Angela Groothuizen verliest geld aan nepadvertenties

Angela Groothuizen is al een hoop geld verloren aan het bestrijden van online advertenties waarin haar beeltenis en naam worden misbruikt door oplichters. Dat vertelt de RTL 4-presentatrice op Twitter. Groothuizen is blij met de strijd die John de Mol momenteel voert tegen Facebook, omdat ze zelf niet de middelen heeft om zo’n reus aan te pakken. “Ik heb al veel te veel geld verloren aan bestrijding van misleidende advertenties. Maar niets heeft geholpen“, zegt de televisiester. 

De presentatrice hoopt dat De Mol iets kan afdwingen, waar ook bekende Nederlanders iets aan hebben. “John heeft diepere zakken dus: go go Johnny, be good.”

Ruud Feltkamp liet eerder een soortgelijk geluid horen. Net als John de Mol wordt ook zijn naam en beeltenis gebruikt bij nep-bitcoinadvertenties op social media als Facebook.

De GTST-bekendheid juicht de rechtszaak van De Mol toe. Zelf heeft hij niet geprocedeerd. “Voor mij als kleine speler is dat moeilijk. Ik vind dit dus waanzinnig“, zei hij eerder.

Wel denkt Feltkamp dat De Mol bakzeil gaat halen. “Ik denk dat hij niet blij met het antwoord gaat zijn, omdat de rechter hier ook niet veel mee kan. Maar we weten als Nederland weer wat Facebook verkeerd doet en daar ben ik heel blij om.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen