Glennis Grace: ‘Ook ik heb opgetreden op Songfestival’

Glennis Grace heeft het idee dat de mensen een beetje vergeten zijn dat zij ook heeft opgetreden op het Eurovisie Songfestival. Dat zegt ze voor de camera van De Telegraaf. Grace wordt wel eens genoemd als potentiële inzending voor het liedjesfestijn, maar ze heeft het al eens geprobeerd. Ze deed het in 2005 zo slecht met My Impossible Dream dat ze niet eens door mocht naar de finale. “Ja, dat zijn heel veel mensen vergeten volgens mij, maar daar heb ik inderdaad aan meegedaan.

Het was een ‘heel bijzondere tijd’, aldus Grace. “Of ik het ooit weer zou doen, weet ik niet.”

Duncan Laurence heeft dit jaar het Songfestival gewonnen namens Nederland. “We zijn natuurlijk onwijs trots op Duncan. Ik wist eigenlijk vooraf al dat we zouden gaan winnen met hem.

Grace zou graag een duetje met Laurence opnemen. Ze kent hem naar eigen zeggen al langer. “Ik heb wel eens met hem gezongen. Natuurlijk is het te gek om dat weer te doen als hij daar oren naar heeft. Dan kunnen we om tafel gaan zitten.

Moeten we volgend jaar weer een bekende artiest laten optreden? “Ik weet het niet. Weet je wat ik zo leuk vind aan dit jaar? Dat er een totaal onbekend iemand naartoe ging. Ik vond het Songfestival minder leuk toen er alleen maar bekende zangers en zangeressen naartoe werden gestuurd. Ik vind dat het jonge talent echt de kans moet krijgen daarvoor.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen