Rob Jetten: ‘Ik had het niet verwacht van Frits Wester’

Geplaatst op wo 29 mei 2019 om 14:00

Rob Jetten had niet verwacht dat Frits Wester hem vlak na zijn aanstelling als fractievoorzitter van D66 zo voor de leeuwen zou gooien door een stroef vraaggesprekje integraal op Twitter te gooien. Dat zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw. Jetten heeft aan het interview met Wester de bijnaam Robot Jetten te danken. “Ik weet het nog goed: dat was met Frits Wester van RTL. Hij ving mij op toen ik uit de grote zaal van de Tweede Kamer kwam lopen“, aldus de politicus.

Jetten en collega-politici waren in die week aan het onderhandelen over de dividendbelasting. “Die wilde het kabinet afschaffen en wij wilden daar als D66 eigenlijk van af.”

Frits Wester hem mij daar toen over interviewen. “En in mijn hoofd dacht ik alleen maar: o my god, ik moet vanavond voor het eerst met de premier onderhandelen en als ik nu fouten maak voor al die draaiende camera’s dan sta ik vanavond al op 1-0 achterstand bij die onderhandelingen.”

Het leidde tot een bevreemdend interview. “Ik had voor mezelf een paar woorden bedacht die ik dan zou gaan gebruiken als ik met journalisten praat. Toen vroeg Frits Wester me drie keer bijna hetzelfde en ik dacht: wat flauw dat die man me bijna drie keer hetzelfde vraagt, dus ik geef hem gewoon drie keer hetzelfde antwoord. Dat kwam natuurlijk in GIF’jes en clipjes massaal voorbij. Ik was toen twee dagen fractievoorzitter.”

Heeft hij er spijt van? Nee, wel is hij teleurgesteld in Wester. “Spijt heeft niet zo veel zin. Ik had op het moment dat ik daar met Frits stond wel dat ik voelde: dit is helemaal ruk. Ik had overigens niet verwacht dat hij dat clipje helemaal integraal op zijn twitteraccount zou zetten. Die politici en journalisten in Den Haag doen heel de dag dit spel, van: op zoek naar de beste oneliner. Dan knippen ze er één antwoord uit. Ik was nog een beetje groen.”

Toen ik wegliep bij dat gesprek dacht ik: owww, ik moet dat niet te vaak op deze manier doen. Ik merkte ook dat het irritatie bij de journalisten opriep. Ik vond het wel heel spannend. Ik was 31 en net fractievoorzitter. Ik dacht verkrampt: ik mag geen fouten maken.”

Lees ook:
Frits Wester maakt kennis met Robot Jetten (12 oktober)
Rob Jetten heeft geleerd van interview met Frits Wester (2 januari)

Foto: RTL
38 Reacties op “Rob Jetten: ‘Ik had het niet verwacht van Frits Wester’”


 1. Erwin

  En daarom moet er eens onafhankelijke berichtgeving komen en al die duidende zogenaamde journalisten hun mond houden. Objectiviteit, zodat men kan stemmen op een programma en niet op oneliners en mooie koppies.

 2. Richard

  Politici worden voor de leeuwen gegooid om kleinigheden, maar de grote belangrijke onderwerpen komen ze mee weg. Onbegrijpelijk dat FVD zich nooit heeft hoeven te verantwoorden voor hun commentaar dat zij toch het échte slachtoffer zijn van de aanslag in Utrecht, of dat allerlei overheidsinstanties keer op keer wegkomen met wanbeleid. Je zegt “geen commentaar” of “op individuele zaken gaan we niet in” en dan makke lammetjes houden hun bek dicht. Maar geef ze één reden om je op karakter aan te vallen, en de leeuwen vallen aan.

 3. joost

  Als je die Jetten ziet en hoort, hebben we toch te maken met een
  ” l.lletje rozenwater”.
  Frits had dit metten door.

 4. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  @Erwin: Keep on dreaming, de hele MSM is vergeven van linkse journalistiek, zie de gehele NPO.. En ons, ooit onafhankelijke, ANP is opgekocht door ’s lands grootste mediatycoon, de witte boorden maffia familie de Mol! Maar gelukkig zijn er een hoop slimme mensen in dit land die er niet in trappen!

 5. Curryworst

  Frits Wester vroeg drie keer hetzelfde omdat je de eerste keer geen antwoord gaf.
  De tweede keer gaf je geen antwoord. En tenslotte de derde keer ook niet.
  En overkwam niet alleen Frits Wester. Dagen later ook aan tafel bij Pauw.
  Dus Robbie Jetten moet niet de boel omdraaien.

 6. Bart

  Zeer gevaarlijk en eng jongetje.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Frits Wester is een baas
  En dinges Jetten is een machtsbeluste engerd.
  Uitkijken geblazen met dit sujet.

 8. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  Engnekje Jetten lag nooit aan z’n moeders tetten, vandaar dat hij nu eeuwig ligt te zuigen..

 9. marc

  Onzin van Rob Jetten.
  Hij heeft bij Pauw exact hetzelfde gedaan.

  Typerend voor zijn karakter om altijd anderen de maat te nemen en zichzelf superieur te vinden

 10. Mark l.

  Natuurlijk, Jetten. Het ligt aan de interviewer. In plaats van hand in eigen boezem te steken, zijn we gewoon ‘teleurgesteld in meneer Wester’.

 11. LD

  De bijnaam Robot Jetten had hij al voor dat interview.

 12. Jurgen

  Jetten lijkt meer op een scriptschrijver voor GTST

 13. pip

  Wat voor uitstraling heeft hij ?
  Juist 0,0

 14. Minder of Mirjam

  Frits haat natuurlijk iedere partij die niet het CDA is. Lekker objectief dus.

 15. Marcktv

  Frits Wester..die ooit een kwis won op tv omdat ie inzage had gehad in een aantal vragen…Frits Wester…die ooit aangeschoten voor de camera verscheen…die Frits?

 16. d

  Misselijk mannetje die Jetten, met zijn arogante kop.

 17. ox

  Kapot gespindokterd mannetje,kraak noch smaak

 18. IntiemGeschoren

  Kijkje in de toekomst van de mensheid, robots.

 19. anoniem

  Uiteindelijk begint de aversie tegen dhr. Jetten een beetje op ordinair pestgedrag te lijken. De D66-ers die ik sprak die overgestapt zijn naar de VVD, kunnen het niet meer onderbouwen dan dat ze hem niet zo aantrekkelijk vinden.. :-)

 20. anoniem

  Zelf ken ik geen politici die ik aantrekkelijk vind, dus richt ik me maar op hun argumenten… :-D

 21. Trol

  Opvallend dat J. van Inkel 2 weken voor Dotan een plaat uitbrengt, even op de radio vraagt of hij Dotan mag draaien. Afgesproken werk tussen hem en platenmaatschappij. Even kijken hoe het publiek reageert. Domien reageerde daarop ook toevallig en positief.

 22. Nope

  Seminal Rob Jetten scene voted most frightening, but The Exorcist and A Nightmare on Elm Street have the edge overall.

 23. Jos

  Ik vind alles best, als hij die eeuwige, irritante grijns maar van zijn gezicht haalt.

 24. Job

  Minimumleeftijd voor fractieleiders zou verstandig zijn: Een jaar of 45.

 25. Ben

  Zo reageren mietjes altijd :” het ligt aan een ander, zeg maar een gordonnetje!”

 26. Ronald

  Jetten, Zoek het liever bij jezelf. Slechte verliezer.

 27. Sjaak

  Beiden deugen niet.

 28. Dirk

  Als ik die kop alleen al zie.
  Daar wil je toch niet door bestuurd worden, zo onecht als de p !

 29. Mieke K

  Weet wel meer niet geen vlees of vis teveel batterijen om iedere keer hetzelfde uit te braken

 30. BRAAK

  Ik heb nog nooit zo’n engerd gezien als dat joch Jetten, de ondergang van D666666666666…….

 31. sport

  @ Ben…jouw “zo reageren mietjes altijd”, opmerking slaat werkelijk nergens op. De man is gewoon niet geschikt, nu niet en nooit niet. Het is een modepopje met zijn gladde lach en zijn zwart geverfde haren. Daar hoef je geen mietje voor te zijn want ik zie veel meer hetero’s met eenzelfde gedrag.

 32. Geronimo

  Welkom in de grotemensenwereld Robje.

 33. Henk

  Frits heeft lang voor het CDA gewerkt. En herkent enge mensen daardoor heel snel.

 34. Huiskamer

  “Blieb. We hebben gewonnen. Blieb. We hebben gewonnen. Blieb…”
  Helemaal voorgeprogrammeerd. Onvoorstelbaar.

 35. StefanV

  Jetten had gewoon wat assertiever moeten zijn. Zoiets als: “Meneer Wester, als u steeds dezelfde vraag stelt, kan ik niet anders dan steeds hetzelfde antwoord geven.”

  De slachtofferrol past Jetten niet. Hij geeft zichzelf daarmee eigenlijk een brevet van onvermogen.

 36. Maria

  Bel maar eens met je huisarts of met de afvalophaaldienst, grote kans dat de assistente en/of telefonist reageren als een robot omdat ze niet meer zelf kunnen nadenken en als een robot keurig opdreunen wat op het scherm staat.

 37. Carola

  Frits Wester is een lelijke Engnek die heel graag wil scoren op tv, bijna op het geniepige af. Hoop hem nooit meer op tv te zien die nep journalist.

 38. Ernst

  Zo leren we toch weer dat journalisten net zo onbetrouwbaar zijn als politici.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.