Fidan Ekiz vindt ophef over Olcay Gulsen overdreven

Fidan Ekiz wordt een beetje moe van de ophef over het vermeende ‘fatshaming’ door Caroline Tensen en Olcay Gulsen in RTL Boulevard. De commotie is niet terecht. Dat zegt de columniste vandaag in het AD. Tensen en Gulsen deden behoorlijk bekrompen over het besluit van Nike om een dikke paspop in de winkel te zetten. “Maar ze zegt nergens iets onaardigs over te dikke mensen. De voormalig modeontwerpster heeft het vooral over de marketingtechniek van Nike“, vindt Ekiz.

Ze vervolgt: “En al interpreteer je haar uitspraken als aanstootgevend: hoezo mogen mensen niks onwelgevalligs meer zeggen? Moet dan echt álles passen binnen de politiek correcte norm?

Peter R. de Vries en Ronald Molendijk gaven Tensen en Gulsen keurig weerwoord, vindt Ekiz. “Het was een dís-cus-sié. Maar zelfs haar mea culpa was niet voldoende, oordeelde de Volkskrant in een tv-recensie: ‘Dunnetjes’. Wel potverdomme: waterboarden die vrouw!

Gulsen heeft gewoon een punt als ze stelt dat Nike nogal wat maten heeft overgeslagen. De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is 42. Waar is hun paspop dan? Discriminatie!

Het is natuurlijk wel zo dat Ekiz hartstikke slank is. Hoe komt dit over bij een AD-columnist met een maatje meer? “Was het slim, fijngevoelig of politiek correct wat Olcay en Caroline zeiden? Allesbehalve. Maar was het ook echt zo erg als ik her en der geparafraseerd zag? Welnee“, zegt Angela de Jong.

Het probleem is dat de tenen te lang zijn tegenwoordig.”

De AD-columns van Ekiz en De Jong leest u hier en hier.

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen