‘Albert en Jan hebben 6 Inside veel te braaf gemaakt’

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 13:15

Albert Verlinde en Jan Versteegh hebben een grote fout gemaakt door 6 Inside net zo braaf te maken als het programma waar het zich van wilde onderscheiden: RTL Boulevard. Dat stelt mediajournalist Gudo Tienhooven in de AD Media Podcast. Het is een gemiste kans en dat is jammer, vindt Tienhooven. Hij had er meer van verwacht. “Ik ga het programma missen dat het had kunnen zijn, dat wél spraakmakend is en meer op het randje en meer nieuws“, zo vertelt de journalist.

6 Inside beloofde in een gat te springen, maar heeft dat nooit waargemaakt. “Het gat dat toch is achtergelaten door RTL Boulevard, sinds dat een soort vtwonen-magazine is geworden een aantal jaar geleden. Ze hebben het niet waargemaakt.

Het is jammer dat er geen juicy showrubriek meer is op de Nederlandse tv, vindt Tienhooven. “Ik mis de scherpte, zeker. Ik mis die Yolanthe in de parkeergarage en dat soort verhalen. Kom daar maar mee, want dat heeft RTL Boulevard laten liggen.”

Waar ligt het aan? “Volgens mij heeft Albert het toch gewoon te druk met zijn musicals en vindt Jan Versteegh er geen hol aan, maar durft hij dat nog niet hardop uit te spreken. Als hij over een jaar in een interview terugkijkt op 6 Inside zal hij zeggen: ‘Dat was toch niet helemaal mijn ding.’ Let maar op, dat gaat hij zeggen.”

Foto: SBS
20 Reacties op “‘Albert en Jan hebben 6 Inside veel te braaf gemaakt’”


 1. M.

  het is een goed programma, jammer dat ze stoppen, er viel wat te veranderen maar het is nog steeds een goed programma. Ik hoop dat aan een beter programma werken voor Albert Verlinde, hij blijft toch het Nationaal roddelkoning.

 2. Norvo

  Het probleem met 6 Inside is naast de dwangbuis van Talpa (we zeggen alleen lieve dingen over oom John en z’n vriendjes) ook een gebrek aan commitment.

  In de begindagen van RTL Boulevard leefden Beau en Albert voor de show. Ze deden er geen programma’s naast en zaten volledig in de materie. Dit was hun kindje en die bevlogenheid voelde je ook. Albert zat dan wel elke dag bij 6 Inside, maar hij was ook de directeur van ‘s lands grootste musicalbedrijf.

  Wie Jan Versteegh op social media volgt, zag dat hij soms nog tot diep in de middag gezellig met z’n gezin op pad was, opnames had voor andere shows of in de sportschool zat. Dat is ‘m allemaal meer dan gegund, maar het presenteren van een dagelijkse live tv-show met actuele onderwerpen doe je er niet even bij. Dat gaat mis.

 3. q8

  de tv wereld is verzadigd,
  en hoeveel uur kijken mensen nog tv?
  2 uurtjes per week ?
  internet is toch veel handiger,je toetst in en je hebt t,
  tv ….daar moet jij je naar aanpassen,
  plus….alles is gekleurd,

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij vinden het een origineel bagger-programma dat heel kundig om zeep is geholpen waarvoor onze dank. Het interesseert ons geen bal wat de wannabe’s en de B en c-sterren van het moment vinden of zeggen. Dus dat herkauwen van non-nieuws is aan ons en blijkbaar aan het gros van de Nederlandse kijkert niet besteed.
  Heel misschien is Boulevard juist daarom wel langzaam aan het veranderen in vr-wonen op de buis. Kan zijn, tis maar een aanname.

 5. Linda

  @norvo Eh nee, Albert had in de begindagen nog zijn eigen musicalbedrijf..

 6. Drs.P

  Ik vond wel een leuk programma

 7. Connie V.

  Ik vond het best oke maar vond Albert veel te aanwezig!

 8. Ron

  Het is een lege huls die vanaf minuut 1 dat het werd uitgezonden al niet klopte. Neem nu die z.g.n. ‘insiders’ waar men zo mee pochte in het begin, die moesten echt het verschil gaan maken met de ‘deskundige’ van Boulevard. Niets bleek minder waar, alleen al de keuze voor een Teake Teakema als ‘voetbal insider’. Dan neem je dat toch gelijk niet serieus, dat hele programmaatje niet. Kom op zeg! Teake Teakema die gehockeyd heeft, heeft nu ineens verstand van sport en voetbal in het algemeen?! Gotspe. Ze hebben daar zoveel voetbalkennis in huis. Gelukkig schoof de afgelopen tijd dan een Toine van Peperstraten af en toe aan en voorheen Barbara Barend die weer opstapte, allebei beter dan ene Teake Teakema of all people…met zijn hoofd…

 9. Peter

  Jan kan er niks van en heeft domme en vooral misplaatste humor en Albert weet de juiste snaar maar niet te raken, met name omdat hij er maar niet in slaagt het A-nieuws te brengen. Hij heeft zichzelf met name enorm overschat. Wat ik vooral niet meer trek; die nepgrapjes waar hij als enige zogenaamd om moet lachen in de hoop dat dit aanstekelijk werkt en daarmee de show nog enigszins op te leuken. Nee, doe me dan maar Ronald Molendijk ;)

 10. Mick

  Kwalbert naar Shownieuws en klaar.

 11. Leni

  Son de Mul is n geweldig lieve man! Hij is ook heel sociaal en gunt anderen alles… Hij is een soort lieve oom die met iedereen het beste voorheeft. Hij heeft ook een heel lieve zus! Ze hebben allebei een heel goede smaak…. Heel Nederland zou van ze moeten houden! Gordon heeft daar gelijk in…

 12. Leni

  Je hebt gandhi, Mandela en dan natuurlijk die lieve Son de Mul met z’n geweldige ideeën en programma’s…. Die altijd met de sterren gaat eten en zo lief voor ze is…. Son de Mul moet de Nobelprijs voor de vrede krijgen…. Mensen die zeggen dat Son de Mul bagger over ons heenstort en dat Talpa en SBS niveauloze rotzooi brengt zijn alleen maar jaloers. Gelukkig staat Son de Mul daarboven! Zijn hart is zo groot dat hij mensen die dat beweren vergeeft!

 13. Tim

  Leni, gaat alles goed met je?

  Volgens mij niet, en wordt het tijd dat je je pilletjes gaat nemen, je kraamt waanzin uit.

 14. Freek

  Typisch gevalletje van Talpa Network zelfcensuur. Je kijkt wel uit dat je iets negatiefs over een naaste van John de Mol naar buiten brengt… Dat is gelijk de doodsteek van 6Inside geweest, we melden niets over de huwelijksproblemen van Erland en Wendy, dat zal John niet op prijs stellen, dus melden we het niet en laten het aan Boulevard over. Journalistiek en Talpa is geen goed huwelijk.

 15. Leni

  @tim nee, hoor ik kraam geen onzin uit. Jij werkt zeker voor die Son de Mul en moet vriendjes met m blijven anders draait ie je geldkraantje dicht? Hahahaha…. Verrot systeem … Dat is t!!

 16. Lies

  Die arme Jan Versteegh zat vanaf dag een met bejaarde Albert opgescheept. Mister know it all die vooral om zijn eigen grapjes lacht. Totaal niet meer relevant.
  Die arme Jan. Komt goed jongen. Maar niet bij Talpa.

 17. Leni

  @lies ja… Als patatbakker op de kermis of zo….die jan heeft n veel te grote jas aangetrokken….. Die kan dat niet… Anchor zijn….lekker in de vergetelheid laten raken…

 18. Anonymous

  Die Tienhoven moet maar een lekkere ranzige draai aan zichzelf geven, dan kan hij zo als schandknaap aan de bak.

 19. Lau B

  Nu maar hopen dat Albert wordt toegevoegd aan Shownieuws en dit wordt uitgebouwd. Zo was er veel minder druk gelegd vanuit de media. Eventueel nog een programma als ‘Op zoek naar …’ met Albert in de jury. Natuurlijk niet zoals het laatste seizoen op RTL4 in de studio van The Voice, maar klein gemaakt! Kortom, niet door Talpa gemaakt!

 20. Natasja

  Hoi wie wil er nog meer porno op de publieke omroep?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.