Robert ten Brink haatdragend, werkt regisseur weg

Robert ten Brink is een wraakzuchtige man. Als je iets verkeerd bij hem doet, zorgt hij ervoor dat je niet meer aan het werk kan bij projecten waar de presentator bij betrokken is. Dat zegt de RTL 4-ster vandaag in de Volkskrant. Het is geen geheim dat Ten Brink zich op tv-sets vrij tiranniek gedraagt. Als de krant hem voorlegt of hij vergevingsgezind of wraaklustig is, antwoordt hij: “Wraaklustig. Vergevingsgezind is zo’n saai antwoord. ‘Ik ben heel vergevingsgezind. Lieve mensen, hou van me!’

Toch meent de presentator het serieus. “Ik ben heel wraaklustig. Ik weet niet waarom, maar dat zit in me. Na een ruzie volgt payback time.”

Hoe ziet dat eruit? “Ik heb weleens een – zoals je dat tegenwoordig noemt – fittie met iemand gehad. Diegene zou later regisseur van mijn programma worden. ‘Hij eruit of ik eruit’, zei ik toen. Wie eruit is gegaan? Hij.”

Gelukkig heeft Ten Brink ook vrienden in de tv-wereld, zoals de andere tv-dino Ivo Niehe. Hij heeft veel van hem geleerd. “Mijn goede vriend Ivo. Soms vraag je hoe het met iemands ouders gaat, en dan volgt een langdradig verhaal met allerlei overbodige details. Ivo voorkomt dat door de situatie zelf alvast samen te vatten, waardoor je sneller tot de kern komt.

Het Volkskrant-interview met Robert ten Brink kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen