Astrid Joosten wil eigen interviewprogramma bij NPO

Geplaatst op Sat 01 Jun 2019 om 9:00

Astrid Joosten zou heel erg graag een eigen interviewprogramma bij de NPO willen. Ze heeft het aangegeven bij BNNVARA en daar worden nu gesprekken over gevoerd. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met Nouveau. Joosten doet momenteel vooral programma’s met weinig diepgang: in de zomer is ze te zien in een nieuw seizoen van De S.P.E.L.show, in het najaar begint een nieuwe Twee Voor Twaalf en dan is er ook nog Kanniewaarzijn. Ze wil ook een keer de diepte in.

Intelligente televisie maken is alles wat Joosten wil. “Ik heb de laatste tijd weer behoefte om op televisie mensen te interviewen. Het langere gesprek.

Wil ze niet gaan afwisselen met Matthijs van Nieuwkerk op het DWDD-slot, in plaats van M? “Ik hoef niet elke dag op tv hoor, maar ik ben wel aan zo’n soort verdiepingsprogramma toe. Ik kan dat in deze fase van mijn leven beter dan ooit. Gesprekken daarover zijn gaande met de leiding van BNNVARA.

Inmiddels is Joosten alweer 61. Is dat niet een beetje te oud voor tv? “Het gaat ook niet om zo’n getalletje, maar om de hoeveelheid energie die je hebt.

Foto: Annemieke van der Togt
30 Reacties op “Astrid Joosten wil eigen interviewprogramma bij NPO”


 1. Joop55

  Niet doen! Dan valt ze direct door de mand.

 2. Schele Christina

  Jaja. Eerst de diepte in, daarna (ook) meer geld erbij.
  De vuile VARA-trut.

  Als ze zo graag de diepte in gaat moet ze in therapie gaan, kan zee daar mooie 1 op 1 gesprekken voeren. Ik zit daar niet op te wachten i.e.g.

 3. Deadly Viper

  Schele Christina, jij moet wel kenker in je ku.ttenkop hebben.

 4. Bart

  Zou wel leuk zijn voor in de zomer. Terugkeer van Jongbloed & Joosten. Moet BNNVARA Astrid alleen even uitlenen aan AVROTROS.

 5. Michiel

  In plaats van meningen zou ik liever wat meer feiten willen horen op de publieke omroep. Waarom geen programma waarin interviews worden geanalyseerd. Gewoon controleren of wat politici en andere opiniemakers wel de waarheid zeggen, of dat ze gewoon leugenaars zijn.

 6. peter

  Waarom niet weer samen met Jaap Jongbloed. Voorheen hadden ze een talkshow Jongbloed en Joosten.

 7. Maria

  Dat zou ze prima kunnen.Goed idee.Ik vind het wel een prettig persoon om naar te kijken en te luisteren.Rustig, intelligent en vriendelijk en ook nog good looking.

 8. Curryworst

  Joosten kan alleen maar kaartjes oplezen in 2 Voor 12.
  En dan wil ik het al helemaal niet hebben over haar knullige manier van de autocue oplezen in Kanniewaarzijn.

  Zo gauw een presentator een aantal jaren meedraait in het vak willen ze stuk voor stuk een talkshow.
  Wie denkt ze wel dat ze is.

 9. Octa

  Omaatje wil ook wel een talkshow – tjonge tjonge wat een sprongen, het moet niet gekker worden.

 10. Paolo

  ‘Joosten doet momenteel vooral programma’s met weinig diepgang’ Stomme zin, denigrerende opmerking. Hoop dat het niet van Joosten zelf komt. Het is een vakvrouw, stijlvol met klasse. Ze bleef alle jaren deze uitstraling trouw ook toen half BN ( ehum) Nederland zich profileerde in de zoveelste ordinaire spelshow waarin ook BN’er in kwestie zijn vulgaire persoonlijkheid liet gelden. Ik snap wel dat Joosten, nu het nog kan, niet alleen herinnert wil blijven als ‘twee voor twaalf’ host. En als iemand het verdient is zij het wel. Ze heeft een zeer goede algemene ontwikkeling, sprak met de grote der aarde, en heeft stijl, verzorgd en goed gekleed.

 11. Joop55

  @P
  Jij trapt in haar zorgvuldig opgebouwde media-imago.
  Wie weet klopt dat imago met de werkelijkheid, maar misschien ook helemaal niet.

 12. Paolo

  Goed lezen Joop. Helaas kun je een imago niet zo lang hoog houden als het tegenovergesteld zou zijn. Mensenkennis noemen ze dat. Patricia ( en vele met haar) kon haar imago van onschuldig zangeresje ook niet volhouden en zo kwam het ordinaire schepsel in haar naar bovenn en leed zodoende ( let op) voorgoed Imagoschade. De natuur, ware aard zal uiteindelijk altijd boven drijven.

 13. Joop55

  Aannames van jouw kant dus, Paolo. Niks minder, niks meer. Van mij mag je, maar presenteer het niet als de objectieve waarheid.

 14. gerdien

  Joosten heeft in het verleden bewezen een beroerde interviewster te zijn. Ze kan alleen een vooraf uitgeschreven script uitvoeren maar niet improviseren. Zodra iemand een onverwacht antwoord geeft valt ze stil. 2 voor 12 doet ze heel goed, Kanniewaarzijn moet direct van de buis vanwege vergaande oubolligheid wat mij betreft maar ook daar doet ze niet meer dan vooraf bedachte teksten uitspreken.

 15. Frankieeee

  Dat klopt gerdien.

 16. Dwight Power

  Paolo
  Sat 01 Jun 2019 om 11:21

  Hoi, Astrid. Geinig charmeoffensiefje, helaas is alles wat je zegt aantoonbaar onjuist of schromelijk overdreven. Succes verder.

 17. Leni

  Astrid kan niet interviewen…. Ga lekker naar vriendje Son de Mul ….die heeft vast nog wel n plaatsje op z’n Talpatitanic

 18. Schele Christina

  Was dat VARA-vrouwtje niet aan het mouwen dat zij niet een van de drie (of vier) anonieme linkse grootverdieners was die boven de Balkenende norm zaten en zich het belastinggeld lieten welgevallen?
  De rooie K U T ???

  En nu wil zij ook meegraaien. Echt VARA: niks kunnen (alleen lagere school) en rechts vullen!

 19. Schele Christina

  Anita Witzier is ook zo’n triest geval. Niks kunnen, niet interessant zijn en toch meer willen op de buis. Ik kots haar er af! Brrr en dan die dikke Tensen, hou maar op!

 20. mart

  Als ze kanniewaar zijn goed zou maken zou ze relevante zaken kunnen oplossen zoals antoinette herzenberg dat doet. Weinig diepgang komt door haarzelf en haar team.

 21. Paolo

  @Schele Christina, zo te zien en te lezen heb jij die lagere school niet eens volbracht. Leuk spelletje he, reacties uitlokken? Nou succes.

 22. Heel fijn,

  als ze zomergasten zou presenteren.

 23. geen gek idee. Kan een mooie aanwinst zijn op de NPO

  Ja ik zou dit ook wel eens willen zien. Enige diepgang met een goede presentator is een mooie aanvulling op de NPO.

  Ik ben voor Astrid.

 24. Andreas

  Of Astrid geschikt is of niet, doet er niet zoveel toe. Hieruit blijkt maar weer eens dat bij de huidige NPO niet de kijker beslist wat er op tv komt, maar een klein groepje personeelsleden van omroepen. Ik lees nergens dat zo’n programma in een bepaalde behoefte voorziet.

 25. Alotta Fagina

  Misschien een programma met haar ‘wijnzusje’ Thérèse Boer en dan interviews doen, lijkt me lachen, hik

 26. Paola

  Dwight Power kanniewaarzijn

 27. Ad

  Ben heel benieuwd wat Frans Klein zijn club als vernieuwend/aanvullend zal opvoeren om BNNVARA nog meer zendtijd toe te kennen. Een ding is zeker, het gaat gebeuren.

 28. jomari

  @Andreas 17:20

  Ik ben het volledig met je eens.

 29. Odol

  @ jomari 23:24

  Ik ben het volledig met je eens.

 30. Harry

  Is van de VARA dus zal wel vinden dat ze meer geld moet krijgen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.