Art Rooijakkers weet niet welke kijkcijfers RTL verwacht

Art Rooijakkers weet niet welke kijkcijfers RTL verwacht van zijn nieuwe dagelijkse talkshow Zomer Met Art, die vanavond om 22.30 uur van start gaat op RTL 4. Dat laat hij weten in Veronica Magazine. Rooijakkers benadrukt in ieder interview dat hij absoluut geen druk voelt om de komende tien weken in de voetsporen te treden van Twan Huys en corrigeert her en der zelfs de omschrijving dat het om een late talkshow zou gaan. De tv-ster noemt het zelf een ‘zomeravondshow’.

Toch kan ook de presentator niet ontkennen dat hij ook op hoge kijkcijfers hoopt. “Ik wil in ieder geval dat het voldoet aan wat de mensen ervan verwachten. Dat is mijn doel. En van RTL ook, neem ik aan. Maar wat RTL ervan verwacht wat kijkcijfers betreft, weet ik eigenlijk niet. Daar hebben we het niet over gehad.

Praat hij daar dan niet over met zenderbaas Peter van der Vorst? “Laat ik het zo zeggen: ik heb er nog niet naar gevraagd. En ik weet ook niet of ik het nog ga doen, haha. Maar oké, ik ben inderdaad vrij competitief. Ik wil graag winnen. Dus ik wil natuurlijk wel dat de show goed gaat scoren, qua kijkcijfers.”

Hij besluit: “Máár ik moet eraan toevoegen dat ik sinds de geboorte van de tweeling daarin veel relaxter ben geworden. Ik ben nog meer gaan inzien dat er in de wereld méér is dan tv. Televisie maken is leuk, maar niet van levensbelang.

Tot slot laat Rooijakkers weten dat hij geen dagelijkse talkshow het hele jaar door ambieert. “And for the record: er is nooit sprake van geweest dat ik Late Night zou gaan doen. In geval van verhindering van Twan zou ik invallen, maar dat is nooit gebeurd.

Zomer Met Art is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Het AD-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen