ik ben deze zomer te zien in Zomer met Art, waarbij ik in een rubriek twee keer de Nederlandse actualiteit op humoristische manier onder de loep neem.

Het Volkskrant-interview met Jeroom Snelders kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen