‘Angela de Jong geen bitch, maar zachtmoedige lieverd’

Geplaatst op Fri 28 Jun 2019 om 11:00

Televisiekenner Angela de Jong is in het echt geen bitch, maar een zachtmoedige lieverd. Dat heeft haar AD-collega Gudo Tienhooven gezegd in het programma ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Tienhooven sprak een boodschap in voor De Jong. “Ha, die Angela. Of zoals ik het meestal zeg: ‘Ha, Ang!’ Hier Gudo Tienhooven, of zoals jij meestal zegt: ‘Guutje!’ We zijn nu geloof ik een jaar als team collega’s op de redactie Media & Cultuur van het AD. Je bent zelfs een tijd lang mijn cheffin geweest.”

Daarna kwamen de lieve woorden. “Ik wil eigenlijk vooral even zeggen wat een lieverd je bent. Je hebt voor de buitenwereld soms een beetje het imago van een bitch en dat wil ik hier graag onderuit trappen. Ja, je hebt een harnasje, en dat moet ook wel als opiniemaker in deze tijd, maar ik weet ook hoe zachtmoedig en warmbloedig je bent. En één die wat onzeker kan zijn, kwetsbaar zelfs.”

De Jong probeert zich bovendien altijd te verplaatsen in de mensen, aldus Tienhooven. “Juist iemand die bij het schrijven van een stevige column zich hardop afvraagt: moet ik dit wel doen? Ben ik hier niet te hard? En, dat mag ook wel eens gezegd worden: jij schrijft niet omdat je zo nodig een flinke mening wil geven, maar echt uit pure liefde voor het medium televisie.”

Dat was eerder wel anders, zegt hij. “Ik las in het pre-Angela-de-Jong-tijdperk vaak genoeg stukjes van vakgenoten, waarbij ik dacht: vind je het eigenlijk wel leuk? Angela, je mag serieus trots zijn op jezelf. En ik ben in elk geval heel erg trots op jou.

De Jong: “Ik word er helemaal stil van. Ik ga ook helemaal blozen geloof ik. Ja, maar Gudo is echt een fantastische collega en ook een groot talent. Hij is de beste mediaverslaggever die er rondloopt in Nederland.”

Foto: WNL
15 Reacties op “‘Angela de Jong geen bitch, maar zachtmoedige lieverd’”


 1. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben blij mijn godin hier weer te zien vandaag. Nou nu ga ik maar eens proberen slimmer te worden.. ajuu

 2. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Super vrouw. Mooier in alle opzichten dan Dionne Stax.
  Zalige tafeldame.

 3. BRAM

  wel nen lillekerd

 4. AD (Angela's Dagblad)

  Wat een FANTASTISCH artikel hier op MC! Het beste artikel sinds 2005 denk ik. Ik kan het hier niet minder dan 30000000% mee eens zijn. Er is werkelijk geen vrouw ter wereld die meer finesse kent, getalenteerder, liever of intelligenter is dan TV Godin Angela de Jong. Zij past zo in het rijtje met andere grootheden als Nelson Mandela, Moeder Theresa en Corry Konings.

  Zolang TV Godin Angela de Jong haar TelEvangelie blijft verkondigen is er nog hoop voor TV makers in Nederland.

 5. HalloJumbo

  Moeke De Jong.

 6. peacock and whitemen

  Angela: De vrouw die een interview met gordon van de AD site heeft laten verwijderen omdat hij iets naar over haar zei.

 7. Humberto's Harem

  Angela legt regelmatig de vinger op de zere plek.

 8. geld teveel

  @peacock and whitemen
  Dat wist ik niet van De Jong. Ik had niet verwacht ooit iets positiefs over haar te zeggen, maar iedereen die zorgt dat Gordon ergens wordt verwijderd, verdient lof.

 9. Bart

  Het is zeker een lieve vrouw en ze weet waar ze over praat.

 10. Eikenprocessierups

  Wanneer is de bruiloft??

 11. Johnny👀

  Bitch of niet..feit is wel dat deze dikke trol erg lelijk is.

 12. Kird

  13:48

  Ze heeft een mening over tv net als 17 miljoen andere nederlanders 😂

  Waar heb je het over man clown ?

  Het is een irritant lelijk dik zwijn die perse over alles een mening moet hebben en graag op tv te zien
  Omdat ze tv kijkt…………

  Nou waanzinnig jongens 😴😴😴

  De vrouwelijke peter R

 13. Suresh

  Fie vrouw van de AD is gewoon een goedkope hoer. Ze mag van mij DOOD gevonden worden in de toilet hij de AD. Ze is een varkrrn met een kop vsn ee n ezel. Mijn favoriete programma RTL Light Night heeft ze 30 maal valse dingen geschreven om Men Tan kapot te maken. Als ik hasr op ZTV z iet bij welke programma’s dan ook sep ik METÉÉN naar een ander zender. Ze komt aandacht te kort, daarom heeft ze mijn favoriete programma verkracht, misschien e il ze zelf verkrscht worden. Wat een goedkope teringhoer. Normaal zijn dit niet de woorden die ik gebruik, maar ze moet meer mrrt haar poes spelen. Wij families en vrienden hebben de AD krant niet meer in huis, want daar spuug ik op. Als ik hasr kop op tv ziet dort mij denkrrn aan een valse doorgewinterde trut.

 14. maatje te groot

  @Suresh. Ik denk toch dat het tijd wordt voor een bezoek aan een zielenknijper.. Ik wilde psychiater schrijven doch weet dat je dit woord niet begrijpt.En effe een taalcursus volgen zou ook niet verkeerd zijn.

 15. anoniem

  Gudo en Angela

  wie rijdt in de duurste bedrijfs auto van de PERSGROEP

  is dat nodig

  is het goed voor de klimaat top

  AD schrijft over het milieu in Nederland.

  Zelf rijdt meneer in een dure bedrijfs auto die een snelheid haalt van hier tot

  het is toch ten top en hypocriet gedrag van AD, SMEERLAP

  de dag van vandaag mag je tegen je baas zeggen

  ruik je eigen stank

  en dan van mij

  WIE RIJDT IN DE DUURSTE EN SNELSTE EN VERVUILSTE

  AUTO VAN DE ZAAK HOEVEEL TANKT HIJ PER WEEK………..

  SCHAAM JE

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.