‘Twan Huys zal altijd een banaan blijven’

Jan Slagter denkt dat het nieuwe RTL Late Night is mislukt omdat Twan Huys altijd een banaan is gebleven. Dat zegt de baas van Omroep MAX in gesprek met de LINDA. Een Nieuwsuur-anchor die opeens B-artiesten gaat interviewen werkt gewoon niet, aldus Slagter. Dat komt volgens hem omdat Huys geen aanpassingsvermogen heeft. “Ze hebben het laten dooretteren. Je voelde het ongemak als hij een discussie moest voeren met Patty Brard. Dat wilde die man helemaal niet.”

Anderen hebben dat aanpassingsvermogen wél, aldus Slagter. “Toen we André van Duin vroegen voor Het geheime dagboek van Hendrik Groen zei hij: ‘Ik ben een banaan die een citroen moet spelen, dat kan ik niet. Dat kon hij dus wel. Twan kan dat niet; die is een banaan en dat zal hij altijd blijven.

Huys nam afscheid van RTL Late Night zoals hij de talkshow vanaf het begin presenteerde: empathieloos. “Een traan had niet gehoeven, maar iets aardigs naar zijn medewerkers toe, iets meer empathie. Maar dat heeft hij niet, althans niet voor de camera“, zegt Slagter.

Er is er maar eentje die enorm gelachen heeft om dat verhaal: Humberto Tan. En dat gun ik hem. Zo’n lieve man.”

Het LINDA-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen