Beau valt Rob Jetten aan tijdens Boulevard-interview

Geplaatst op Wed 13 Mar 2019 om 10:00

Beau van Erven Dorens viel maandag behoorlijk uit tegen Rob Jetten tijdens een telefonisch interview in zijn tv-show RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De leider van D66 ligt onder vuur vanwege een ietwat ongepaste verkiezingsposter waarop hij met een grijns en duim omhoog poseert voor de kolencentrale aan de Hemweg. ‘Wij halen hem weg’, staat er op een billboard voor de centrale. Het personeel vindt dit pijnlijk, omdat zij straks op straat staan.

Eén van de boze reacties kwam van Jan Smit en daarom zat Jetten in Boulevard. “Ik begrijp wel de boosheid van Jan Smit. Het was natuurlijk absoluut niet mijn bedoeling om de medewerkers van die Hemweg-kolencentrale voor het hoofd te stoten, dus ik heb vandaag ook meteen de ondernemingsraad van die kolencentrale uitgenodigd om binnenkort met mij in gesprek te gaan. Wat ik belangrijk vind is dat we de komende tijd ervoor zorgen dat we medewerkers van centrales die dicht moeten gaan helpen met omscholing en de zoektocht naar een andere baan.”

Beau: “Ja, maar meneer Jetten, dat is niet de boodschap die u met de duim omhoog heeft afgegeven. Is het niet een goed moment nu om even uw excuses aan te bieden aan al die mensen?

Jetten: “Ehhh. Als D66 met een poster vooral wil vieren dat er na een jarenlange strijd nu eindelijk een eerste stap is gezet in het einde van het kolentijdperk…”

Beau breekt zwaar geërgerd in: “U kunt verwachten als u zo’n foto maakt dat er aanmerkingen komen op het feit dat er allemaal ontslagen dreigen. Dat is weliswaar niet uw bedoeling, maar zo is het wel uitgelegd, dus dan vind ik dat u excuses daarover moet maken.”

Jetten: “Zoals ik net ook zei: onze actie was niet bedoeld om de medewerkers van de kolencentrale voor het hoofd te stoten.”

Daarop loopt Beau naar het raam toe: “Hoe moeilijk is het om gewoon even sorry te zeggen? Hoe moeilijk is dat?

Jetten: “Nou, nee, kijk, ik vind het vervelend als mensen zich daardoor beledigd voelden, dus ik wil ook graag persoonlijk sorry zeggen tegen die mensen die dat vervelend vinden. Vandaar ook mijn uitnodiging om op korte termijn met die mensen in gesprek te gaan.”

Luuk Ikink: “We zijn Beau kwijt, meneer Jetten. Dankuwel voor uw toelichting.”

Van Erven Dorens biedt op Twitter excuses aan: “Ik ben helemaal voor het milieu, maar ik schoot even uit mijn slof toen ik Jetten weer zo politiek hoorde duiken. Dat is natuurlijk niet goed van mij!

Foto: RTL
39 Reacties op “Beau valt Rob Jetten aan tijdens Boulevard-interview”


 1. M.

  Beau van Erven Dorens voelt zich de bewaker van het moraal, wat een lachwekkend charlatan, met zijn nepshows kreeg eindelijk erkenning en sindsdien walg ik van deze immoreel meneer. Wat ooit een leuk, stoer, oer mannelijk presentator was is ingeruild voor een oud, lelijk, theatraal wrak. Get a life and stop being a dramaqueen.

 2. anonymous

  Beau had gelijk.

 3. Mike

  Ik zou die grijns van Jetten zijn gezicht af willen slaan.

 4. Curryworst

  @Mike,
  Robbie Jetten zet altijd deze grijns op. Ook op zijn vele exotische vakantiefoto’s die hij post op Instagram. Of voor de camera tijdens een interviewtje. Waar dan ook.
  Altijd deze tikkeltje neerbuigende ‘ik weet het toch beter, laat ze maar praten’ grijns.
  Onaangenaam persoon.

 5. Jantien Visser

  Beau had helemaal gelijk. Deze gladjakker van een Jetten gedraagt zich alsof hij het ineens allemaal voor het zeggen heeft. Maar bij deze poster waren ze zijn zorgvuldig opgebouwd imago even vergeten.
  Bij Jetten/D66 zijn ze niet begaan met de mens maar met het te behalen resultaat.
  Harteloos tot op het bot, en dat straalde van deze poster af. Maar excuses? Wat zijn excuses hoorde je Jetten denken. “Dat nooit, geen knieval voor het gepeupel’
  Nee, je hoorde de zorgvuldig opgebouwde ontwijk zinnetjes die Jetten allemaal al in zijn hoofd heeft gestampt.
  Chapeau voor Beau. ik hoop dit soort reacties meer te zien op tv, de komende tijden. We moeten ons niet laten ringeloren door die gladjakkers zoals Jetten en dus ook al eentje is.

 6. Job

  Wat kan het corpsbal Beau nou schelen dat die arbeiders werkloos worden? Heel erg voor de bühne dit, en met Kerst weer 3 ton in je zak steken met zo’n zaadreclame.

 7. Bart

  @M Wat een onzin! Er zouden meer tv presentatoren zoals hij moeten zijn. Een van de weinigen die niet nep is en volledig zichzelf is op televisie.

 8. q8

  beau had helemaal gelijk,
  en dan later de keutel weer intrekken,
  past niet bij beau,
  door wie word beau onder druk gezet ???
  mag je in NL maar een mening hebben,
  en dat is van de DEUGERS ?
  an m n hoela,

  ik zeg,,,laat je niet gek maken,
  de natuur doet wat ie wil’maar op ZIJN tijd

  de echte oplossing ?
  minder mensen op deze aardbol zetten,
  wereldbevolking in 1957 ;2,5 miljard,
  en nu,,,,,?
  7,5 miljard
  dit kan niet doorgaan,
  dit lost de natuur ook zelf wel weer op, , maar dan gaat t echt hard,
  oorlogen en ziektes,

 9. Remi

  Volgende week wordt D66 gehalveerd … een heerlijk vooruitzicht ;)

 10. Michel

  Meneer Jatten…ik zou als ik u was nog iets meer opschuiven naar links…dan weet je zeker dat je straks directeur bent van een windmolen…

 11. Sven L.

  Even kritisch door hun standpunten gegaan… de helft is onuitvoerbaar.

 12. Bart

  Beau had zijn reactie absoluut niet hoeven intrekken. Zou hij normaal ook nooit doen. Moest van hogerhand misschien?

 13. Trudy

  Beau heeft gelijk Jetten is de CO2 van D 66 heel eng mannetje

 14. Ron

  Goed betoog van Beau, helemaal mee eens. Jetten zeer zwak verweer.

 15. o.p. lichter

  Er is maar één manier om dit af te straffen , stem volgende week niet op deze druiloor .

 16. Martmans

  Ik snap Beau wel. Rob Jetten kletst dusdanig politiek correctie (lees: ontwijkend, niet specifiek en on-empatisch) dat ik de irritantie meer dan goed begrijp. Zijn voorkomen en manier van spreken zijn dusdanig onsympathiek dat ik verwacht niet lang last te hebben van deze treurige eunuch (aanname, kan bijna niet anders).

 17. M

  Heeft die Beau dat echt allemaal zo gezegd????

  Wat een walgelijke stemmingmakerij van dit corpsballetje. Alsof het lot van die werknemers hem echt iets kan schelen.

  Goedkope populistische stemmingmakerij om maar wat publiciteit te krijgen. Wat een eng kereltje.

  (PS: en ik ben nou niet bepaald een fan van paspop Jetten)

 18. Klaasje v

  Beau was terecht boos en Jetten liet zich terecht niet voor het blok zetten.
  Snap sowieso niet dat een politicus aan de telefoon komt bij Boulevard.

 19. Zo ist, en niet anders.

  Beau had helemaal gelijk…respect voor je Beau!

  En die vui-lak van een Jetten zei geen ..Sorry..het is net zo`n nar-cist als die Rutte, dus ook weg ermee.

 20. Zo ist, en niet anders.

  GEEN D66…volgende week.

  En beslist ook GEEN VVD.

 21. Whitedog

  Wat is Beau een correcte bal aan het worden zeg.

 22. kalkoenschnitzel

  @ klaasje v
  als je dat niet snapt, snap je weinig tot niets.

 23. StefanV

  Terwijl Rob Jetten met een duim omhoog de sluiting van kolencentrales in Nederland toejuicht, schieten in China de nieuwe kolencentrales als paddenstoelen uit de grond.

 24. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Meneer Jetten moet duidelijk nog groeien in zijn rol als politiek leider. Volgens mij wordt hij nog niet door iedereen serieus genomen, wellicht vanwege zijn leeftijd.

 25. Ronnie

  Beau hoeft in dit geval echt zijn excuses niet te maken. Die Rob Jetten geeft sowieso nooit ergens een eerlijk antwoord op, ook niet in het verkiezingsdebat. Ik kan me niet voorstellen dat er geen betere frontman te vinden was voor een partij als D66. Je kunt zeggen over Alexander Pechtold veel dingen vinden, maar hij had wel enig charisma. Rob Jetten wil je eigenlijk al slaan voordat hij zijn mond open doet.

 26. Jantje

  EN excuses aan de belasting betaler die opdraaid voor deze kapitaalvernietiging. Totaal bezopen!

 27. Marja

  Ik ben niet altijd een fan van Beau. Maar in deze had hij gelijk. Wat is er nou zo moeilijk aan om: “gewoon” sorry te zeggen, mijnheer Jetten.
  Maar ja, er zijn verkiezingen in aantocht. Dan vragen politici er niet naar, wat de gevolgen (ontslagen/financiële) van de gewone man/vrouw is. Alleen de aantal stemmen tellen.

 28. aqua

  Jetten is hetzelfde als Pechthold een hoop bombarie maar geen prestatie alleen Pechthold kon wat meer wat hij nooit zal doen nl een vrouw zwanger maken.

 29. Godefroy France

  Inderdaad, die tronie van d66 pisvlek, vraagt om actie, vroeger op school, studententijd en in mil dienst gebeurde dat geregeld bij dit soort, wij noemden het nsb gedrag, weet dat het primitieve roerselen zijn maar oh oh oh wat kon dat opluchten, als ze weer eens betweterig, slijmend en matennaaiend uit de hoek kwamen.

 30. Ik

  Jetten mag (moet) vertrekken! Beau: Chapeau!

 31. Yuwan

  Bedankt Beau niet te lief zijn voor politici.

 32. belle beau

  blijf vooral autonoom Beau ! Dat is juist wat ik en velen met mij zo waardeert in jou…jij bent het tegengeluid en dat siert jou. Blijf bij je basis want die is goed !!!!

 33. Henk

  Terecht dat de laatste tijd veel bewierookte Beau van Ervens zijn excuses heeft aangeboden voor zijn staaltje pathetisch/opportunistisch populisme in Boulevard*. (Alsof die *roddelshow altijd heel veel aandacht besteedt aan sociaal-economisch beleid en het wel en wee van hardwerkende arbeiders en altijd solidair is als er sprake is van loonstakingen en ontslagrondes.)
  Het was ook kwade wil van Van Dorens om de verkiezingsposter van Jetten verkeerd te interpreteren alsof Jetten daarop staat te juichen omdat hij het leuk vindt als er mensen worden ontslagen worden.

 34. wauter

  Jammer dat Beau Bederven Dorens zijn keutel weer intrekt later.

 35. bastiaan

  Die Rob Jetten is natuurlijk een lul eerste klas!

 36. Dij Enkletser

  Wat heeft die Beau eigenlijk geërfd van die Dorens ?

 37. Japio

  Ik vermoed dat D’66 wel eens wat kiezers zou kunnen kwijtraken met zo’n ondoordachte actie van Jetten. Vermoedelijk zal FvD hier van profiteren.

 38. robbie

  Die Jetten is kakventje en is net als Ruttenleugenaar 1ste klas.
  Komt uit een kakmileu en weet totaal niet wat er onder de bevolking speelt.

 39. Mike

  Als ik het D66 spotje van Hans van Mierlo uit 1967 hoor dan doet me dat anno 2019 denken dat het bij FVD hoort.

  Waar is het fout gegaan met D66?

  https://www.youtube.com/watch?v=wxO2hIoScpE

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.