‘Angela de Jong geen bitch, maar zachtmoedige lieverd’

Televisiekenner Angela de Jong is in het echt geen bitch, maar een zachtmoedige lieverd. Dat heeft haar AD-collega Gudo Tienhooven gezegd in het programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Tienhooven sprak een boodschap in voor De Jong. “Ha, die Angela. Of zoals ik het meestal zeg: ‘Ha, Ang!’ Hier Gudo Tienhooven, of zoals jij meestal zegt: ‘Guutje!’ We zijn nu geloof ik een jaar als team collega’s op de redactie Media & Cultuur van het AD. Je bent zelfs een tijd lang mijn cheffin geweest.”

Daarna kwamen de lieve woorden. “Ik wil eigenlijk vooral even zeggen wat een lieverd je bent. Je hebt voor de buitenwereld soms een beetje het imago van een bitch en dat wil ik hier graag onderuit trappen. Ja, je hebt een harnasje, en dat moet ook wel als opiniemaker in deze tijd, maar ik weet ook hoe zachtmoedig en warmbloedig je bent. En één die wat onzeker kan zijn, kwetsbaar zelfs.”

De Jong probeert zich bovendien altijd te verplaatsen in de mensen, aldus Tienhooven. “Juist iemand die bij het schrijven van een stevige column zich hardop afvraagt: moet ik dit wel doen? Ben ik hier niet te hard? En, dat mag ook wel eens gezegd worden: jij schrijft niet omdat je zo nodig een flinke mening wil geven, maar echt uit pure liefde voor het medium televisie.”

Dat was eerder wel anders, zegt hij. “Ik las in het pre-Angela-de-Jong-tijdperk vaak genoeg stukjes van vakgenoten, waarbij ik dacht: vind je het eigenlijk wel leuk? Angela, je mag serieus trots zijn op jezelf. En ik ben in elk geval heel erg trots op jou.

De Jong: “Ik word er helemaal stil van. Ik ga ook helemaal blozen geloof ik. Ja, maar Gudo is echt een fantastische collega en ook een groot talent. Hij is de beste mediaverslaggever die er rondloopt in Nederland.”

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen