RTL na zwervershow Beau met meer armoedzaaiers-tv

Na de zwerverprogramma’s van Beau van Erven Dorens in Amsterdam en Rotterdam komt RTL met nóg een show over armoedzaaiers: De Andere Kant van Nederland. Het programma krijgt een plekje op de maandagavond van RTL 5. Dat heeft de zender laten weten. De Andere Kant zoomt in op de armste gemeenten van Nederland en laat zien welke verhalen schuilgaan achter de voordeuren van de minst bedeelde wijken in die steden. Er is gefilmd in zes gemeenten in ons land.

Volgens RTL 5 leven één miljoen Nederlanders onder de armoedegrens van 930 euro per maand en die mensen gaat de zender een gezicht geven. “Er worden gezinnen en huishoudens gevolgd in de gemeenten Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht, Deventer en Heerlen.”

Het zijn stuk voor stuk schrijnende verhalen, aldus de zender. “Sommigen eten de hele week macaroni smack om genoeg over te houden voor het zondagsuitje. Anderen sparen een maand voor een bezoekje aan de ballenbak of maken zelf hun wasverzachter.”

Het is volgens RTL 5 allemaal heel erg in Nederland. “De lange rijen voor de pinautomaat op de dag dat de toeslagen worden gestort laten zien dat zij niet alleen staan.”

De Andere Kant van Nederland is vanaf 27 mei om 20.30 uur te zien op RTL 5. De productie is in handen van Vincent TV Producties.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen