Beau valt Rob Jetten aan tijdens Boulevard-interview

Beau van Erven Dorens viel maandag behoorlijk uit tegen Rob Jetten tijdens een telefonisch interview in zijn tv-show RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De leider van D66 ligt onder vuur vanwege een ietwat ongepaste verkiezingsposter waarop hij met een grijns en duim omhoog poseert voor de kolencentrale aan de Hemweg. ‘Wij halen hem weg’, staat er op een billboard voor de centrale. Het personeel vindt dit pijnlijk, omdat zij straks op straat staan.

Eén van de boze reacties kwam van Jan Smit en daarom zat Jetten in Boulevard. “Ik begrijp wel de boosheid van Jan Smit. Het was natuurlijk absoluut niet mijn bedoeling om de medewerkers van die Hemweg-kolencentrale voor het hoofd te stoten, dus ik heb vandaag ook meteen de ondernemingsraad van die kolencentrale uitgenodigd om binnenkort met mij in gesprek te gaan. Wat ik belangrijk vind is dat we de komende tijd ervoor zorgen dat we medewerkers van centrales die dicht moeten gaan helpen met omscholing en de zoektocht naar een andere baan.”

Beau: “Ja, maar meneer Jetten, dat is niet de boodschap die u met de duim omhoog heeft afgegeven. Is het niet een goed moment nu om even uw excuses aan te bieden aan al die mensen?

Jetten: “Ehhh. Als D66 met een poster vooral wil vieren dat er na een jarenlange strijd nu eindelijk een eerste stap is gezet in het einde van het kolentijdperk…”

Beau breekt zwaar geërgerd in: “U kunt verwachten als u zo’n foto maakt dat er aanmerkingen komen op het feit dat er allemaal ontslagen dreigen. Dat is weliswaar niet uw bedoeling, maar zo is het wel uitgelegd, dus dan vind ik dat u excuses daarover moet maken.”

Jetten: “Zoals ik net ook zei: onze actie was niet bedoeld om de medewerkers van de kolencentrale voor het hoofd te stoten.”

Daarop loopt Beau naar het raam toe: “Hoe moeilijk is het om gewoon even sorry te zeggen? Hoe moeilijk is dat?

Jetten: “Nou, nee, kijk, ik vind het vervelend als mensen zich daardoor beledigd voelden, dus ik wil ook graag persoonlijk sorry zeggen tegen die mensen die dat vervelend vinden. Vandaar ook mijn uitnodiging om op korte termijn met die mensen in gesprek te gaan.”

Luuk Ikink: “We zijn Beau kwijt, meneer Jetten. Dankuwel voor uw toelichting.”

Van Erven Dorens biedt op Twitter excuses aan: “Ik ben helemaal voor het milieu, maar ik schoot even uit mijn slof toen ik Jetten weer zo politiek hoorde duiken. Dat is natuurlijk niet goed van mij!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen