Jinek in Pauw: ‘Fascinerend om hier als gast te zitten’

Eva Jinek vond het fascinerend om eens als gast aan te schuiven in de late talkshow van NPO 1. Dat vertelde de presentatrice donderdagavond in de talkshow van haar collega Jeroen Pauw. Jinek en Pauw wisselen elkaar gedurende het jaar af in het elfuurslot van NPO 1, maar nu was Jinek voor het eerst te gast in Pauw. Ze zou samen met Jennifer Hoffman komen praten over baarmoederhalskanker, maar Hoffman haakte op het laatste moment af omdat ze zich niet goed voelde. 

Tijdens het gesprek met D66-leider Rob Jetten vroeg Pauw aan Jinek: “Zijn dit de momenten waarop je denkt: had ik maar uitzending?

Daarop grapte Jinek: “Ik zit me hier óp te vreten. Nee hoor, helemaal niet. Het is fascinerend om aan deze kant te zitten en ik ken jou, dus ik weet een beetje hoe jouw gedachten gaan. Ik kijk wat er hier gebeurt.”

Aan het begin van de uitzending kwam ook nog de uitblinkerslunch van het koningspaar aan bod. Twee jaar geleden zat Jinek ook bij die lunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Jinek vond dat geweldig. “Ze zijn beiden zeer geïnformeerd en ze weten over al hun gasten waarom ze er zijn, persoonlijke details, wat hun drijfveren zijn en waarom ze uiteindelijk die lunch gehaald hebben. Het is een uitblinkerslunch, dus je hebt iets bijzonders gedaan. Het is gemoedelijk.”

We hebben over kinderen gepraat, de hobby’s van kinderen. Er wordt ook wijn bij geschonken. Het is echt een belevenis. Ik zat met Lee Towers aan tafel. Dat is altijd een plezier. Hij zei ontroerd: ‘Dat ik hier ben Eva, dat mij dit overkomt in mijn leven…’ Dan is het extra leuk om daar te zitten.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen