Duncan Laurence draagt oude lakens op Songfestival

Duncan Laurence treedt tijdens het Eurovisie Songfestival op in een jasje dat is gemaakt van ruim honderd jaar oude Franse linnen lakens. In de greenroom draagt hij hetzelfde jasje, maar dan iets langer. Dat heeft de AvroTros onthuld. De outfit van Laurence is ontworpen door Sjaak Hullekes uit Arnhem, een kledingontwerper waar duurzaamheid centraal staat. Hij heeft van de linnen lakens één nieuw geheel gemaakt en heeft alle kledingstukken met de hand geverfd.

Laurence heeft op het podium een denim look. “De samenstelling van verschillende lakens zorgt ervoor dat bij het kleurproces er wat kleurverschil ontstaat, wat juist een bijzonder effect geeft aan de kleding.”

Lijkt het straks niet alsof hij een oud vod draagt? “Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt.”

De reden dat Laurence twee jasjes heeft besteld, is omdat hij op het podium achter de piano zit en een korter jasje dan mooier is. In de greenroom trekt hij de langere variant aan.

Laurence: “Voor mij is Sjaak Hullekus meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak. Ik voel me vereerd dit te mogen dragen tijdens mijn optreden op het Eurovisie Songfestival.

Vanmiddag mag Duncan Laurence voor het eerst zijn outfit op het Eurovisie-podium dragen en zijn Arcade repeteren.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen