Niels van Baarlen: ‘Twee ton voor Matthijs genoeg’

Geplaatst op Wed 08 May 2019 om 13:30

Radio Veronica-sidekick Niels van Baarlen vindt het bizar dat BNNVARA op de voorpagina van het AD heeft gepleit voor een hoger salaris voor Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Van Nieuwkerk was jarenlang gewend aan een megasalaris van 580.000 euro per jaar, maar moet in de zomer van 2020 terug naar 194.000 euro. De baas van BNNVARA vindt dat heel erg voor de presentator, maar volgens Van Baarlen zijn ze bij de omroep elke realiteitszin verloren.

De stersidekick vindt 194.000 euro per jaar genoeg voor Van Nieuwkerk. “Matthijs wordt nu in de krant neergezet alsof hij een heel schraal hongerloontje gaat krijgen met 194.000 euro. Matthijs van Nieuwkerk maakt een programma van september tot april. Een half jaar.”

Van de 17 miljoen medewerkers zouden de meesten zo met Van Nieuwkerk willen ruilen, meent Van Baarlen. “194.000 euro voor vijf maanden werken…”

Het is onzin dat de NPO kwaliteit kwijtraakt met een salarisplafond van twee ton, vindt Van Baarlen. “Dat valt toch wel mee. Er zitten er genoeg. Kijk nou naar Margriet van der Linden. Die krijgt echt geen 194.000 euro voor die klus die ze doet en het programma dat ze maakt is gewoon hartstikke leuk.”

We moeten de positie van Van Nieuwkerk ook niet overdrijven, stelt hij. “We zijn allemaal verknocht aan Matthijs van Nieuwkerk. Haal Matthijs van Nieuwkerk een maand van de televisie en niemand lult er meer over. Dat is ook zo. We zijn allemaal vervangbaar.”

Foto: Talpa
28 Reacties op “Niels van Baarlen: ‘Twee ton voor Matthijs genoeg’”


 1. Guttegut

  Dat Niels al jarenlang vorstelijk betaald wordt om als een natte geit dom mee te lachen met een DJ naar keuze is me ook een raadsel.

 2. Lachebek

  Wie is Niels van Baarlen? Die man denkt echt dat ie GEWELDIG is. Is al zn hele leven sidekick en nu gedegradeerd tot Radio Veronica. Zou hij zich nou nooit afvragen wat de toekomst hem nog moet brengen? Een eigen radioshow? En maar lachen, hahahaha

 3. DreKolstee

  Em wat verdient de heer van Baarle?

 4. Boem

  Niels heeft hier gewoon groot gelijk!

  Alle bovenstaande reacties zijn zeer voorspelbaar en ondoordacht. Het verschil tussen Niels en Matthijs is dat Niels niet voor de NPO werkt en Matthijs wel en dus met ons belastinggeld betaald wordt.

  Je kunt de overstap van Niels een degradatie noemen, maar zij zijn daar ook heen gekomen om de boel uit het slop te trekken.

 5. Ronald

  Niels wie?

 6. Ron

  Van mag Matthijs meer verdienen, maar dan voor een DWDD seizoen wat van september tot eind mei duurt….

 7. DreKolstee

  Iedereen betaalt ook mee aan de commerciele.. en dat gebeurt bij de kassa van de AH, Jumbo enzv…

 8. Deug niet

  @DreKolstee, niet waar. Het gaat ten koste van de winst marge. En bewijs het tegendeel maar eens.

 9. Maxer

  En wat kreeg/krijgen zijn collega’s als Edwin Evers, Frank Dane, Wilfred Genee?

 10. Guttegut

  Nee hoor @Boem. Niels heeft helemaal niet gelijk. Van Nieuwkerk haalt het tigvoudige binnen aan reclame inkomsten rondom DWDD en is zijn geld dus dik waard.

 11. Zomaar

  Laat hij eens om zich heen kijken, er zijn er die voor de radio werken en nog veel meer verdienen dan Matthijs.

 12. Cayenne

  Hollandse bekrompenheid en boertje Niels van Baarlen doet er zoals veel anderen vrolijk aan mee!

 13. oijoepio

  Ik ben heel benieuwd wat deze Niels – waar ik nog nooit van heb gehoord – verdient. Als het maar een fractie van het salaris van Van Nieuwkerk is vind ik dat nog te veel.

 14. Blauwgeers

  @Zomaar
  Wed 08 May 2019 om 14:42

  Ook bij de publieke omroep?

 15. Boem

  Guttegut,

  Dat is mooi. Kan dat geld mooi besteed worden aan mooie programma’s ipv een presentator.

 16. Jamai

  De discussie tussen NPO-geld en commercieel geld is al decennia oud. Feit blijft dat NPO-medewerkers door belastinggeld en door de omroep betaald wordt. De laatste categorie moet dat vooral lekker zelf weten, de eerste categorie niet: dat gaat de gemeenschap aan. Bij de commerciëlen werkt het veel transparanter: wordt er flink betaald maar niet geleverd, dan gaat het programma en soms ook de medewerker weg. Net als in het echte leven…

 17. Ja toch niet dan?

  Van Baaren heeft wat mij betreft gelijk , 5 maanden a 194000 is inderdaad vorstelijk betaald.
  Ik hoop alleen dat ze bij Veronica de plaatste zin nog eens goed teruglezen en hopelijk per direct gaan handelen ook graag die pannenkoek die er naar zit.

 18. Ja toch niet dan?

  Laatste zin …. en naast zit

 19. pieter baan

  Ronald
  Wed 08 May 2019 om 13:54

  Ronald wie? Lachen om al die stumperds die het met dit podium moeten doen maar wel de grootste muil hebben

 20. pieter baan

  Cayenne
  Wed 08 May 2019 om 14:52

  boertje niels komt uit Den Haag. je zwamt maar wat

 21. Blender

  Weg met die zakkenvuller. DWDD is voor linkse gekkies.

 22. Michiel

  Doe mee met de race naar de bodem! Iedereen minder, minder, minder. Eerst de mensen op tv, dan de buren en dan onszelf. Totdat alle werknemers van het minimumloon moeten leven. Wat zullen we dan gelukkig zijn!

 23. XXXL

  Eigen schuld, iedereen vind MvN zooooooo leuk, walgelijk gewoon.Hij moet maar eens een tijdje in Afrika rondlopen, dan snapt hij misschien dat een salaris van bijna 2 ton heel veel geld is. Wat zijn de ergste kapitalisten? LINKSE mensen die veel geld zijn gaan verdienen. Opeens lopen ze op de Miljonairs Fair ipv in een achterstandswijk.De VARA hoeft nooit meer zielig te doen als er ergens in de derde wereld een ramp is gebeurd.HYPOCRIET STELLETJE ZAKKENVULLERS.

 24. XXXL

  @Ron 13.54 : Je valt in herhaling, dit schreef je eerder ook al.

 25. Bobby Eden

  Niels – 105.000 euro – van Baarlen is gewoon jaloers

 26. ron

  hoeveel krijgt Niels van Baarlen????

 27. Erwin

  En wat heeft Matthijs gedaan voor de wereld? Welke minderheden helpt hij? Hij zit daar alleen voor zichzelf, omgeven door mensen die hem ophemelen. Het woord narcisme is voor hem uitgevonden. Haal die man van de buis, na een week hebben we het weer over belangrijkere zaken. En hij heeft genoeg geld om tot z’n 100e elke dag een villa te laten bouwen.

 28. weethetbeter

  Niels heeft gelijk !!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.