Janine Abbring sluit zichzelf buiten, woest op lul

Geplaatst op ma 13 mei 2019 om 12:30

Janine Abbring heeft zichzelf zondag per ongeluk buitengesloten uit haar woning. Ze werd daarna bijna opgelicht door een criminele lul. Dat meldt de VPRO-presentatrice op Twitter. Abbring bevond zich in een benarde positie. “Bestaat er nou geen één sleutelbedrijf dat niet doet aan gore oplichting? Mezelf buitengesloten, hele trits bedrijven gebeld maar geen één wil een prijsindicatie geven. Achter veel verschillende gladde websites blijkt zelfde lul te zitten“, legt ze uit.

De Zomergasten-ster belde onder meer met de websites Slotenmaker De Bruin en Slotenmaker Service24u. “‘Dertig euro voorrijkosten en daarna hangt het af van de deur’. Gastje komt hier en zegt doodleuk dat ik meer dan 400 euro moet aftikken. Ongeacht hoe makkelijk de deur opengaat.

Belachelijk, vindt Abbring. Vooral omdat het water haar aan de lippen staat nu haar ex Arjen Lubach haar in de steek heeft gelaten voor een theatertour. “Ik heb hem weer weggestuurd. Ik sla nog liever een ruit in dan zo’n crimineel te betalen.

Rambam heeft een keer een aflevering gemaakt over die slotenboeven. “Ik heb die aflevering toen ook gezien!!! Daarom belde ik nu meerdere bedrijven. Bleef ik vragen naar prijzen, zonder resultaat. Maar achter veel verschillende bedrijfsnamen/ websites zitten dus ook dezelfde engerds. Krijg je weer dezelfde man aan de lijn. Aaarch.

Het is geen geheim dat dit soort services van slotenmakers belachelijk veel geld kosten. “Nouja, ik had dus gerekend op die (absurd hoge) 250 euro. Maar meer dan 400 daarvan zakte mijn broek echt af.

Is dat omdat het zondag was? “480 euro voor 30 seconden een deur open maken is zelfs op zondag schandalig.

Foto: VPRO
12 Reacties op “Janine Abbring sluit zichzelf buiten, woest op lul”


 1. Andreas

  Lijkt me een verzonnen verhaal. Moet er soms weer aandacht komen voor zomergasten, dat oersaaie programma?

 2. M

  Andreas: verzonnen verhaal?

  Wakker worden!

 3. Zalmneusje

  Lijkt me dat een ruitje intikken altijd goedkoper is dan je slot te laten openbreken. Veel sneller ook.

 4. Henk@

  Was laatst nog in Opgelicht.

 5. Joris Agema

  Niveautje weer hoor mediacourant. Zeer vak inhoudelijk!

 6. Denk-na

  Slotenmaker De Bruin en Slotenmaker Service24u zijn inderdaad boeven. Naast deze 2 afzetters zijn er nog vele slotenmakers die alleen snel willen scoren. Het zullen vast Jensen kijkers zijn.

 7. Anti PVV

  Eigen woning tik een klein ruitje stuk, vast goedkoper.

 8. Roxanne

  Geen idee in welke wijk ze woont maar in bos en lommer ff een rondje lopen en een van de hangjongeren vragen. Maken je deur open voor 50 euro als ie niet op het nachtslot zit.

 9. anonymous

  Ze heeft nog steeds geen baan, zoekt even aandacht.
  Lelijke trol

 10. liefkleinhertje

  Dat suffe wicht verzint even een flut verhaaltje want zo blijft ze in het nieuws niks meer en niks minder.
  Morgen kan ze niet met de bakfiets heb je dat gezeik weer.

 11. Annoniemus

  Bedacht door ex vriend Lubach !

 12. Wies van Toren

  Tip voor Janine: geef de buurvrouw een reservesleutel, dan kun je in geval van buitensluiten daar terecht

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.