Zwakste Schakel zakt in, maar is nog steeds succesvol

Geplaatst op Fri 10 May 2019 om 8:40

De late avond van RTL 4 zit flink in de lift dankzij De Zwakste Schakel. Wel zijn er in de loop van deze week wat kijkers afgehaakt bij de bitchy kennisquiz van Bridget Maasland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na maandenlang 200.000 kijkers per avond te hebben gescoord om half elf – eerst met Twan Huys en daarna met Een Nieuw Leven In De Zon – is het voor RTL 4 een verademing om op de late avond weer enigszins mee te doen in de strijd om de kijker.

De Zwakste Schakel trapte maandag bijzonder hoopvol af met 603.000 kijkers (17 procent), maar toen kwamen er twee voetbalavonden aan en stortte de quiz in tot 438.000 kijkers (10 procent) en 257.000 kijkers (4 procent). Met de vierde aflevering klom de quiz donderdag weer op tot 468.000 kijkers (14 procent).

Met deze krappe half miljoen kijkers heeft De Zwakste Schakel 22 procent van zijn kijkers verloren ten opzichte van de eerste aflevering. Wat overblijft is een score die voor RTL 4 alsnog een flinke verbetering betekent.

Het is natuurlijk wel zaak dat Maasland deze score minstens weet vast te houden. De presentatrice staat de hele lente op het menu. Daarna volgt de zomertalkshow van Art Rooijakkers.

Foto: RTL
25 Reacties op “Zwakste Schakel zakt in, maar is nog steeds succesvol”


 1. Rubicon

  Goede performance van Bridget. Knap dat kijkers na voetbal terugkomen. Zal met mooiere dagen nog wel wat zakken maar toch hoopvol

 2. Erik

  Aldus een onderzoek van 1200 mensen met een kijkcijfer kastje die staan voor 17.000.000 miljoen Nederlanders.

  Hilarisch!

 3. Robbie

  Bridget doet het niet leuk. Ze is niet op haar plek bij deze quiz

 4. Marloes

  Ze doet het hartstikke leuk. Ik vind haar per aflevering er beter in worden. Ze wordt ontspannender

 5. Ray

  Heb voor het eerst een deel gezien, en ik vond de gevatte reacties van Bridget nogal gescript overkomen. Heeft Mourali niet eens verteld dat in haar tijd een ploegje mensen achter de schermen die opmerkingen voor haar bedacht en aan haar doorspeelde, en het minuutje bedenktijd er in de montage uitgeknipt werd? En zou dat nog steeds zo zijn?

 6. RTL SBS NPO KIJKER

  alles zakt in mar RTL is en blijft succesvol

 7. *NPO kijker*

  Twan Huys 1e week 550.000. Dat haalt Maasland niet.

 8. Alex

  Het is makkelijk inschakelen met deze quiz.
  Je kijkt een stuk en gaat daarna slapen. Zolang er in de actualiteit niet te veel gebeurd, zal De Zwakste Schakel een stabiele scoren weten neer te zetten.

 9. Klaasje v

  Klein stukje Beste Kijkers gezien, het programma op zich vind ik wel leuk, maar zodra ergens iets van Lama’s bijzitten haak ik toch af. En twee keer op n avond Nicolai is helemaal te veel van het slechte. Maar kijkcijfers zijn goed en op Twitter las ik ook dat iedereen van de bank afgleed van het lachen. Dus zal het wel aan mij liggen.

 10. Mark

  Benieuwd hoeveel mensen via Videoland kijken. Dat is in ieder geval waar ik het programma kijk. Vind dat Bridget er steeds beter in komt.

 11. Kato

  Bridget groei in haar rol.
  Vond dat ze het gisteren erg goed deed .

 12. K

  Ik heb even gekeken, Bridget acteert en komt totaal niet geloofwaardig over, dus maar weg gezapt.

 13. Jelte

  Gisteravond voor het eerst naar de zwakste schakel gekeken. Het format is wel leuk, de type vragen ook. Ik irriteerde me echter aan de geacteerde bitchy stukjes, totaal onnodig. Door dat er al uit te halen, komt er veel meer vaart in het programma.

 14. Ron

  @Erik: dat is nog altijd een representatief deel van de bevolking en dus billijk…

 15. anonymous

  Bridget is hier niet geschikt voor.
  Bridget is nergens geschikt voor.

 16. Robert

  Erik heeft gelijk, die 1200 kastjes staan al jarenlang bij dezelfde mensen.
  Als je van te voren daarin al een selectie maakt is het totaal niet geloofwaardig.

 17. @Ray

  Ik ken iemand die bij de opnames is geweest, werkelijk tussen elke ronde en stemronde worden de opnamen stilgelegd. Kandidaten moeten ook al aan de regie aangeven wie ze eruit gaan stemmen voordat ze het opschrijven.

 18. Anti PVV

  20 ZWAKSTE SCHAKEL RTL4 468.000

 19. Anti PVV

  https://youtu.be/njtO_o8XF7I

 20. Mick

  Ik vind het een leuk programma, maar ik denk dat één of twee keer in de week wel genoeg is. Het is continu dat woordje ‘de zwakste schakel’, iets te veel herhaling als je dit elke dag wilt zien, ik word gek van ‘we spelen de zwakste schakel’, ‘ jij bent de zwakste schakel’. Goed programma, maar niet dagelijks.

 21. Wegwezen

  Wat een domme onnozele kop weer oven het stukje proza, brrrrrrrrrrrrrrrr

 22. Samantha

  Vind het juist leuk.

 23. Bart

  Ze wordt per aflevering beter.
  Al blijft de bitchy rol totaal overbodig voor gewoon een goede quiz.

 24. Nerd

  Het duurt te lang tralalalala….en waar is het “jij bent de zwakste schakel….TOT ZIENS”ipv “Daaag”….zo jammer!!

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jajemigheehallo, natuurlijk kijkt heel Nederland en z’n moeder naar voetbal. Nog knap dat half België op dat tijdstip tóch aan de lippen van Bridget hing.
  Voetbal gaat voor, dat is evident.
  Het is natuurlijk niet zo dat we een abonnement op Bridget hebben. Maar we zijn wel fan. En zolang ze de zwakste schakel eruit blijft knikkeren op haar eigen onnavolgbare wijze blijven we kijken. That’s obvious, u bent de zwakste schakel, we hangen u apart. Doei.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.