Zwakste Schakel zakt in, maar is nog steeds succesvol

De late avond van RTL 4 zit flink in de lift dankzij De Zwakste Schakel. Wel zijn er in de loop van deze week wat kijkers afgehaakt bij de bitchy kennisquiz van Bridget Maasland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na maandenlang 200.000 kijkers per avond te hebben gescoord om half elf – eerst met Twan Huys en daarna met Een Nieuw Leven In De Zon – is het voor RTL 4 een verademing om op de late avond weer enigszins mee te doen in de strijd om de kijker.

De Zwakste Schakel trapte maandag bijzonder hoopvol af met 603.000 kijkers (17 procent), maar toen kwamen er twee voetbalavonden aan en stortte de quiz in tot 438.000 kijkers (10 procent) en 257.000 kijkers (4 procent). Met de vierde aflevering klom de quiz donderdag weer op tot 468.000 kijkers (14 procent).

Met deze krappe half miljoen kijkers heeft De Zwakste Schakel 22 procent van zijn kijkers verloren ten opzichte van de eerste aflevering. Wat overblijft is een score die voor RTL 4 alsnog een flinke verbetering betekent.

Het is natuurlijk wel zaak dat Maasland deze score minstens weet vast te houden. De presentatrice staat de hele lente op het menu. Daarna volgt de zomertalkshow van Art Rooijakkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen