Eerste stad trekt zich terug uit race voor Songfestival

Het aantal kandidaatsteden voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival gaat van negen naar acht. Leeuwarden is de eerste die zich terugtrekt uit de race. Dat heeft de gemeente laten weten aan AD.nl. De reden is dat het plafond van de beoogde locatie, het WTC Expo, te laag is voor het Europese tv-evenement. “We wisten al vanaf het begin dat de hoogte van het WTC Expo mogelijk een bottleneck zou zijn“, zegt de Leeuwardse wethouder Sjoerd Feitsma van Cultuur in een reactie.

Maar de kans om een Eurovisie Songfestival naar je stad te halen laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Daarom hebben we ons vol overtuiging kandidaat gesteld“, vervolgt hij.

Leeuwarden heeft nog onderzocht of het mogelijk is om het dak op te hogen, maar dat bleek afgelopen weekend niet realistisch. “Jammer natuurlijk. Vooral omdat de hoogte van de zaal eigenlijk de enige vereiste is waaraan we niet kunnen voldoen. We hadden er het volste vertrouwen in dat we de organisatie verder aankonden.

Wel wil Leeuwarden nog onderzoeken of het volgend jaar een plek in de stad kan inrichten waar Eurovisie-fans samen naar het Sonfestival kunnen kijken.

De overgebleven kandidaatsteden zijn Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Breda, Den Haag en Rotterdam. De grootste kanshebbers lijken Amsterdam, Maastricht en Rotterdam.

Foto: raymond @ Mapillary.com [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen