NOS praat met deskundigen over floppen Love Island

De lage kijkcijfers van Love Island, de verleidingsshow die momenteel dagelijks te zien is op prime time bij RTL 5, hebben de nieuwsgierigheid gewekt van de NOS. De omroep ging op onderzoek uit met als centrale vraag: ‘Heeft de kijker genoeg van onrealistische liefdesprogramma’s?’ Het valt de NOS namelijk op dat ook Temptation Island, Adam Zkt Eva VIPS, Undress for Love en Ex On The Beach geen kijkcijferhits (meer) zijn. Misschien is de kijker dit genre wel zat, denkt de omroep.

Relatiedeskundige Paulien Timmer stelt dat de kijker ook wel aanvoelt dat dit soort programma’s niet om de liefde draaien maar om kijkcijfers. “Het is zo belachelijk geforceerd en onrealistisch.”

Mensen trappen daar anno 2019 niet meer in, aldus Timmer. “Ik denk dat mensen meer behoefte hebben aan echt: echte mensen, echte situaties, echte gevoelens. Zoals in programma’s als Married at First Sight (RTL 4) of First Dates (NPO 3).”

Ook praat de NOS met Rob Goossens, ervaringsdeskundige op het gebied van kijkcijferflops. Volgens hem zit er gewoon te weinig sensatie in Love Island. “Na het laatste seizoen Temptation Island hebben kijkers van dit soort programma’s een klein trauma. Er gebeurde heel weinig. Nu bestaat bij de Nederlandse versie van Love Island de kans dat er helemaal geen sensatie komt.

Bij Love Island mogen de kandidaten zelfs niet dronken worden. “Dan kun je simpelweg niet verwachten dat mensen daar avond aan avond naar kijken.

Het artikel Heeft de kijker genoeg van ‘onrealistische’ liefdesprogramma’s? kunt u lezen op de NOS-site.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen