Jeroom verkiest Jan Jaap boven Marc-Marie

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 15:50

Jeroom Snelders werkt in de Vlaamse hitquiz De Slimste liever samen met Jan Jaap van der Wal dan met Marc-Marie Huijbregts. Dat zegt hij vandaag in gesprek met de Volkskrant. Jeroom kiest voor Jan Jaap, omdat zijn werkwijze dichterbij hem ligt. “Amai, een lastige, maar ik kies voor Jan Jaap. Marc-Marie komt bij de studio, parkeert zijn auto, gaat naar de schmink en komt naast me zitten – zonder enige voorbereiding. Jan Jaap en ik weten meestal een deel van de vragen.

Als je de vragen van tevoren weet, kun je de grappen voorbereiden. “Als er bijvoorbeeld een vraag over Papoea-Nieuw-Guinea komt, dan kan ik niet zomaar improviseren. De werkwijze van Jan Jaap ligt dus dichter bij de mijne.”

Hoe dan ook: het is in Vlaanderen altijd lachen bij De Slimste Mens, in tegenstelling tot bij ons. “Door de juryleden is het eerste halfuur van De slimste mens ter wereld pure komedie. Bij de Nederlandse variant is de opzet anders, en ontbreekt het aan humor. Jullie hebben in plaats van een grappige jury gekozen voor die zure bal van een Maarten van Rossum.”

Tegenwoordig is Jeroom ook te zien op de Nederlandse tv. “Ik ben deze zomer te zien in Zomer met Art, waarbij ik in een rubriek twee keer de Nederlandse actualiteit op humoristische manier onder de loep neem.

Het Volkskrant-interview met Jeroom Snelders kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
23 Reacties op “Jeroom verkiest Jan Jaap boven Marc-Marie”


 1. Michel

  Helemaal met Jeroom eens. Toch scoort de NL versie op een of andere manier ook hoge kijkcijfers. Maar de NL zender die de Vlaamse versie herhaalt zal waarschijnlijk de kijkcijfers van de NL versie overtreffen.

  Overigens kiest hij bij voorkeur JJ vd Wal omdat je naast hem al snel de grappigste van de twee bent. En dat wil wat zeggen als MM de tweede keuze is ;-)

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tóch weer nieuws over het Nationale Piepkuiken.
  Dat vinden wij knap.

 3. 123

  Dat is juist het manco van DE Slimste in België: wat ooit begon als enigszins grappige quiz heeft nu helemaal niets meer weg van wat het ooit was. Het draait nu alleen maar om de ego’s van de ‘juryleden’. Terwijl in NL het quizelement er nog echt in zit, gelukkig!

 4. sam

  Gaat Dionne het Songfestival presenteren?

 5. peacock and whitemen

  In belgie dendert de slimste mens ter wereld ieder jaar door de miljoen Barrière heen met de kijkcijfers.

  Ondanks dat het veel kleinere belgie verdeeld is tussen noord en zuid, toch het best bekeken programma.

  Ook de opzet is anders: Presentator eric van Looi belt zelf alle kanidaten op om te vragen om mee te doen, 20 goede jury leden, en het belangrijkste van het succes:

  Het is daar echt puur amusement en het programma is maar èèn keer per jaar op tv en zelfs na 15 jaar met echte bv-ners en bn-ners ipv die nobody’s hier.

 6. Arend R

  Jeroom, en ook Geubbels, kunnen alleen maar grappig zijn als ze de grappen voorbereiden. En dan zijn het ook nog eens grappen die ze opzoeken op internet. Gewoon jatten dus. Kom je als Comedian heel ver mee. Ik vind het triest. MM is tenminste echt grappig van zichzelf. Jan Jaap een zure ouwe man en logisch dat je daar liever naast zit als nep grappenmaker want met echte komedianten kom je dan tekort. Weg met die nep grappige Belgen

 7. Ray

  Dat Belgen niet kunnen improviseren is inmiddels wel duidelijk. RTL haalt de laatste jaren steeds meer Belgen in steeds meer panelshows, en de eerste die echt grappig is moet nog gevonden worden.

 8. Pol

  De Vlaamse versie is wel echt ontzettend langdradig geworden. Inderdaad heel veel tijd voor komedie, maar daardoor lijkt er geen einde aan te komen. Zeker nu het op VIER wordt uitgezonden duurt het inclusief reclame dagelijks anderhalf uur. Voor mij is dat te lang voor een kennisquiz.

 9. Sjaalie van der Klappe

  De Vlaamse versie van De Slimste Mens is vreselijk. Het lijkt een quiz, maar je krijgt een cabaretshow. En dan ook nog cabaret van zeer laag niveau. Puberale poep- en piesgrappen, maar ja, de Belgen vinden dat blijkbaar grappig. Ik vind de Nederlandse versie vele malen beter.

 10. jan

  De Slimste Mens in Nederland gaat om de slimste mens, niet ‘wie is de clown’.

 11. liefkleinhertje

  Nou is het vrij lastig om iemand te vinden die nog minder leuk is dan piepkuiken.

 12. Lies

  Heeft piepkuiken eigenlijk nog werk? Na zijn grande fiasco Eindejaarsconferentie?

 13. jomari

  @Arend R 16.16

  Mee eens.

 14. 123

  Ik blijf het ironisch vinden dat de Belgische versie vroeger beter was dan de Nederlandse versie (volgens mij toen op Tien/Talpa, later RTL4), maar dat de rollen nu ondertussen omgedraaid zijn. De Slimste Mens Ter Wereld had, toen het nog bij de Vlaamse publieke omroep zat, een geweldig format. Sinds ze naar VIER zijn verhuisd is dat helemaal afgebrokkeld. Terwijl in NL juist het tegenovergestelde gebeurde; de kijkcijfers waren nog nooit zo hoog!

 15. reade rinus

  ojee art gaat gaat zijn programma opleuken met een belg dat beloofd wat

 16. Meneer Kaktus

  belooft, nitwit.

 17. Geronimo

  Wat is dat toch met die Belgen? Waarom worden er voor allerlei formats zo vaak gebruik maakt van archetypische Nederlanders? Bij Extra Time kun je veelal ‘genieten’ van de het lompe onbeleefde gedrag van Jan Mulder. Hem is kennelijk nooit bijgebracht dat je een ander moet laten uitpraten en dat een ander ook een mening mag hebben. Bij De Slimste Mens kiezen dus voor een andere typische verschijningsvorm van d’n ‘Ollander: de dominee in de persoon van Jan-Jaap van der Wal. Waarom er op hem ooit het predicaat grappig is geplakt, is mij een raadsel. Dat kan het dus niet zijn.

 18. joost

  Mulder: de grootste nagemaakte super salon socialist die er bestaat.

  Gelukkig heeft studio sport vader en zoon Mulder van de TV afgehaalt.
  Kotsmisselijk werd ik over het onzin gel.ul van die geldgraaiers.
  Mulder gedraagt zich als een soort intellectueel, terwijl hij met zn hbs opleiding het tot profvoetballer heeft gebracht.
  Die Belgen vereren hem nog ,omdat hij een blauwe maandag bij Anderlecht heeft gespeeld.
  Het geeft trouwens wel de verarming aan van die Belgische praatprogramma’s als je die ouwe Mulder er telkens voor vraagt.
  Maar Jan is gek op geld , dat wel natuurlijk.

 19. zeker weten

  gelukkig geen piepkuiken meer, hij krijgt genoeg euri bij DWDD

 20. Janneke Vernijnig

  Geronimo, omdat die Van der Wal een hazelip heeft is ie zielig in linkse ogen en daarom mag hij op de npo. Andere redenen zijn er niet voor die domkop voor de wc eendjes van de npo.

 21. Jan

  Jan Jaap van der Wal. De meest overschatte, meest opgeblazen ”comedian” ooit in Nederland. Oer en oer vervelend en zonder enig talent. Het lijkt me inderdaad ook meer een enorme &^%^%$ qua intelligentie dan wat hij zelf denkt. Blij dat de Belgen nu met hem opgescheept zitten. Ik gooi mijn tv weg als hij in Nederland weer verschijnt.

 22. Eva

  Dat piepkuiken hóeft toch helemaal niet uitgenodigd te worden door die Belgen?
  Het voegt niks toe en is vervelend zelfgenoegzaam en het is over de datum.
  Nederland was er al klaar mee. Nu dus een eindraffeltje bij de Belg? Ik dacht het niet..

 23. Zee

  Maarten is een HELD ! Standbeeld !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.