Sophie Hilbrand krijgt prominente plek in schema NPO 2

Geplaatst op wo 29 mei 2019 om 13:15

Sophie Hilbrand was jarenlang het rebellerige BNN-type op jongerenzender NPO 3, maar bij fusieomroep BNNVARA neigt ze nu steeds meer de VARA-kant op. Ze krijgt een programma op prime time bij het serieuze NPO 2. Dat heeft de omroep laten weten. Met haar nieuwe programma Opstandelingen krijgt Hilbrand vanaf 19 juni een plekje op de woensdagavond van NPO 2, op prime time om 20.25 uur. Hierin bezoekt ze bewoners die zich slachtoffer voelen van bestuurlijk onrecht.

Het gaat alleen over conflicten op lokaal niveau. In de eerste aflevering keert Hilbrand terug naar haar eigen geboorteplaats, de kustplaats Bergen in Noord-Holland. Het is een plek waar van oudsher kunstenaars en vooral mensen met geld zich vestigen, maar waar sinds enige jaren burgers en bestuurders met elkaar in conflict zijn.

De conflicten escaleerden in 2015 toen stukadoor Fred Vos met zijn gezin uit zijn huis werd gezet. Hij woonde, net als zijn vader, in een verbouwde kippenschuur en die situatie werd al tientallen jaren gedoogd, net zoals zoveel andere illegale bebouwingen in Bergen worden toegestaan of gelegaliseerd. “Voor Fred en zijn gezin was er geen clementie.”

Vos vocht terug en richtte de Facebookgroep ‘Samen Bergen Verzetten’ op. “Al snel ontstond een verzetsbeweging die zich tot doel stelde om de corruptie en willekeur van de gemeente aan de kaak te stellen.”

Verder in het seizoen van Opstandelingen duikt Sophie in lokale conflicten rondom de Loosdrechtse Plassen, de Zeeuwse gemeente Veere en de Haagse wijk Duindorp.

Foto: BNNVARA
21 Reacties op “Sophie Hilbrand krijgt prominente plek in schema NPO 2”


 1. ★★Onbekend💥💥

  Sophie Hilbrand leuke meid.

 2. GloaCo

  Nu ben ik geen fan van Sophie en ik hou niet van conflicten als amusement. Voortaan heb ik op de woensdagavond een uurtje beschikbaar voor wat nieuws.

 3. Mart

  Ze kan beter naar Max met die ouwe kop.

 4. 123

  Uhm, Sophie is geboren in Alkmaar. Echter, ze woonde wel een tijdje in Bergen.

 5. Hallo

  @Mart doe eens normaal!

 6. Remi

  … Margriet is enthousiast … ;)

  https://twitter.com/dit_is_m/status/1042124579840249856

 7. K

  Niks mis mee, leuke presentatrice.

 8. Gele Aep

  @Hallo
  Mart doet normaal. Dat wyf heeft een doorgesnoven en platgespoten kop gekregen. Vroeger was het een frisse meid, nu een afgeleefde dweil. Als jij dat nog aantrekkelijk vindt, gefeliciteerd. Ik zou er mijn hond nog vanaf schoppen.

 9. Curryworst

  Het zoveelste programma over burgers en onrecht. De Rijdende Rechter, Frank Visser Doet Uitspraak, De Monitor, Kassa en zo zijn er nog wel een paar te noemen.

 10. Remi

  Ik las schede in plaats van schema. Toch wel een deceptie.

 11. Zonder Naam

  @Gele Aep – Dat heet ouderdom. En op een gegeven moment ben jij, als het goed is, ook oud (en misschien wel net zo’n ‘afgeleefde dweil’ als Sophie).

 12. Leni

  Leuke presentatrice maar beetje de hersencapaciteit van n pak cornflakes ….

 13. joost

  Zij is een originele viespeuk.

 14. Lieke van Lexneus

  Bij een commerciële zender zou deze talentloze nietskunner allang zijn afgevoerd.

 15. Bart

  Het wordt tijd dat de NPO eens gaat bezuinigen op de zogenaamde onderzoeksjournalistieke programma’s van Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Lauren Verster, Linda Hakeboom etc. En ook dat Rambam kan van de buis.

  Breng daarvoor in de plaats maar het programma Vermist terug op NPO1. Dat is namelijk maatschappelijk en relevant om als NPO uit te zenden. Belachelijk dat hier de stekker uit ging. En hiermee benoem gelijk weer even een van de vele fouten van Frans Klein.

 16. Gele Aep

  @Zonder Naam
  U heeft helemaal gelijk. Maar ik ga als ik oud ben dan ook niet meer met m’n ouwe kop op de buis.

 17. IntiemGeschoren

  Laat mij raden: ze gaat een reisprogramma doen.

 18. Johnny👀

  Doorleefde r.tkrop.. Vaker naar de kapper en meer douchen zal haar geen kwaad doen..ziet er uit en ruikt als een zwerver.

 19. Ben

  T goedkoopste sletje en ook nog getrouwd met die gruwelijk enge waldemar. Zeg maar de wedergeboorte van jezus op aarde. Tenminste dat denkt waldemaaretje. Twee niemendalletjes en gutmenschen bij elkaar. Of wellicht übermenschen. Waldemaaretje vind het heel normaal dat als je niet precies zoals hij denkt dat dan alles gerechtvaardigd is. Dus als iemand straks zijn huis onder handen neemt dan heeft waldemaaretje er straks ook zelf om gevraagd toch????? Heel naar eng griezeltje met een aardife buitenkant en pikzwarte binnenkant.

 20. liefkleinhertje

  Met die ouwe rot kop helpt botox ook niet meer dat wicht kan beter naar een leerlooierij gaan .

 21. Carola

  Lelijk ongewassen ex vriendinnetje van Pauw. Heeft niet de gunfactor en daarbij te oude kop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.