Robert ten Brink ziet tv-sterrenstal vergrijzen

Robert ten Brink ziet de sterrenstal van de Nederlandse televisie langzaam vergrijzen. Steeds meer oudere presentatoren krijgen een nieuwe kans. Dat constateert de RTL 4-presentator in het AD. Ten Brink tekende eind april een nieuw, vierjarig contract bij RTL en dat is voor iemand van 63 jaar oud best bijzonder. “Tien jaar geleden was het in Nederland onmogelijk dat iemand van mijn leeftijd bij een grote commerciële zender zo’n soort contract zou tekenen“, geeft hij aan.

Nu wordt het steeds normaler, aldus Ten Brink. “Ja. Jan de Hoop heeft ook net bijgetekend bij RTL. En kijk naar Caroline Tensen. Die is jonger dan ik natuurlijk, maar wel van mijn generatie. Die timmert nog geweldig aan de weg.

Er is een duidelijke verklaring, denkt Ten Brink. “De bevolking vergrijst, hè. Ik groei mee met de kijkers, denk ik. De commercieel meest interessante doelgroep voor adverteerders loopt inmiddels niet meer tot 49, maar tot 55 jaar. En terecht. Er zijn meer mensen die geld uitgeven dan ouders die luiers kopen.

Het RTL-contract van Ten Brink eindigt op de pensioenleeftijd: 67 jaar. Stopt het dan voor hem? “Wie weet. Kijk naar Ivo Niehe. Die is bijna 73 en gaat gewoon door. Op de Italiaanse tv zag ik recent een quizmaster van 82. Het kan dus.’

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen