Jochem praat alsnog met De Mol over reden SBS-exit

Jochem van Gelder heeft met John de Mol alsnog gesproken over zijn ontslag bij SBS 6, waar hij in de lente van 2017 de laan uit werd gestuurd. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Van Gelder zat er best wel mee, maar kreeg uiteindelijk alsnog de grote baas te spreken. “Ik vroeg me af wat er fout was gegaan. Later heb ik contact gehad met John de Mol over de aanleiding van mijn ontslag. De reden was helder en had niets te maken met mijn prestaties. Daarom heb ik er vrede mee.

Tegenwoordig maakt Van Gelder televisie in de marge, bij het regionale Omroep Gelderland. “Ik vind het te gek om daar te werken. Ik kan er mijn eigen formats bedenken én presenteren. Maar dat is niet het enige wat ik doe.

Hij doet ook nog wat gesponsorde programma’s in de dagprogrammering van RTL. “Voor RTL 4 maak ik Clubliefde, over amateurclubs, en het kinderprogramma Later als ik groot ben, waarin kinderen vertellen over hun droombaan. Het wordt in het najaar weer uitgezonden.

Verder werkt Van Gelder als zzp’er in de mediawereld. “Ik bedenk nu zelf tv-formats en bied deze aan bij de zenders. Die creativiteit zit in mijn genen. Ik werk samen met een jong, dynamisch productiebedrijf uit Wijchen.

Het Privé-interview met Jochem van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen