Rob Jetten voelt zich niet genaaid door Beau

D66-leider Rob Jetten voelt zich niet genaaid door Beau van Erven Dorens. Wel ging het interview met hem in RTL Boulevard anders dan wat vooraf was voorbereid. Dat zegt de politicus in de podcast 30 Minuten Rauw. Van Erven Dorens viel in maart wel héél erg uit naar Jetten tijdens een telefonisch interview in het programma op RTL 4. Het werd daardoor een vijandig vraaggesprek. “Ik had van tevoren een ander beeld gekregen van waar het over zou gaan“, zegt hij.

Waar het precies mis is gegaan, weet Jetten niet. “Ik weet eigenlijk niet of het aan de voorbereiding aan onze kant of de voorbereiding bij RTL Boulevard lag.”

Vindt hij het jammer? “Nou ja, ik ben wel heel perfectionistisch aangelegd, maar het kan niet altijd goed gaan.”

Wordt zo’n tv-interview voorbereid? “Training doe ik eigenlijk niet zo vaak, maar we hebben bij D66 wel gewoon persvoorlichters en medewerkers die de Kamerleden ondersteunen.”

Grote tv-debatten bereid je wel voor met mensen, die dat vaker hebben gedaan en je tips kunnen geven. Pia Dijkstra is bijvoorbeeld een oud-nieuwslezeres en die kijkt echt op een heel andere manier naar tv-optredens.”

Lees ook: Beau valt Rob Jetten aan tijdens Boulevard-interview (13 maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen