Jan Roos vindt Thijs Zeeman een laffe hond

Jan Roos vindt Thijs Zeeman, die programma’s maakt voor SBS 6 en zondag in de talkshow Café Hendriks & Genee zat, een laffe hond. Dat heeft hij laten blijken op Radio Veronica. Roos is totaal niet onder de indruk van Zeeman, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Omroep PowNed. “Hij probeert Peter R. de Vries uit te hangen met misdaadjournalistiek én politieke correctheid, maar hij redt het allebei niet, zeg maar. Bij PowNed kwam hij toen binnen als AT5-talent.

De opiniemaker weet nog goed hoe Zeeman binnenkwam bij PowNed. “Hij zei: ‘Ik wil de misdaadkant doen.’ Dat vonden we mooi, want voor de rest kon hij echt helemaal niks.”

Zeeman was ambitieus. “Toen zei hij: ‘Ik ben de man die als eerste Willem Holleeder op beeld gaat krijgen.’ Wij zeggen: ‘Nou, Thijs, hier heb je je cameraman, doei, we zien je over twee weken wel weer.’ De volgende dag zat hij dus in het café waar de Neus altijd kwam en wie komt er binnen? Willem Holleeder.

Vervolgens durfde Zeeman de topcrimineel helemaal niet te filmen, aldus Roos. “Die gozer, die Thijs, ziet hem en die pist in zijn broek en durft helemaal niet meer te bewegen. Die heeft daar met die camera tussen zijn lauwe dijen gezeten en zitten trillen tot hij weer wegging. Dat was dus de scoop der scoops van onze Thijsie Zeeman. Nou, toen dacht ik: dit is een toppertje.”

Gelukkig is daarna alles voor hem gescript en dan lukt het meestal wel voor dat soort types.”

Foto: BNNVARA, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen