NOS praat met deskundigen over floppen Love Island

Geplaatst op di 11 jun 2019 om 14:45

De lage kijkcijfers van Love Island, de verleidingsshow die momenteel dagelijks te zien is op prime time bij RTL 5, hebben de nieuwsgierigheid gewekt van de NOS. De omroep ging op onderzoek uit met als centrale vraag: ‘Heeft de kijker genoeg van onrealistische liefdesprogramma’s?’ Het valt de NOS namelijk op dat ook Temptation Island, Adam Zkt Eva VIPS, Undress for Love en Ex On The Beach geen kijkcijferhits (meer) zijn. Misschien is de kijker dit genre wel zat, denkt de omroep.

Relatiedeskundige Paulien Timmer stelt dat de kijker ook wel aanvoelt dat dit soort programma’s niet om de liefde draaien maar om kijkcijfers. “Het is zo belachelijk geforceerd en onrealistisch.”

Mensen trappen daar anno 2019 niet meer in, aldus Timmer. “Ik denk dat mensen meer behoefte hebben aan echt: echte mensen, echte situaties, echte gevoelens. Zoals in programma’s als Married at First Sight (RTL 4) of First Dates (NPO 3).”

Ook praat de NOS met Rob Goossens, ervaringsdeskundige op het gebied van kijkcijferflops. Volgens hem zit er gewoon te weinig sensatie in Love Island. “Na het laatste seizoen Temptation Island hebben kijkers van dit soort programma’s een klein trauma. Er gebeurde heel weinig. Nu bestaat bij de Nederlandse versie van Love Island de kans dat er helemaal geen sensatie komt.

Bij Love Island mogen de kandidaten zelfs niet dronken worden. “Dan kun je simpelweg niet verwachten dat mensen daar avond aan avond naar kijken.

Het artikel Heeft de kijker genoeg van ‘onrealistische’ liefdesprogramma’s? kunt u lezen op de NOS-site.

Foto: RTL
30 Reacties op “NOS praat met deskundigen over floppen Love Island”


 1. Tikkie

  De onkunde bij RTL5 is verbijsterend. Misschien Justine terughalen?

 2. Paul

  Voeg Utopia ook maar toe aan het rijtje

 3. Jan

  De programmering van RTL4 en RTL5 is in een wirwar geraakt.
  Hotter Than My Daughter die afgelopen seizoen bij RTL5 goed heeft gedraaid zou bij RTL4 makkelijk 750.000-850.000 kijkers per aflevering hebben gehaald.
  Vraag me af waar ze HTMD met Bridget Maasland gaan programmeren, waarvan ik overigens niet al te hoge verwachtingen van heb.

 4. Ikke

  Adam zoekt Eva VIPS mag best terugkeren was een smakelijk programma

 5. #NPO kijker#

  RTL zakt langzaam de afgrond in.

 6. Bart

  @Tikke Justine Huffmeijer? En wat gaat die dan doen?
  @Ikke Dat was ook niks en creatieve armoede. Bij RTL5 moet sowieso die Werner van Es weg en daarna moet men eens gaan kiezen wat voor zender ze nou eigenlijk willen zijn. En ik zou Temptation Island naar Videoland en RTL8 doen. Expeditie Robinson naar de zondag van RTL4 en dan van RTL5 een zender maken zoals SBS6 in de begin jaren was. Inclusief met een regionieuws programma en Piets weer.

 7. ppp

  love island heeft natuurlijk niets met liefde te maken. of je gaat een echt dating programma maken waarbij het echt om “liefde” gaat, of je maakt een sensatie programma met mooie mensen en veel drama en seks… maar dit is alles net niet…

 8. Ron

  @Paul: Utopia scoort behoorlijk in de doelgroep en is bovendien het best scorende programma in de lastige vooravond van 6. Programma’s er voor mogen van zo’n marktaandeel dromen wat Utopia haalt.

 9. Karin de G

  Maar meneer vergeet weer naar de marktaandelen te kijken. Wat is dat toch.

 10. Ronnie

  Er kijkt bijna niemand naar op moment van uitzenden, maar wellicht wel via uitgesteld kijken en op Videoland? Het lijkt mij echt zo’n programma om op een zelf gekozen moment te kijken, als je toch even niets anders te doen hebt. Ik denk dat er naar dit soort programma’s nog best vraag is, maar niet op lineaire TV. En zeker niet elke dag..

 11. Smulpaap

  De Britse versie is elk jaar top omdat de britten beter casten en over hun format na blijven denken, ook tijdens het draaien en monteren.
  Saaie nederlandse belegen lui in bv love island die elke dag ‘ik heb geen zin in drana’ roepen, genereren saaie reality.
  Hier wordt vrnl cargo cult gemaakt door incompetente aanklooiers die geen idee hebben van hetgeen ze eigenlijk moeten maken. Temptation VIPS wordt weer mooi!

 12. potmeter

  Ik vindt ook dat laat goed zien wat het nivo is van RTL,
  dat zij zo arogant zijn.
  Zij vinden dat zij het alleen maar bepalen wat er op tv komt.
  Het gevolg daarvan is dat er steeds meer mensen hun tv weg doen.

 13. Jamai

  Bij ieder berichtje over Love Island zie ik de foto van dat lekkere jongetje. Die mag me wel eens komen uitwonen en helemaal vol kwakken!

 14. Dinsdag

  Ach het is beter dan noodgedwongen moeten kijken naar voetbal. Het is elke dag weer een wedstrijd, en waar is de bal. Als er geen nieuws is dan maar weer voetbal.
  M = vanavond voetbal, Pauw, is vanavond voetbal. Ontbijtnieuws je raad het al voetbal.

 15. Smulpaap

  En dat r nu eoa youtubejoch voice overt die klinkt als ieders 15- jarige boring broertje helpt al helemaal niet mee.

 16. Martijn

  Kan iemand bovenstaande reactie vertalen in het Nederlands? Google Translate herkent de taal niet…

 17. Ron

  Haha

 18. toxilogic

  Die Engelsen en Amerikanen zijn seksueel veel verknipter dan (noord) Europeanen vandaar dat degelijke formats daar nog wel scoren.

 19. KLMNPOQ

  jo haar hu gy kjd hnf kd ierde ldweu fgt SO GOED!

 20. Leo Leverworst

  Wat betreft parende humanoïden bieden de interwebs voldoende content. Daarvoor hoeft den treurbuis niet aangezwengeld te worden

 21. Terror Jaap.

  Wie trouwt mijn zoon zou weer eens terug moeten komen , das net ff iets serieuzer .

 22. Anoniem

  En al was de kijker het zat, daar heeft de NPO niks mee te maken. De allerslechtste tv wordt gemaakt door deze hypocrite linkse staatstv die aan mensen als Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw uiterst rechtse salarissen uitkeert.

 23. aammehoela

  Bovenstaande reactie getuigt weer van een soort laag niveau en ongelooflijk jaloers en laag soort karakter. De kijkcijfers van beide programma’s zeggen genoeg in vergelijking met de bagger van dit soort reality onzin.

 24. Anoniem

  Ik heb niks tegen hoge salarissen, maar wel als deze betaald worden aan salonsocialisten die voortdurend moord en brand schreeuwen dat we solidair moeten zijn met de armen en hoe slecht rechts wel niet is. Het ergste is dat ook arme mensen hieraan mee moeten betalen via de belasting. Maar ja, socialisten hebben nou eenmaal geen moeite met uitgeven van andermans geld.Dus aammehoela, hoe je grote bek even dicht idioot.

 25. Anoniem

  Die l*l van een van Nieuwkerk vindt 2 ton per jaar te weinig….

  .

 26. Darcel van Mam

  aammehoela
  Jij bent een minderwaardig mens.

 27. Anoniem

  Ze moesten hem eigenlijk afschieten met m*ngool Aammehoela erbij.

 28. Ron

  Deskundig blik van mij: Het is gewoon een k u t programma

 29. Anonymous

  Ik kijk graag naar Love Island.
  Kwaliteitsprogramma. Maar kan helaas niet op tegen de domme linkse staatstv
  Misschien vinden mensen het programma nog

 30. MolTalk

  FLOP

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.