Angela de Jong: ‘Te veel vaart in Hendriks & Genee’

De Veronica-talkshow Café Hendriks & Genee is zondagavond veelbelovend van start gegaan: Wilfred Genee doet het als de scherpe interviewer altijd goed, de gastenlijst was prima en de vaart zat er behoorlijk in. Dat laatste stuit Angela de Jong echter tegen de borst, want zij vond het allemaal te snel gaan. “Kun je bekaf zijn na een tv-programma? Jazeker. De eerste aflevering van Café Hendriks & Genee voelde als de 100 meter sprint die een uur aanhield“, briest de tv-kenner in het AD.

De uitzending zat veel te vol, vindt De Jong. “Wat jammer was, want sommige gesprekken, vooral die met Jeroen Pauw en Sybrand Buma, hadden veel meer rust en ruimte verdiend.

Toch is De Jong optimistisch. “De belangrijkste conclusie na de eerste van zes uitzendingen: dit heeft meer potentie dan 6 Inside of alle andere shows die Talpa afgelopen maanden met veel bombarie lanceerde.”

Om te slagen moet Café Hendriks & Genee wel alles overboord gooien wat het zo onderscheidend maakt, vindt De Jong. “Te beginnen met het lozen van alle overbodige ballast: de jukebox, Frans Duijts, barmannen Niels en Rick (Genees sidekicks van Radio Veronica), de herhaalde oproep om kijkersvragen door te geven op een 06-nummer en Willibrord Frequin.

Wat dan overblijft: een dertien-in-een-dozijn-talkshow. Het bewijst maar eens dat ook Angela de Jong niet alle wijsheid in pacht heeft.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen