Georgina en Janine shoeshamen eindredacteur LINDA

Geplaatst op vr 07 jun 2019 om 12:30

Margot Jamnisek, de eindredacteur van de LINDA, trof tijdens online shoppen een paar sneakers aan die ze zó mooi vond dat ze het besloot te delen op Twitter. Het leverde haar echter direct kritiek op van de grachtengordelpolitie. Dat is te zien op het sociale medium. De Alexander McQueen-sneakers die bij Jamnisek in de smaak vielen zijn gemaakt van lamsvel en dat mag niet van vegabrigadiers Janine Abbring en Georgina Verbaan. Ze begonnen haar onmiddellijk te shoeshamen.

De witte sneakers met redvelvet-spray die Jamnisek aantrof (zie tweet onderaan dit bericht) kosten maar liefst 590 euro.  “Ik wil deze ook heus wel heel graag. Maar ja… wel idioot duur“, twittert ze.

Georgina Verbaan grijpt direct in. “Lekker doomsday joggen? Of wil je er fatalistisch op winkelen?

Jamnisek, wier blad aan de lopende band BN’ers nodig heeft om de pagina’s te vullen, schiet direct in de twijfel. “Vind je ze eng?

Daarop komt Janine Abbring om de hoek kijken. “Doodeng!! Ook omdat er (sorry sorry sorry) ‘calfskin’ bij staat en dat klinkt toch een tikkie goorder dan kalfsleder.

Nu ziet Jamnisek er maar van af. “Jaaaa Janine… nu voel ik me direct al schuldig. En ik heb ze (nog) niet eens 😳.

En de sneakers doen Verbaan denken aan dierenleed. “Het is een beetje alsof je recht het abattoir uitloopt. (ook sorry sorry sorry 😳)

Jamnisek voelt zich nu verschrikkelijk. “IK WIL ZE AL NIET MEER!!! Ik, die nooit ook maar iets van kleren of spullen wens, en nu één keer zegt dat ik een paar sneakers begeer… Damn, zie je, mode is de duivel. Ik zie d’r vanaf haha.

Foto: VPRO
26 Reacties op “Georgina en Janine shoeshamen eindredacteur LINDA”


 1. Sander

  Wat een gezeik. Ik eet er geen beest minder om en ik loop er ook gewoon in. Diervrije kleding is nauwelijks te vinden. Komt nog bij dat calfskin en kalfsleder precies hetzelfde zijn. Alhoewel, calfskin kan ook gewoon de huid op je kuit zijn.

 2. Noëlla

  Die Alexander Mcqueen sneakers zijn gewoon een hype. 90% van de instagram ‘influencers’ loopt er in.

 3. Warme Ballen

  Hé, lekkere Noëlla.

 4. Adje Patatje

  Bah, influencers. Bah, Georgina. Bah, Janine!

 5. Remi

  Meisje Georgina Verbaan heeft het ontzéttend moeilijk.

 6. Door

  Als het geen LINDA-collega’s waren geweest had Rianne Meijer zich ook vast en zeker geroerd op Twitter. Dat zelfingenomen wijf neemt namelijk met haar correcte babbels ook iedereen de maat.

 7. Leni

  Kijvende wijven, de 1 met teveel poen, de anderen met teveel onzinprincipes…. Moemakend….

 8. Adje Patatje

  Je bent niet de enige

 9. koekeloerie

  Ben ik de enige die lamsvel lees. en niet kalfsvel?

 10. Meneer Kaktus

  Die Rianne Meijer is inderdaad een muts eerste klas. Kan niks, maar heeft zich op de 1 of andere manier een positie verworven in het Lindaklasje. Die vent van haar is overigens een enorme gladjanus.

 11. Remi

  … Waar is ze gebleven … de jonge, en onbedorven Georgina ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=uk0pJtP3LCw

 12. Ray

  Afgezien van dat hele activistische geleuter, wat een lelijke schoenen.

 13. Boris

  Het zijn wel echt bizar lelijke schoenen. Die wil toch niemand hebben, hoeveel koeien er meer of minder goed door worden behandeld.

 14. Gwendolyn

  ‘Dat mag niet!’ Typen de dames Abbring en Verbaan op hun in erbarmelijke omstandigheden gemaakte iPhones.

 15. Kip met kop

  @Gwendolyn
  Raak!!!!

 16. Zonder Naam

  Ergens snap ik de houding tegenover dierenleed, maar dat ontzettende gedram kan me gestolen worden. Dat je bij Georgina-achtige types voortdurend op je tenen moet lopen, omdat je weleens iets verkeerd zou kunnen doen.

 17. Kip met kop

  Georgina’s Harries hangen tegenwoordig bijna op de grond. Zo!!

 18. critikast

  Gewoon kopen die schoenen Margot ! Ik wil je nog wel een toelage sturen als je ze te duur vindt. Trek je vooral niks aan van types als Verbaan en Abbing, want die eten vanavond gewoon in hun sterrenrestaurantje hun lamsschouder met kalfjus ! Ze behoren immers tot de grachtengordel-clan en die hebben zoveel tijd dat ze anderen constant in de gaten houden en vooral rondkijken wat het “gewone volk” uitvreet, zodat ze weer kunnen protesteren. Huichelachtige vrouwen die alleen maar een flinke beurt verdienen om terug te keren op aarde !

 19. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  We hebben ze al besteld.
  Stelletje dierenterroristen.
  Die soja-vreters zijn eigenhandig verantwoordelijk van de ontbossing van het leefgebied van de bonobo-primaat (ja zulks is een aap) en ook van de Orang-oetang.
  Dat vinden we een heel stuk minder diervriendelijk dan een diervriendelijk geteeld stukje kotelet of shoarma waarvan je ook nog schoenen van kan maken.
  De treurnis ten top. Vanavond storm maar morgen weer bbq!!

 20. liefkleinhertje

  Als meisje Verbaan aapjes moet aaien in Indonesie samen met jongetje De mol (helemaal zo’n moraalridder) dat is ook slecht voor dier en plant maar daar hoor je dat wicht niet over.

 21. Yamilah

  Soapsterretje Verbaan heeft weer wat te melden….. het nietje doet nog altijd pijn.

 22. Joop

  Janine komt uit een dorpje uit Groningen die nu Amsterdammetje speelt. Schaamt zich voor dr afkomst. Geldt voor 99% van de import.

 23. Door

  @meneer Kaktus

  Die Rianne Meijer heeft een paar jaar lang met Powned-gasten de BN’er bash-site Glamorama volgeschreven. Nu werkt ze bij LINDA voor diezelfde BN’ers en heeft ze haar hele social media-geschiedenis uit die tijd gewist. Hele enge hypocriete dame.

 24. Alotta Fagina

  Lelijke schoenen, overigens is Alexander al 9 jaar dood. Al dat gemanipuleer op dat instagram en het klootjesvolk maar volgen, bah

 25. Meneer Kaktus

  @Door

  Zo rollen dat soort types. Met alle winden meewaaien.

 26. Karel

  Janine had in Groningen een totaal ander mening, schijnbaar hangt er een soort virus rond de grachten van Amsterdam.
  De ‘goedmens’ uithangen is een business model, voornamelijk uitgevoerd door de grootste hypocrieten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.