Katja en Najib in nieuwe battle-show van RTL 4 en VIER

Katja Schuurman en Najib Amhali gaan de strijd aan met Gert Verhulst en James Cooke in de nieuwe Nederlands-Vlaamse show The Battle, dat zal worden uitgezonden door RTL 4 en VIER. Dat heeft de Vlaamse omroep laten weten. In De Battle worden de twee koppels door andere bekende Vlamingen en bekende Nederlanders uitgedaagd. Het gaat daarbij om uiteenlopende opdrachten. “Van een acrobatische stunt met trapeze tot next level hersentraining“, zo laat VIER weten.

De presentatie is in handen van Peter Van de Veire en van een RTL 4-presentatrice, waarvan de naam nog niet bekend is. “Ik ben enorm enthousiast“, zegt Van de Veire.

Van de Veire verheugt zich op de samenwerking met Gert en James. “Ik moet en zal als presentator objectief zijn, maar ik zal hen toch zo neutraal mogelijk proberen aan te moedigen.”

Opvallend is dat Van de Veire eigenlijk een boegbeeld van de Vlaamse publieke omroep is. Hij is uitgeleend aan VIER, omdat de publieke VRT dit soort amusement niet maakt.

VRT-zenderbaas Olivier Goris: “Soms, bij hoge uitzondering, willen we daar niet moeilijk over doen. De klus die Peter bij de conculega’s gaat doen, doorkruist onze en zijn andere plannen niet. Als VRT proberen we genereus te zijn. Zo hebben we ook Bart Peeters naar The Voice van Vlaanderen bij VTM laten gaan. Omdat de puzzelstukken toen ook pasten. Maar nog eens, het wordt niet de standaard voor ons.

De opnames starten midden augustus. Een uitzenddatum is nog niet bekend.

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen