Techjournalist RTL Nieuws: ‘Boulevard praat onzin’

Daniël Verlaan, de techjournalist van RTL Nieuws, vindt het doodzonde dat Kees van der Spek donderdagavond in RTL Boulevard zulke slechte informatie verspreidde over online veiligheid. Dat laat hij weten op Twitter. Van der Spek meldde dat ieder wachtwoord doodeenvoudig te kraken is en dat tweestapsverificatie (hij wist het woord niet eens uit te spraken) het nauwelijks moeilijker maakt. Ongelooflijk, vindt de techexpert, die iedereen deze methode juist aanraadt.

Verlaan wist niet wat hij zag. “In RTL Boulevard wordt gezegd dat tweestapsverificatie nauwelijks uitmaakt, en dat die beveiliging voor 100 euro kan worden gehackt 🤷‍♂️Zo zonde: ik probeer burgers al jaren te informeren over hun online veiligheid, en tweestapsverificatie is daar een essentieel onderdeel van.

Veel mensen denken dat RTL Boulevard en RTL Nieuws aan elkaar gelieerd zijn, maar dat is absoluut niet zo, benadrukt Verlaan. “Krijg veel reacties met ‘dat zijn toch jouw collega’s???’ of ‘waarom doe je er niets aan??’ Voor de duidelijkheid: ik werk voor @RTLnieuws, ben volledig onafhankelijk, en heb niets te maken met andere programma’s die op RTL-zenders worden uitgezonden.

Toch is de website van RTL Boulevard geïntegreerd in die van RTL Nieuws. Dat zal voor veel mensen verwarrend zijn. “Ja, snap ik ook wel.

Kan hij Boulevard niet gaan adviseren? “Zou ik graag willen, maar ben al fulltime bezig met alles rondom RTL Nieuws :-)

Het bewuste fragment met Kees van der Spek:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen