Peter de Vries: ‘OM moet haast maken met Gosschalk’

Geplaatst op Wed 26 Jun 2019 om 9:40

Peter R. de Vries vindt dat het Openbaar Ministerie haast moet maken met zijn beslissing om Job Gosschalk wel of niet te vervolgen. Dat zei de misdaadjournalist dinsdagavond in RTL Boulevard. Het OM maakte in oktober bekend dat ze de vieze casting director verdenken van een zedendelict, maar sindsdien is het stil in deze zaak. “De status is dat ze het nog steeds in beraad hebben en dat geeft meestal aan dat ze er toch een beetje mee in hun maag zitten, dat ze het een moeilijk dossier vinden.”

De Vries heeft contact gezocht met het OM. “Ze zeggen nu: ‘Ja, we willen dat zorgvuldig bekijken’, maar dat duurt nu dus al een half jaar. Je zou zeggen dat dat zorgvuldig genoeg is.”

Het wordt tijd dat er schot in de zaak komt, vindt hij. “Misschien dat ze toch iets meer haast moeten maken. Ik heb het vermoeden dat ze een beetje in dubio zijn erover.”

De carrière van Gosschalk is tot een einde gekomen door zijn grensoverschrijdend gedrag tijdens audities. Tot zijn slachtoffers behoren onder meer Beau van Erven DorensWinston Post en Yorick van Wageningen.

Foto: RTL
29 Reacties op “Peter de Vries: ‘OM moet haast maken met Gosschalk’”


 1. west*

  Misschien omdat velen niet willen getuigen of het uiteindelijk toch zijn woord tegen het hunne is.
  Is er wel bewijs?
  Het is lastig om een zaak te beginnen als ontbreekt aan harde bewijzen.
  Ik ben bekend met veel zaken(ook buitenlandse) en daardoor weet ik wat er komt kijken bij het samenstellen van een goede zaak waarin vertrouwen is in een goede afloop.
  Duurt te lang om hier uitgebreid te bespreken maar op zich ziet dit helaas er goed uit voor hem.

 2. Bertus

  Peter had zich beter druk kunnen maken over Demmink die heeft hij altijd met zijn leven verdedigt🖕🏻

 3. Marianne

  Dit is inderdaad niet de aangewezen persoon om anderen op te roepen om haast te maken. Liever langzaam en zorgvuldig dan een haastklus.

 4. Henk@

  De affaire Demmink past in het rijtje nepnieuws vooral voortgebracht door de sensatiepers.

 5. b

  De vrije kunstwereld en gemeente Amsterdam wil dit niet Het is voornamelijk geweld homo vs jonge mannen, niet homo’s zijn niet populair om aan te pakken vanwege emancipatie, veel artiesten zijn tegen, klap voor Amsterdam als serie- en filmstad, Job was niet de enige binnen het bedrijf, het heeft lang geduurd en wat deed politie of gemeente met de signalen, en dus wil men het laten rusten. Het loopt ook teveel MeToo voor de voeten; niet man-vrouw, man-man was het probleem. Last but not least, Arie Boomsma heeft hem vergeven.

 6. Arend

  Het OM wil de boel zorgvuldig bekijken voordat ze Gоsschalk vervolgen wegens de boel zorgvuldig bekijken.

 7. Arend

  Ondertussen heeft Gоsschalk zich aangemeld voor Daphne Deckers’ masturbаtieclubje.

 8. west*

  @ Arend, lees mijn 1ste bericht.

 9. Leo

  Misschien vindt het OM dat hij in de media al aardig berecht is dat een gang naar de rechtbank met zo weinig bewijzen wrs een mislukking wordt.

 10. FlyingLotus

  Zo ziet narcisme er uit, mensen.

 11. xandertje

  Die man is al genoeg gestraft, ga boeven vangen!

 12. liefkleinhertje

  Als die Gosschalk vrouwen had lastig gevallen had hij in dit politiek correcte landje allang voor het gerecht gestaan.
  Maar hij is homo dan gelden andere regels net zoals voor vrouwen, asielzoekers , moslims en andere minderheidsgroeperingen.

 13. Samuel Cohen

  @liefkleinherdertje
  Helemaal mee eens.

 14. Bas

  @west*

  Donder op, sneuneus. Arend loopt duidelijk te dollen. Op jouw bericht wijzen raakt kant noch wal. Tenzij je om aandacht verlegen zit natuurlijk. Die heb je dan nu.

 15. Samuel Cohen

  Je schaamt je er vaak voor om nog een Nederlander te zijn door al die rariteiten in ons bestuur. Het is hier een soort Madurodam met mifblappers aan het roer. Dat vind ik.

 16. ron

  wat heeft Peter R. de Vries gedaan met de vrouw van cor van hout?

 17. Samuel Cohen

  Als wij een Gosschalkje doen hier, dan betekent het hier dat we een stapel OM papieren pakken (boetes en foto’s van OM bestuurders) en die op de bodem leggen van een emaille pot in een klein kamertje waar we vervolgens boven gaan hangen en laten we er sierlijk een bruine diamant op vallen. Vervolgens lachen we drie uur. Het is een erg feestelijke gebeurtenis.

 18. Samuel Cohen

  Als wij een Gosschalkje doen hier, dan betekent het hier dat we een stapel Oh MM papieren pakke en die op de bodem leggen van een emaille pot in een klein kamertje waar we vervolgens boven gaan hangen en laten we er sierlijk een bruine diamant op vallen. Vervolgens lachen we drie uur. Het is een erg feestelijke gebeurtenis.

 19. Bertus

  Henk@, sorry maar jij weet er echt maar dan ook echt helemaal niks van af, je bent een idioot en een hele grote ook

 20. west*

  @ Bas, mijn berichten zijn misschien onduidelijk voor sneue paupers zoals jij hahaha. Je moet beetje denkvermogen ervoor hebben.

 21. Bas

  Nee, jij bent hier duidelijk degene die het niet snapt.

 22. Trudy

  Peter heeft zoals gewoonlijk weer gelijk … laks zooitje hier !!!duurt veel te lang!

 23. Trudy

  Peter de Vries heeft gelijk oppakken die griezel

 24. sport

  P.R. de vries heeft niets met homo’s, dus niet zo vreemd dat hij hem publiek wil ophangen.

 25. Eikenprocessierups

  Narcist PRDV denkt dat hij de opperrechter van NL is en overal achteraan moet bellen.Zoooo sneu als je denkt dat de hele wereld zit te wachten op jouw mening….Wat is er toch gebeurd in zijn jeugd dat hij zo getroubleerd is geworden??

 26. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Een gotsschalkje doen hier is … een prachtige bruine diamant leggen in een emaille pot in een klein kamertje. Zo komt Gosschalk toch in Van Dale….. als vandaal, zegt me nichtje.

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Petert heb een mening
  Dat wisten we allang.
  Beetje laat om daar na anderhalf jaar op terug te komen.
  Alles voor de kijkcijfers: Petert geeft niet op.
  In deze: Petert +1

 28. Umfufu

  Peter heeft ferme borsten.

 29. mart

  Het OM moet nog beslissen maar bij dit medium wordt al gesproken over de vieze castingdirector. Heel bedenkelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.