Art Rooijakkers weet niet welke kijkcijfers RTL verwacht

Geplaatst op Mon 17 Jun 2019 om 14:30

Art Rooijakkers weet niet welke kijkcijfers RTL verwacht van zijn nieuwe dagelijkse talkshow Zomer Met Art, die vanavond om 22.30 uur van start gaat op RTL 4. Dat laat hij weten in Veronica Magazine. Rooijakkers benadrukt in ieder interview dat hij absoluut geen druk voelt om de komende tien weken in de voetsporen te treden van Twan Huys en corrigeert her en der zelfs de omschrijving dat het om een late talkshow zou gaan. De tv-ster noemt het zelf een ‘zomeravondshow’.

Toch kan ook de presentator niet ontkennen dat hij ook op hoge kijkcijfers hoopt. “Ik wil in ieder geval dat het voldoet aan wat de mensen ervan verwachten. Dat is mijn doel. En van RTL ook, neem ik aan. Maar wat RTL ervan verwacht wat kijkcijfers betreft, weet ik eigenlijk niet. Daar hebben we het niet over gehad.

Praat hij daar dan niet over met zenderbaas Peter van der Vorst? “Laat ik het zo zeggen: ik heb er nog niet naar gevraagd. En ik weet ook niet of ik het nog ga doen, haha. Maar oké, ik ben inderdaad vrij competitief. Ik wil graag winnen. Dus ik wil natuurlijk wel dat de show goed gaat scoren, qua kijkcijfers.”

Hij besluit: “Máár ik moet eraan toevoegen dat ik sinds de geboorte van de tweeling daarin veel relaxter ben geworden. Ik ben nog meer gaan inzien dat er in de wereld méér is dan tv. Televisie maken is leuk, maar niet van levensbelang.

Tot slot laat Rooijakkers weten dat hij geen dagelijkse talkshow het hele jaar door ambieert. “And for the record: er is nooit sprake van geweest dat ik Late Night zou gaan doen. In geval van verhindering van Twan zou ik invallen, maar dat is nooit gebeurd.

Zomer Met Art is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Het AD-interview met Art Rooijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
35 Reacties op “Art Rooijakkers weet niet welke kijkcijfers RTL verwacht”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het produkt Artrooiakker dekt zichzelf nu alvast tegen lage kijkcijfers..
  We zijn benieuwd wat Angela de Jong ervan vindt.

 2. Ome H

  450.000

 3. Angela

  Angela wordt voorspelbaar, gaat dit niets vinden en vanaf 18 juli heeft zij 1 missie:
  Art R. en zijn programma kapot schrijven. Terloops roepend dat zij ook gevraagd is als co presentator maar daar geen gehoor aan heeft gegeven natuurlijk….pffff voorspelbaar dus

 4. Curryworst

  Het zal in ieder geval een stuk hoger scoren dan de babbeltafel van Genee en Heleen.

 5. Rafael

  Ik gok op 1.000.000 kijkers vanavond

 6. Reageerder

  Ik denk dat het een luchtige en leuke show wordt om naar te kijken. 800.000 kijkers schat ik zo in.

 7. Tim20

  Ik kijk zo uit naar de column van Angela morgen!😃

 8. Thea

  453.000

 9. Job

  Rond de 500k

 10. Televisiegozer

  ik schrijf ook televisierecensies:

  http://www.televisiegozer.home.blog

  Ik zou zeggen, neem eens een kijkje!

 11. Meneer Kaktus

  @Televisiegozer

  Je hebt nog een hoop te leren.

 12. Fox Mulder

  Het worden er sowieso te veel.

 13. Geppetto

  Pinokkio. Niemand gelooft dit.

 14. Laurens

  Het indekken is begonnen. Nieuwe strategie. Niet hoog ban de toren blazen zoals Albert 6 Inside wel deed. De indekstrategie is dezelfde als Hendriks en Genee van enige weken terug.

 15. Mick

  Hij past in ieder geval beter bij RTL dan Twan Huys, wat een miskoop was dat. RTL Late Night met Twan Huys was precies hetzelfde als Pauw, DWDD en Jinek maar dan met misplaatst entertainment. Ben benieuwd naar BEAU, zou het persoonlijk echt wel interessant vinden om een test te zien met JENSEN op RTL4 (paste helemaal niet bij de doelgroep van RTL5).

 16. Mark

  Gevalletje Zwakste Schakel. Dus gemiddeld rond 350.000. Ze profiteren van de vrijdag. Hoewel… hoogtepunten van The Voice trekken nooit meer dan 500.000 kijkers. SBS 6 is de hele zomer op de late avond weer lachende derde. HvNL zal weer Pauw en RTL 4 verslaan. Als ik RTL was had ik Ollolai 2.0 om half 9 gezet en Art om half 10, net zoals RTL Summer Night 2 jaar terug. En dan 1,5 uur laten duren. En om 11 uur nieuws, ipv rond middernacht, want dan kijkt er geen hond meer. Dan heb je de hele zomer nieuwe tv op prime time en geen herhalingen meer.

  Dus zo:

  20:30 Het Spaanse dorp: Polopos
  21:30 Zomer Met Art
  23:00 Nieuws
  23:30 RTL Boulevard hh
  00:20-01:50 Zomer Met Art hh

 17. Johnny👀

  Heb het interview met die De Roy van Zuydewijn gezien en het was duidelijk dat hij totaal niet geschikt is om te interviewen ..500 kijkers is nóg te veel voor deze joker.

 18. Dirk

  Ik hoop op 50 kijkers. Bah Art is kwal geworden.

 19. Lieke van Lexmond Lover

  Vanavond mooi weer pottenvoetbal kijken ipv dat Art programma, dat de 1e aflevering al nietszeggende gasten aan tafel heeft!

 20. Henk

  329.000

 21. Lucy Banaan (wereldster)

  Mocht het een flop worden, dan kan ik zo nodig het programma overnemen. Ik ben voor drie miljoen euro per aflevering bereid mijn zomer op te offeren voor deze goede zaak. RTL4 zou wel gek zijn mijn aanbod te laten lopen. Ik ben immers een wereldster.

 22. Maestro

  Wat wordt er trouwens ónwijs veel reclame voor dit programma gemaakt! Zou het zonder promotie niet lukken om wat kijkers te trekken dan?

 23. CreaBea

  733.000 gemiddeld deze week
  volgende week 533.000
  de week er op 455.001

  Wellicht was art 10 jaar geleden best in trek , aangezien hij A.Kamerlink (rip) een grote concurent vind is de beoordeling in Art erg laag.

 24. MC bezoeker

  @CreaBea Ik denk dat ze in het huidige landschap niet meer naar absolute aantallen kijken, maar naar het marktaandeel. Als dit overall rond de 15% zit mag je het een succes noemen. Onder de 10%, dan voldoet het niet. Alles ertussen is een redelijke score.

 25. Bart

  @Mark Helemaal niet slim. Dat betekend dat de tv avonden eerder zijn afgelopen. Dit terwijl mensen pas laat voor de tv gaan zitten en ook later naar bed gaan. Je moet dus juist langer doorgaan dan normaal. Dit geld ook voor SBS6 en NPO1.
  Het is zo jammer dat RTL4 om 20.30u met herhalingen aan komt zetten die recent al op dat tijdstip te zien zijn geweest. Dit terwijl er ook andere mogelijkheden zijn om uit te zenden. Bijvoorbeeld een Nederlandse serie of programma’s die te zien zijn geweest op RTL5 maar kijkers hadden verdiend en mijn inziens eigenlijk op RTL4 thuis horen zoals de programma’s van Kees van der Spek, Ewout Genemans en de Andere kant van Nederland.

 26. Iemand

  @Bart: Helemaal eens! Herhalingen om 20.30 zijn zó zonde!

 27. Henk

  2 Mark, Bart etc.. of had t zo gedaan RTL LN gewoon door laten gaan tot afgelopen vrijdag

  maandag tot en met vrijdag
  20.00 de zwakste schakel
  21.00 het spaanse dorp
  22.00 zomer met art
  23.30 rtl nieuws en weer
  23.50

  zaterdag
  20.00 beste van 30 jaar RTL4
  21.30 bankgiro miljonairs
  22.30 praat nederlands met me (H)
  23.30

  zondag
  20.00 beste van 30 jaar RTL4
  21.30 een tegen 100
  23.00 beste kijkers (H)
  00.00

 28. Elm

  De mensen zitten veel te dicht op elkaar bij tafel, microfoon doet het niet. Begint al top

 29. Lau B

  Tot nu toe lijkt het nog erg op een gewone talkshow en wordt er totaal geen gebruik gemaakt van Artis. Jammer, had wat meer verandering verwacht.
  Art past wel heel goed in deze losse sfeer, veel beter dan Huys in Late Night.

 30. Suomynona

  Tot nu toe heeft het qua keuze en invulling van onderwerpen veel weg van Late Night. Beginnen met een maatschappelijk onderwerp, een schijtlollig quizje, nu weer iets over LHBT in het dierenrijk… Oké, het past misschien goed bij een luchtige zomerse talkshow, maar het is wel echt de blauwdruk van Late Night.

 31. Bart

  @Henk Inderdaad beter!

  Zomer met Art is bijna afgelopen. Hoewel de gasten niet echt denderend zijn voor een eerste aflevering doet Art het heel goed. Met een gemak alsof hij het al jaren doet. De wekelijks wisselde co-host mag wel iets meer de rol van presentator krijgen i.p.v. sidekick. Misschien moeten de co-hosts ook soms een gesprek of item alleen doen.

  Die quiz met Gwen en Bram duurde veelte lang en had gewoon een gesprekje moeten zijn. Eigenlijk was het overbodig.

  Nog steeds jammer dat het binnen in een studio is. Ze moeten meer naar buiten of misschien zelfs in zijn geheel naar buiten.

 32. Miep Oranje

  Schraalvuile RAT!

 33. Nope

  354.000 kijkers

 34. piet

  flop

 35. #NPO kijker#

  24
  ZOMER MET ART
  RTL4
  354.000

  flopperdeflop.

  Top Pauw, goed gedaan

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.