Carlo Boszhard wil rol voor TV Kantine in Songfestival

Carlo Boszhard zou het leuk vinden als hij samen met Irene Moors een bijdrage kan leveren aan het Eurovisie Songfestival, dat in 2020 georganiseerd wordt in Nederland. Dat laat hij weten in zijn column in de Televizier. Boszhard denkt dat het een leuke toevoeging is om persiflages van De TV Kantine aan het Europese liedjesfestijn toe te voegen. “Humor zou ik in de vooraf opgenomen filmpjes gebruiken. Op een dood gerepeteerde grap zit niemand te wachten.

De presentator heeft al een suggestie. “Ik zeg Arjen Lubach of misschien wel De TV Kantine voor de nodige zelfreflectie en parodie. Wie vraagt wordt meestal overgeslagen, dus ik heb dit nooit gezegd.”

Voor de presentatie moet AVROTROS verder kijken dan de eigen gelederen, meent Boszhard. “Ik noem een Eva Jinek als basis. Een tekst oplezen kunnen velen, maar wat als je in het Engels moet improviseren of een niet gerepeteerde tegenvraag moet stellen?

En wie moet er namens ons land gaan optreden? “Toen Glennis Grace in 2005 niet eens in de finale terechtkwam, was dat door niemand goed uit te leggen. Het zou de ultieme revanche zijn als ze nu zonder voorselectie in de finale terecht zou komen.

De column van Carlo Boszhard kunt u lezen op Televizier.nl.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen