Albert Verlinde: ‘SBS 6 blundert met Van der Weijden’

Geplaatst op Wed 26 Jun 2019 om 10:10

Albert Verlinde vindt dat SBS 6 enorm geblunderd heeft door de finish van Maarten van der Weijdens Elfstedenzwemtocht maandagavond níet uit te zenden. Dat zei hij dinsdagavond in 6 Inside. Het gezwem van Van der Weijden werd dagenlang volop gevolgd door Evelien de Bruijn van Hart van Nederland, maar op het moment suprême – op maandagavond rond half acht – liet SBS 6 het afweten. Hart van Nederland was toen net een paar minuten afgelopen.

Verlinde begreep er niks van. “Het is toch ongelooflijk. Ik kwam gisterenavond om 19.45 uur thuis en ik ging meteen even kijken op NPO 1. Ik dacht: ik zap even naar 6, want die hebben fantastische reportages, maar er was niets te zien.

Verbijsterend, aldus de showkenner. “Dan toch maar even kritisch zijn op onze eigen zender, want ik was ontzettend teleurgesteld dat SBS 6 – die de afgelopen dagen met Evelien de Bruijn fantastische reportages heeft uitgezonden – op het moment suprême gewoon Utopia uitzond en niet dit. Ik was echt in shock.

SBS 6 had Hart van Nederland een half uur kunnen verlengen, maar koos om Utopia gewoon op zender te brnegen. “Dat het live uitgezonden wordt, is blijkbaar een utopia bij deze zender.”

Leonie ter Braak: “Helemaal omdat het er zo dicht op zat. Evelien was net klaar in Hart van Nederland en vlak daarna was de finish. Die tien minuten langer hadden toch wel misschien gekund. Dat was pijnlijk.”

Foto: SBS
47 Reacties op “Albert Verlinde: ‘SBS 6 blundert met Van der Weijden’”


 1. Bo

  Als SBS slim was geweest hadden ze 72 uur nonstop Maarten van der Weijden uitgezonden. Had ze meer kijkcijfers opgeleverd dan al die andere bagger. Mensen kijken alleen nog naar live events (nieuws, sport).

 2. M.

  Wanner komt de Albert Verlinde show?! Deze man mis ik echt op TV… SBS please laat hem niet gaan. Gewoon nieuw 6Inside ontwikkelen. TOT september weer Albert. Ik hoop echt dat hij op de buis terugkomt!

 3. B.F. Koning

  De woorden ‘Die tien minuten langer hadden toch wel misschien gekund’ beschrijven exact de angstcultuur die bij Talpa heerst.

 4. Bart

  Helemaal met Albert eens. Er had sowieso een zender het hele weekend live moeten zijn om dit uit te zenden. Dit was nou echt iets unieks.

 5. west*

  Sbs blundert wel vaker.

  Ik denk trouwens dat nu we nooit meer een elfstedentocht krijgen het een idee is om dit elk jaar te doen met honderden mensen.
  Een jaarlijks event, de elfstedentoch terug, win win situatie.
  Interessanter ook dan maar 1 zwemmer.

 6. Remi

  Dit was inderdaad zeer opvallend !!

 7. Bart

  Snap niet dat dit zoveel aandacht kreeg. Een aandachtstrekker zien zwemmen. Applaus.

 8. Remco Terhorst

  De NPO heeft DRIE themazenders, en niemand die het kon opbrengen om te roepen ‘Ach, laten we Maartens hele zwemtocht gewoon integraal uitzenden’. Treurig.

  Maar SBS spant de kroon. Goed gezegd door Albert.

 9. Bart

  @west* Nu is het weer wat warmer op de aarde. Het wordt van zelf ook veel kouder. De volgende Elfstedentocht laat misschien nog lang op zich wachten maar die komt van zelf wel weer hoor. Geen gek idee om de Elfstedentocht (tot die tijd) jaarlijks met zwemmen te doen. En dan geheel live uitzenden uiteraard.

 10. Leo

  Bij SBS6 zijn ze het spoor nu helemaal kwijt. Laat het gewoon een zender voor het ‘gewone’ volk zijn. Het volk wilt Maarten, dus draai dan Maarten!

 11. Ronald

  SBS heeft geen feeling meer met het publiek.

 12. Bas

  Bart denkt dat het over de hele aarde warmer wordt als we hier een hittegolf hebben, en over de hele aarde kouder als het hier winter is. Totaal niet serieus te nemen dus.

 13. Sven L.

  RTL blunderde ook… op HET moment zaten ze in de reclame break haha.

 14. Paut Pielusma

  Er is niets anders te concluderen dan dat SBS altijd achter het net vist.

 15. Bart

  Dat is niet wat ik bedoelde Bas. Ik ga het maar niet aan je uitleggen want ik denk dat jij daar een beetje te dom voor bent.

 16. Enzo Voorthuijds

  Bij commerciëlen staat de adverteerder (lees:geld) centraal; bij omroepen de kijkers.

 17. Anja

  Waarom is het steeds minder interessant wat Albert vind ?

 18. B

  Anja, jij bent de zwakste schakel.
  X

 19. Bep

  John de Mol staat ver van de samenleving af.Hij zou zich eens tussen het gewone volk moeten mengen….. Of hij moet iets heel anders gaan doen, bingo’s gaan organiseren met de Roelvinkjes, Wendy en Gordon…. beter.

 20. Ron

  Lekker belangrijk achteraf, hij kreeg al meer dan voldoende nodig was aan aandacht. Waarom moet 6 dat ook nog eens gaan brengen.

 21. tim

  SBS6 blundert niet alleen met Maarten van der Weijden hoor…

 22. Laurens

  Albert heeft een punt! Gelukkig is er nog NPO. SBS en RTL zijn helemaal niet bezig met de kijker. Alleen maar met de Unilevers, Nestle’s, etc.. Willen ze overleven is o.a. actualiteit, oprechtheid en snelheid veel meer nodig. Laten ze dit nu net niet kunnen of willen!

 23. Sapperdeflap zeg!

  De eerstvolgende Elfstedentocht op schaatsen door RTL of SBS laten uitzenden. Maar dan moeten alle deelnemers tijdens elk reclameblok even stoppen. Zo mist de kijker niets van het spektakel, wat mede mogelijk wordt gemaakt door Piets Weer, Chocomel en Unox Rookworst.

 24. Bas

  Bart, ik denk eerder dat jij te dom bent om je hier uit te kunnen praten.

 25. Dr phil

  He hè het is er uit heel die onzin hier op MC albert is uit gekotst bij de mol en consorten gelukkig weg er mee

 26. liefkleinhertje

  Gewoon nog even afzien dan zijn we van deze afschuwelijke homo verlost dan kan hij zich lekker met zijn musicals voor geestelijk minder validen gaan bezig houden.

 27. Erwin

  Maar Albert gaat er vanuit dat mensen met een IQ hoger dan 50 naar SBS kijken. Denk opnieuw.

 28. Jos

  Helemaal met Albert eens, echt een gemiste kans. Je moet af en toe live onderbreken. Dat doet npo heel vaak en ook rtl doet dat wel eens. Utopia, daar kijkt volgens mij alleen die familie en vrienden van die personen zelf naar. Dat big brother gebeuren, was in het begin iets nieuws, maar nu is het zo uitgemolken, dat niemand daar meer op zit te wachten.

 29. west*

  Wat vinden jullie van mijn idee?(lees eerdere bericht)

  @ Bart bedankt voor jouw reactie. Idd goed plan van mij denk ik.
  Ook een evenement wat andere landen niet kennen.

 30. Sean

  Sommigen hierboven vragen zich af waarom de NPO niet een van de themakanalen heeft ingezet voor live verslag. Dat snap ik ook niet. Leuk die live stream, maar zag het liever op TV. Gelukkig was daar Omrop Fryslan die wel de hele zwemtocht live heeft uitgezonden en vaak nog beter dan de NPO.

  Was trouwens ook vreemd dat de finale in M moest plaatsvinden. Vrijdags beginnen met een speciaal programma, zaterdags nog een maar dan korter, zondags een programmaatje van krap 10 minuten en dan moet het ‘s maandags in een talkshow worden ingebouwd. Ze lieten niet eens zien dat hij op het podium kwam. Daarvoor moest je naar NOS website.

 31. Robert

  Waarvoor moet ie op het podium Sean, deed er toch maar 1 mee, dan win je altijd.

 32. A.M.

  Helemaal met Albert eens!

 33. Trudy

  Die fossiel Brard zwom mee daarom ging het op zwart ze kwam plat op het water en de boel stroomde over whaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….de touwen achter dr oren knapte ervan!

 34. Bart

  @Bas Nee hoor, ik weet heel goed wat ik bedoel. En ik heb gelijk!

 35. MediaPrak

  Ze hebben het aan ome Sjon voorgesteld. Maar tja, het was geen wedstrijdje. Dus vond hij er niets aan. En de grootste blunder van SBS was wel Albert’s showtje met dat afzichtelijke Hombach decortje. Hilarisch

 36. Mr. Right

  Omrop Fryslan zond de zwemtocht van Maarten wél 24 uur per dag uit. Hulde! Met plezier geluisterd en gekeken. Jammer dat ze de YouTube stream van de NOS niet volledig beeldvullend mochten uitzenden van de NOS en het in een klein kader moest. Beide publieke omroep. Hoe treurig NOS!

 37. Mark

  SBS 6 had wel een HvNL update maandag om 20:28 – 20:31 uur. Maar John zal er wel weer tussen hebben gezeten. Utopia MOET op de buis anders loopt het weekschema in de was. Joh, dan schuif je toch alles een dag op en zet je de vrijdag Utopia een keer op zaterdag 19:30 uur, i.p.v. 1,5 uur Home Video’s.

  Zo had ik het verwacht (want ik zat ook klaar voor een XL HvNL, maar er was niks te zien op 6):

  18:00 6 Inside (korte uitzending)
  18:30 Reclame
  18:40 Utopia
  19:30 HvNL Extra live
  20:30 Chateau Meiland
  21:30 Ali’s Mensentuin
  22:30 HvNL Extra live
  23:15 Shownieuws
  23:50 Hoogtepunten 11 Stedentocht
  00:15 De Roelvinkjes
  01:10 Utopia

 38. henk

  Geen toestemming De Mol.

 39. Samuel Cohen

  Leonie is een geweldige presentatrice . Wat een prachtige onnozelheid en grenzeloze domheid brengt ze mee. Het programma knapt er erg van op.

 40. Bart

  @Mark SBS6 was de ideale zender geweest om het hele weekend live te gaan. Net als dat ze de zender zijn die het EK/WK voetbal mannen, vrouwen en onder de 21. schaatsen, zwemmen, de Nijmeegse 4daagse etc. zouden moeten uitzenden. En naast een programma over de 4Daagse met dat zelfde programma ook aanwezig zijn bij De Sneekweek, Tilburgse Kermis, Sail, De Uitmarkt en andere zomer evenementen. Maar meneer de Mol wil het maar niet snappen he!

 41. Ron

  Dat komt door zenderleiding op 6 die geen verstand van tv heeft. Tijd dat Louwerens en Römer daar de bezem doorheen halen. Ook bij NET 5 zit er eentje die de ballen verstand van tv heeft.

 42. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Blij om te horen dat jullie het probleem zien. Of het verandert? Wie zal het zeggen?
  Top analyse heren.

 43. west*the one and the lonely 

  Slap lullen is mijn kracht

 44. west*the one and the lonely 

  Slap luIIen is mijn kracht

 45. Eikenprocessierups

  Bij SBS6 dachten ze dat Van der Weijden verzopen was.

 46. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wie zit er nú nog ‘s avonds voor de tv?
  Kom op zeg. Dan heb je toch geen leven?

 47. Ivo

  Laatste dagen gekeken naar 6 Inside. Vind het nu toch wel jammer dat het stopt. Vond het met Albert en Leonie een stuk beter. Van mij mag het na de zomer terugkomen met deze twee. Vooral niet meer die Jan en Patty erbij en liefst wat later.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.