Angela de Jong: ‘Te veel vaart in Hendriks & Genee’

Geplaatst op Mon 03 Jun 2019 om 11:45

De Veronica-talkshow Café Hendriks & Genee is zondagavond veelbelovend van start gegaan: Wilfred Genee doet het als de scherpe interviewer altijd goed, de gastenlijst was prima en de vaart zat er behoorlijk in. Dat laatste stuit Angela de Jong echter tegen de borst, want zij vond het allemaal te snel gaan. “Kun je bekaf zijn na een tv-programma? Jazeker. De eerste aflevering van Café Hendriks & Genee voelde als de 100 meter sprint die een uur aanhield“, briest de tv-kenner in het AD.

De uitzending zat veel te vol, vindt De Jong. “Wat jammer was, want sommige gesprekken, vooral die met Jeroen Pauw en Sybrand Buma, hadden veel meer rust en ruimte verdiend.

Toch is De Jong optimistisch. “De belangrijkste conclusie na de eerste van zes uitzendingen: dit heeft meer potentie dan 6 Inside of alle andere shows die Talpa afgelopen maanden met veel bombarie lanceerde.”

Om te slagen moet Café Hendriks & Genee wel alles overboord gooien wat het zo onderscheidend maakt, vindt De Jong. “Te beginnen met het lozen van alle overbodige ballast: de jukebox, Frans Duijts, barmannen Niels en Rick (Genees sidekicks van Radio Veronica), de herhaalde oproep om kijkersvragen door te geven op een 06-nummer en Willibrord Frequin.

Wat dan overblijft: een dertien-in-een-dozijn-talkshow. Het bewijst maar eens dat ook Angela de Jong niet alle wijsheid in pacht heeft.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: WNL
44 Reacties op “Angela de Jong: ‘Te veel vaart in Hendriks & Genee’”


 1. Boris

  Heeft deze site aandelen in deze show? Het is opvallend positief voor een nietszeggende talkshow met een matig begin; zowel inhoudelijk als qua kijkcijfers.

 2. Ron

  Ik vond die vaart juist wel lekker anders kakt het snel in, iets wat ik bij Pauw en Jinek ook al vrij snel vind. Het heeft nu iets weg van de snelheid van DWDD en dat is juist wel goed. Verder eens met Angela als het gaat om onzinnige dingen; barmannen, jukebox en Frans Duits…

 3. Saneer-de-NPO

  Wilfred is technisch gezien de beste interviewer van Nederland

  Het spijt me voor alle Wilfred-haters maar alle experts zijn het daarover eens (mij zelf incluis).

  Alleen hij heeft nog veel ‘groeipotentieel’ m.a.w. hij te gehaast en laat soms te weinig empathie zien.

 4. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het totaal eens met wat TV Godin Angela de Jong hier schrijft. Wat een scherp analytisch vermogen heeft Zij toch. Ongelofelijk dat Zij na 1 aflevering al precies kan identificeren wat er goed en wat en fout gaat. Wat een waanzinnig talent heeft Zij.

  Ik hoop dat John de Mol hier oog op slaat want alleen als hij de (gratis!) adviezen van TV Godin Angela de Jong volgt dan kan hij Talpa redden.

 5. #NPO kijker#

  Angela de Jong haar hersens werken niet zo snel.

  Ik kon het heel goed volgens muts.

 6. snuifje

  Topshow!

 7. Anny

  Je kunt het niet snel goed doen bij Angela de Jong. Heeft altijd wel wat.

 8. K

  Kijkcijferkanon Linda en Beau gaan straks knallen,de rest is lauwe P.i.s

 9. RoccoS

  Vooral die sidekicks zijn tenenkrommend, altijd maar een gaatje zoeken om hun mond open te trekken en in beeld te komen. Net van die verkeersregelaars die eigenlijk politieagent hadden willen worden.

 10. arie

  Sorry, ik vond er niks aan. Een “van de hak op de tak” programma, waarbij het opviel, dat vooral Helene Hendriks bijna niks toevoegde.
  Het was weer de show van het narcistische mannetje Genee.
  Kan die niet eens een paar maanden van de radio en tv af ?

 11. M.

  Waarom wordt door deze Weblog, alleen Angela de jong geciteerd, er ook nog bekwam mensen in dit vak. Stop deze mevrouw een podium te geven. RTL, MC, AD, Angela de jong zwemmen allemaal in dezelfde vijver, vandaar.

 12. Tim

  Wat zeurt ze nou! Ik vond het juist heel chill… Madame weet t allemaal zo goed! Ga zelf ook eens iets maken….

 13. No. 14

  Top-analyse van Angela!

  Toch leuk, dat sidekick Helene (die dame met dat grote voorhoofd) zo nu en dan ook iets mocht zeggen in de talkshow van Wilfred.

 14. Kees

  Prima show; weliswaar nog een beetje rommelig maar met een beetje bijschaven kan het een goeie show worden. O ja, en een beetje minder Frans Duyts

 15. Mwah..niks mis mee

  Luchtige gezellige show. Niks mis mee. Het SLM onderwerp was te lang en/of meer beelden van die omgekomen voetballer. Sowieso meer beelden, ter illustratie van het onderwerp en het team. (Geen overkill maar wel even geheugen opfrissen, of Gullit uitnodigen.)

  Frans Duits, mooie stem wel even een eigen liedje erbij van hem de volgende keer, aan het eind? Half ‘onder’ Willebrord?
  Een zwaargewicht als Jeroen Pauw standaard als gast, maar uit hun comfort zone. Laat ze praten over een hobby/onderwerp waar ze het zelden over hebben in de media. (Jeroen in een gezellige vrije tijds modus met een zomerse bloes en die niets aan inhoud verloor, verraste met zijn voorliefde voor smartlappen, maar die van het ergste soort. Die man wordt almaar leuker.)

  Hélene, wat assertiever. Erg leuke tv persoonlijkheid.

  Amen.

 16. Enzo Voorthuijsen

  Gaat een programma te traag of te snel,
  volgens Angela is het nooit goed,
  dat weten we nou wel.

 17. Jaap Sneevliet

  Het was pure meuk, totaal geen talkshow maar een vervelend geouwehoershow om advertenties te dragen.

 18. Alain

  Dat van die snelheid vind ik ook. Dat het gesprek met Jeroen Pauw door belgeklingel door die twee paljassen werd afgekapt, was echt zonde. Hij wordt zelden geïnterviewd en zei echt interessante dingen.
  Wilfred en Helene waren beiden nerveus. Ze verspraken zich vaak (vriendje ipv vriendin, dochter ipv zus). Er was ook veel herrie uit de studio.
  Iets meer rust zou fijn zijn. Een onderwerp duurde gemiddeld vijf minuten; daar kun je mensen niet hun zondagavond voor laten opofferen.
  Jukebox is prima, maar je hoorde er geen flikker van.
  Willibrord op het einde vond ik juist wel heel leuk!

 19. ed

  Na 10 minuten al reclame. gelijk afgehaakt

 20. Hans S.

  (Mwah..niks mis mee), helemaal mee eens, wel 1 reclameblok minder.

 21. #NPO kijker#

  Wat dan overblijft: een dertien-in-een-dozijn-talkshow. Het bewijst maar eens dat ook Angela de Jong niet alle wijsheid in pacht heeft.
  —–
  Laatste zin top van MC.

  Angela de jong is ook dertien-in-een-dozijn. WEG met die muts. Mutsen zijn er al genoeg.

 22. Remi

  Had iemand al gemeld dat hij zijn jongehеer in H`~”’^”lene haar naаd zou willen verstoppen? Want anders hou ik me gaarne aanbevolen.

 23. De uil van Minerva.

  De show is eigenlijk best goed als je die sidekicks, Frans Duits, Willebord Frequin en die Helene wegdenkt.. Een vrouw die op vrouwen valt hebben hebben al genoeg op de Nederlandse tv.. Kijk naar M of Claudia de Brey. Laat die Helene een pilletje nemen tegen haar geaardheid en doen war vrouwen voor zijn. Haar man ondersteunen en de kinderen opvoeden en voor de rest zwijgen.

 24. Remi

  … Eindelijk op de late(re) zondag-avond een tv-show waarop je afstemt.

  Een verádeming, na 3 uur SBS geblurde dadertjes.
  Want tja … blurren is hoofdzaak, tegenwoordig.

  “U heeft recht op een advocaat …” en meer van dat soort onzin.

 25. Trudy

  Zoals altijd heeft Angela gelijk wat moet die alcoholist Willibrord daar zeg pffffffffff en Frans Duits tikkie ordinair ze gingen nog net de polonaise niet doen beetje niveau Tokkie Roelvink die zal de volgende uitzending er wel zitten met zn schorem familie

 26. Dwight Power

  Angela Courant.

 27. StefanV

  Iedereen moet z’n draai even vinden. Eerlijk gezegd was het mij ontgaan dat de talkshow gisteren begon; later nog maar eens terugkijken.

 28. Willum

  Saneer-de-NPO
  Mon 03 Jun 2019 om 11:54

  Noem eens één expert!

 29. Wim

  Pfffffff de Jong, word jij niet ontzettend moe van jezelf? Bleeeegh.

 30. Bears’den

  Angela heeft gewoon altijd voor 95% gelijk!

 31. Karel

  Je hebt geen respect voor je eigen kinderen en vrouw als je als sidekick de kost verdient.
  Mee lachen en slijmen met artiesten, lager dan dit gaat het niet worden.

 32. dennis

  Viel best mee, ging eens niet over voetballen, nou dat is al heel wat mensen, niet over voetballen ouwehoeren.

 33. dennis

  Ging niet over voetballen, en dat is heel uniek.

 34. TF

  Vrolijke uitstraling. Vond dat de eerste 2 gasten teveel tijd kregen.
  Voor Jeroen P was er helaas maar 8 min.
  Bij V.I vind ik Wilfried op z’n plek. Vond hem gisteravond veel te nerveus en te gehaasten niet altijd betrokken bij de gast.

  Helene vind ik fantastisch. Top.
  Succes

 35. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela zal wel gelijk hebben.
  Ze heeft het altijd bij het rechte eind.
  We kunnen er niet over meepraten echter,
  vanwege het mooie weer zaten we de hele avond en nacht in de tuin en de tv is niet aanngeweest. En vanavond is het wéér zo’n avond.
  Paar stukjes vlees ritueel verschroeien op de gloeiende lavastenen en een paar glazen kostelijk gekoeld gerstenat.
  Wat een sneuneuzen die hun zomeravond voor de tv doorbrengen denken we dan, maar we zeggen het niet, iedereen mag doen&platen wat ie wil.

 36. Fox Mulder

  Snel weg met die twee te dikke ouwe sidekicks. Voegen net als op de radio totaal niets toe.

 37. Alexander-F-Arnhem

  hmmm … tja soms is de titel niet altijd de dragende factor van een format

  ook de bel niet niet eens in de richting wat ik had verwacht. Wellicht in de toekomst ;-)

 38. Ernst

  Juist het chaotische maakt deze show aantrekkelijk.

 39. Lummel

  Teveel prikkels, zowel visueel als verbaal, dodelijk vermoeiend.

 40. Ton

  Veel te rommelig, minder onderwerpen en wat meer uitdiepen. Frans Duits naar huis en geen overbodig gedoe.Genee wat minder en Heleen wat meer en dan wordt het nog wat.

 41. Peter

  Angela als alwetende programma dokter. Daar gaan we weer. Waaraan ontleent ze toch de autoriteit om zogenaamd te weten hoe een format kan werken. Heb ik een tv succes over het hoofd gezien?

 42. Sven L.

  Kan ik me wel in vinden, de kritiek. Er zit meer in dan simpele kroegenpraat.

 43. anoniem

  Angela de Jong

  hoeveel vaart ga je geven

  om de betaalde oplage om hoog te krijgen

  adverteerders vraag op papier naar de betaalde oplage

  van Jan moet ik de oplage verlogennen ma.a.w. ik moest nep oplage zeggen aan adverteerders

 44. F

  Angela heeft gelijk, had meer en langere interview met Jeroen en met Sybrand Buma gemoeten. Dat anderen gasten stellen niet veel voor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.