Rechterarm en rechterbeen Duncan Laurence defect

Geplaatst op vr 10 mei 2019 om 10:10

Duncan Laurence heeft een defect aan zijn rechterarm en rechterbeen, vanwege een gebrek aan zuurstof bij zijn geboorte. Dat vertelt de Songfestival-held in gesprek met Veronica Magazine. Het zuurstofgebrek, dat in elk geval niet op zijn stem is geslagen, leidde tot wat problemen toen hij op zijn dertiende piano begon te spelen. “Dat klassieke ging op een gegeven moment te snel, omdat ik een motorische storing heb aan mijn rechterhand. Dat irriteerde me, omdat ik telkens een grens raakte…

Wat voor storing heeft hij precies? “Bij mijn geboorte heb ik te weinig zuurstof gekregen. Daardoor is de motoriek van mijn rechterarm en -been aangetast.

Klinkt lastig. “Van dat been merk ik niets, want lopen ver- eist niet zo’n fijne motoriek. Maar bij pianospelen zet je heel specifiek in. Omdat ik mijn rechterhand minder goed kan bewegen, heb ik een andere manier van pianospelen ontwikkeld.

Laurence heeft er naar eigen zeggen kracht uit gehaald. “Ik ben me destijds in akkoorden gaan verdiepen om de lat voor mezelf toch hoger te kunnen leggen. Daarmee is het componeren begonnen.”

Al zijn talent heeft hem uiteindelijk bij The Voice en nu bij het Songfestival gebracht. “Daar heb ik Ilse DeLange ontmoet. Via Dropbox hebben we altijd contact gehouden. Een halfjaar geleden belde ze: ik wil je liedje Arcade voorleggen aan de commissie.

Foto: AVROTROS – Joyce Hoedelmans
15 Reacties op “Rechterarm en rechterbeen Duncan Laurence defect”


 1. Hoi

  Hij kijkt een beetje lullig uit z’n ogen, hij is blijkbaar ook niet blij met z’n 4e hands kleding

 2. Hoi

  Hij kijkt een beetje lu llig uit z’n ogen, hij is blijkbaar ook niet blij met z’n 4e hands kleding

 3. HalloJumbo

  Moet hij weten.

 4. Remi

  Als er één Dropbox-collectie is die ik niet wil zien, dan is het die van Duncan.

 5. Norvo

  En dat komt een week voor de finale pas naar buiten? Goed opletten O’G3NE, zo pak je een last minute sob story charme offensief aan.

 6. Noëlla

  In tegenstelling tot de meerderheid geloof ik helemaal niet dat hij dat hele songfestival ‘even’ gaat winnen. Ik gun het hem van harte hoor, maar ik zie het absoluut niet gebeuren.

 7. n

  Weer zo’n exponent van het Marc-Marie Huijbregts pathetisme.

 8. Wanny

  Held?

 9. Godefroy France

  BNer, met zo’n uitstraling kun je terecht bij de Aldi,,,, vakkenvuller hoogst haalbare!

 10. StefanV

  Die venijnige opmerkingen over Duncan Laurence zijn een beetje zielig en ook best bizar eigenlijk. Het is niet zijn fout dat zijn nummer is uitgekozen, het is ook niet zijn fout dat hij momenteel op #1 staat bij de bookmakers.

  De man heeft een nummer geschreven dat prima is geproduceerd, dat hij heel goed weet te zingen en dat onmiddellijk indruk maakte. Zodanig dat bookmakers hem als grote favoriet voor de winst zien. Mocht Duncan onverhoopt niet winnen, maar ergens in de Top 5 eindigen, dan is dat nog steeds een uitstekende prestatie.

 11. liefkleinhertje

  Vroeger had je nog wel eens leuke liedjes bij dat songfestival maar tegenwoordig is het maar halvegare nichtenrock .

 12. Godefroy France

  WELKE CENSUUR M/V. beschermt deze talentloze BNer?????
  BEN VERMILDERD!!!! MAAR KOM ER NIET MEER DOORHEEN,,,

 13. Mark

  Zijn derde been werkt wel, toch?

 14. bowi

  ik wil zijn rechterarm zijn,graag zelfs

 15. CreaBea

  gebrek aan zuurstof en een gebrek aan een lekkere zuurstok. Alhoewel cornald hem wel ingewerkt heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.