NPO kiest deze zomer gaststad Eurovisie Songfestival

Ruim een week nadat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv heeft gewonnen, kunnen geïnteresseerde ‘gaststeden en gastregio’s’ zich vanaf vandaag officieel aanmelden bij de NPO. Dat laat de publieke omroep weten. Eén van de belangrijkste succesfactoren voor een geslaagd Eurovisie Songfestival is de gaststad, aldus een zegsman van de NPO. “De komende weken geeft de organisatie ‘ESC2020 The Netherlands’ steden/regio’s de gelegenheid om zich aan te bieden.”

De criteria waaraan een gaststad en een locatie moeten voldoen, worden nu in kaart gebracht. Het selectieproces van de gaststad ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

De eerste helft van juni: alle steden/regio’s die interesse hebben getoond, ontvangen van de organisatie het document met daarin de criteria waaraan een gaststad en venue moeten voldoen om in aanmerking te komen het Eurovisie Songfestival 2020 te verwelkomen. Op basis hiervan wordt steden/regio’s gevraagd een bid book in te dienen;

De eerste helft van juli: mogelijkheid voor steden/regio’s om dit bid book in te dienen bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit betekent dat steden/regio’s vier weken de tijd hebben om een bid book voor te bereiden. Definitieve selectie gaststad Eurovisie Songfestival 2020 vindt zo spoedig mogelijk daarna plaats.

Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt een samenwerking tussen de NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de mensen van EBU, de European Broadcast Union. De organisatie van het festival wordt door deze partijen gezamenlijk opgepakt.

Foto: AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen