Niels van Baarlen: ‘Twee ton voor Matthijs genoeg’

Radio Veronica-sidekick Niels van Baarlen vindt het bizar dat BNNVARA op de voorpagina van het AD heeft gepleit voor een hoger salaris voor Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Van Nieuwkerk was jarenlang gewend aan een megasalaris van 580.000 euro per jaar, maar moet in de zomer van 2020 terug naar 194.000 euro. De baas van BNNVARA vindt dat heel erg voor de presentator, maar volgens Van Baarlen zijn ze bij de omroep elke realiteitszin verloren.

De stersidekick vindt 194.000 euro per jaar genoeg voor Van Nieuwkerk. “Matthijs wordt nu in de krant neergezet alsof hij een heel schraal hongerloontje gaat krijgen met 194.000 euro. Matthijs van Nieuwkerk maakt een programma van september tot april. Een half jaar.”

Van de 17 miljoen medewerkers zouden de meesten zo met Van Nieuwkerk willen ruilen, meent Van Baarlen. “194.000 euro voor vijf maanden werken…”

Het is onzin dat de NPO kwaliteit kwijtraakt met een salarisplafond van twee ton, vindt Van Baarlen. “Dat valt toch wel mee. Er zitten er genoeg. Kijk nou naar Margriet van der Linden. Die krijgt echt geen 194.000 euro voor die klus die ze doet en het programma dat ze maakt is gewoon hartstikke leuk.”

We moeten de positie van Van Nieuwkerk ook niet overdrijven, stelt hij. “We zijn allemaal verknocht aan Matthijs van Nieuwkerk. Haal Matthijs van Nieuwkerk een maand van de televisie en niemand lult er meer over. Dat is ook zo. We zijn allemaal vervangbaar.”

Foto: Talpa

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen