Eerste twee minuten SBS 6-show Ali B erg racistisch

Ali B denkt dat het best eens zou kunnen zijn dat kijkers zich beledigd voelen als ze volgende week afstemmen op zijn eerste SBS 6-show Ali’s Mensentuin. Dat zegt de rapper in gesprek met Talpa’s nieuwsdienst ANP. Hopelijk blijven de mensen in elk geval langer dan twee minuten zitten, want anders geeft het een vertekend beeld van zijn programma, zegt Ali B. “Als je de eerste twee minuten kijkt en je stopt, dan kan je het gewoon bestempelen als een programma waarin wordt gediscrimineerd.

Het programma begint met een rondje langs Ali’s mensentuin, waarin je onder meer lompe boeren en ‘stoute Marokannen’ achter de tralies ziet zitten. “Daarin zie je mensen in een kooi zitten, heel respectloos. Als je die niet tot het einde kijkt, ja, dan wordt het lastig discussiëren. Het risico is dat er straks mensen in het land zijn die beledigd zijn.

Waarom zitten al die mensen in een kooi? “Eerst gaan we de vooroordelen bevestigen, versterken en daarna misschien wegnemen.”

Allerlei bevolkingsgroepen worden letterlijk in hokjes geplaatst. “Zodra we praten over wie er last heeft van een ernstige fobie, komen er drie naar voren. Die vormen inmiddels een nieuwe groep, namelijk de mensen met een fobie. En daar heb je ook weer allemaal vooroordelen over.

Ali B’s Mensentuin gaat volgende week maandag om 21.30 uur in première op SBS 6. Een voorproefje:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen