Angela de Jong geeft 6 Inside trap na: ‘Marginale show’

Angela de Jong vindt het meer dan logisch dat SBS 6 heeft besloten om 6 Inside van de buis te halen. Het was gewoon een marginaal programma. Dat zegt de showkenner van het AD in de radioshow Veronica Inside. Iedereen zag dit nieuws van ver aankomen, aldus De Jong. Er kijkt immers geen hond naar de showrubriek. “Het is niet heel erg verrassend, zeker niet als je naar de kijkcijfers kijkt. Dan weet je dat John de Mol er op een gegeven moment toch genoeg van heeft.”

De Jong vindt het wel geestig dat haar conculega Rob Goossens van De Telegraaf vorige maand nog een tweede seizoen van 6 Inside aankondigde, grinnikte ze in Veronica Inside. Hij zei destijds: “Just in: 6 Inside komt na de zomer gewoon terug op tv. Sorry, haters!

De kijkcijfers van 6 Inside waren erbarmelijk slecht. “Als het kookprogramma wat ervoor zit, wat een gesponsord programmaatje is, 50.000 kijkers meer trekt, dan heb je natuurlijk wel een groot probleem. Je zegt dat je het jammer vindt voor de mensen die het maken. Natuurlijk, dat is ook zo, er zit een hele redactie achter, maar ja… het programma had werkelijk niets waarvan je dacht: dat moet ik even zie.

Teleurgesteld in Albert

Albert Verlinde was het boegbeeld van 6 Inside. “Het is het grootste raadsel van het afgelopen tv-seizoen, want ik heb zo ongeveer op tafel staan dansen toen ik hoorde dat Albert Verlinde weer terugkwam. Ook omdat ik dacht: Boulevard is zouteloos geworden en een enorm PR-vehikel voor de persvoorlichting van RTL, maar je ziet toch dat hij er lange tijd uit is geweest en dat er weinig nieuws in zat.

De situatie is natuurlijk ook veranderd, zegt ze. “De sterren zetten hun dingen tegenwoordig gewoon op Instagram. Je hebt geen programma meer nodig om een primeur weg te geven. Als je vriendin zwanger is of je zelf zwanger bent, dan zet je dat gewoon op Instagram. Als je het zag kreeg je wel een heel erg gevoel van vijftien jaar geleden en de televisie is veranderd.”

Albert-show

Het was allemaal wel heel erg de Albert-show, meent De Jong. “Je hebt mensen nodig met een pittige mening. Met alle respect voor Albert, maar het was toch allemaal een beetje voorspelbaar wat daar gebeurde. Het was weinig verrassend. Het hing ook allemaal wel heel erg op Albert. Albert bepaalde het gesprek, Albert onderbrak de mensen die naast hem zaten. Sorry, maar ik heb niet Albert Verlinde altijd nodig om bij ieder onderwerp te vertellen hoe hij naar de wereld kijkt.”

Waar ging het fout? “Ze hadden die eerste week moeten knallen. Als zij de eerste week het nieuws hadden gehad dat het huwelijk van Erland Galjaard en Wendy van Dijk in zwaar weer verkeerde, dan hadden ze een knaller van een opening gehad. Het allereerste onderwerp ging over Kevin Spacey. Ik dacht: is dat het beste waarmee jullie kunnen komen na zoveel maanden voorbereiding? De concurrent kwam de volgende dag met het nieuws waar heel Nederland het over had: de breuk van Wendy en Erland.”

Column

De Jong gaat geen column meer schrijven over 6 Inside. “Nee. Ik heb besloten dat ik het lekker gaan. Ik vond het een marginaal programma, er werd totaal niet naar gekeken, het was geen factor in medialand.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen