Fons van Westerloo: ‘Zomerstop NPO uniek in wereld’

Fons van Westerloo vindt het bizar dat de NPO nog altijd een zomerstop heeft. Het is ongekend dat een ochtendshow als Goedemorgen Nederland gewoon maanden stilgelegd wordt. Dat heeft hij donderdag gezegd voor de camera van 6 Inside. Het is een unicum in de wereld, meent Van Westerloo, die topman is geweest van zowel RTL als SBS. “Ik denk dat de Nederlandse publieke omroep de enige is die de hele zomermaanden de actualiteitenrubrieken en de informatieve rubrieken stopt.

De NPO zet gewoon alles op pauze, aldus een verbaasde Van Westerloo. “Geen M, geen Goedemorgen Nederland. Echt uniek in de wereld.”

Het is een geldkwestie. “Het heeft natuurlijk te vermaken met de verdeling van het geld. Het geld schijnt tegen deze tijd toch aardig op te zijn en ik denk dat het heel verstandig zou zijn om eens een langetermijnplanning te maken om ervoor te zorgen dat de kijker ook via de publieke omroep goed geïnformeerd wordt.”

Het is volgens Van Westerloo al jaren zo. “Toen ik jaren geleden correspondent was in Amerika mocht ik al vanaf het begin tot de zomer tot september niets doen, want toen gingen de actualiteitenrubrieken dicht. Zo’n correspondentschap was heel kostbaar. Wat er ook in Amerika gebeurde, we moesten stil zitten.”

Kom op, publieke omroep: beter verdelen en in de zomer lekker doorgaan.”

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen