Humberto Tan blijft aanmodderen met VTBL

Geplaatst op Mon 13 May 2019 om 9:00

De voetbaltalkshow VTBL van Humberto Tan valt net als 6 Inside in de categorie: je weet dat het gaat stoppen, maar alleen nog niet wanneer. De slechte kijkcijfers zijn in beide gevallen geen nieuws meer. Ook Tan scoort na vier maanden nog altijd structureel laag. Zo keken er zondagavond om half tien 120.000 mensen naar de talkshow, goed voor een marktaandeel van 2,6 procent. Een maand geleden noteerde de talkshow een absoluut laagterecord met 86.000 kijkers (1,3 procent).

Met de eerste aflevering scoorde Tan al beneden zijn eigen verwachting. Die kwam uit op 265.000 kijkers (3,8 procent).

Toen Tan in DWDD gevraagd werd op wat voor kijkcijfers hij mikt, zei hij: “Ik denk dat als je rond de 300 of 400 zit, je het al heel goed doet op RTL 7.

De werkelijkheid is dat Tan rond de 100 zit en dat is absoluut niet hoog genoeg voor een vervolg. Hetzelfde geldt voor 6 Inside van concurrent SBS 6.

Foto: RTL
31 Reacties op “Humberto Tan blijft aanmodderen met VTBL”


 1. roevka

  Vreemd, ik vraag me soms echt af of die kijkcijfers wel kloppen. Ik vind het een stuk lekkerder kijken dan het oersaaie Studio Voetbal.

 2. Duutse

  roevka, die cijfers kloppen. Het is Tan die daar voor zorgt. Die is gewoon niet te pruimen.

 3. A.M.

  Op de late zondagavond ga je toch niet naar RTL7 kijken, ongeacht het programma dat ze daar uitzenden!

 4. Mediaprak

  Tan is volgens mij doodongelukkig bij RTL, hij zou een aanwinst zijn bij de NPO, Avro-Tros als host bij 1Vandaag (radio en tv) of NOS (journaal, sport en evenementen). Meer diepgang en minder snabbels.

 5. *NPO kijker*

  Tan is kapot gemaakt door Angela de Jong.

 6. Duutse

  *NPO kijker*
  Je bent niet wijs. Dat heeft hij helemaal zelf gedaan.

 7. west*

  vergallen

 8. Roxanne

  En je zou toch denken dat er genoeg voetbalnieuws was gisteravond maar ja geen beelden, opdoeken die Tan.

 9. west*

  @ Roxanne RTL gaat iets nieuws doen ,het nieuwe tv kijken
  de voetbalbeelde moet je met je ogen dicht er zelf bij denken

 10. n

  Dat Jack v. G. al drie jaar Rondo voor alleen zijn familie en AFC maakt, ontgaat MC.

 11. Later

  Vorige week was een prima aflevering met alleen maar voetbalgasten. Gisteren zat Viggo Maas er weer dus ben na 1 minuut afgehaakt.

 12. valerie

  VTBL is een aardig programma, probleem is alleen dat het inhoudsloos is en geen verrassingen bevat. De reden dat het slechter scoort dan Studio Voetbal is dat het op RTL7 zit want dit is eerlijk gezegd zeer slecht maar heeft het grote voordeel dat het publiek is.

 13. Bart

  @valerie Het probleem is dat er al 6 talkshows zijn waarin men over voetbal praat en RTL7 dat dan niet ook nog eens moet gaan doen. En zeker niet met Humberto als host.

  @NPOkijker 9:19 Angela schrijft slechts op wat het gros van de tv kijker vind. Zo ook over Humberto en daarmee had ze helemaal gelijk. Het kapotte imago van Humberto is volledig te danken aan Humberto zelf en Erland Galjaard.

 14. Mart

  RTL 7 zendt alleen maar films, buitenlandse programma’s en programma’s met beelden in de gulden-tijd uit.

  Logisch dat de kijker niet verwacht dat ergens op zondag half 10 een voetbalprogramma staat geprogrammeerd.

 15. Dieter Huhn

  Een programma over Ferrari rijden gemaakt door Dacia fans.

 16. Ray

  Zapte er gisteren langs, en zag twee dikke kerels met tatoeages in de nek en zweet op het voorhoofd. Snapte direct waarom dit slecht scoort.

 17. Bert

  Heerlijk programma en het gaat over voetbal iets waar bij Veronica inside nog maar heel weinig over gesproken wordt, ik kijk er niet meer naar zelfs, Veronica indinges!

 18. Lieke van Lexmond Lover

  Verkeerd geprogrammeerd dat VTBL, als men studio sport heeft gezien wil men niet nog eens vtbl en daarna studio voetbal zien.
  Men wel wat anders zoals entertainment.
  verder weinig verrassing in vtbl , gewoon 45 minuten over ajax

 19. Guttegut

  Raar want het is een leuk programma

 20. Trudy

  Alles wat die Narcistische vleespet Tan doet flopt .. snap niet dat ze die loser er niet uitgooien

 21. Michel

  Er zijn meerdere redenen waarom VTBL niet lukt en/of gaat lukken:

  1. Er zijn al 2 à 3 talkshow over voetbal. Van heel serieus tot slap ge-ouwehoer er omheen. Deze talkshow voegt dus niets toe aan het bestaande aanbod.
  2. Tan heeft nou eenmaal (nog) een negatief imago. Er gaat tijd overheen voordat dit hersteld is. Het is/was een privé kwestie natuurlijk, maar hij had dit wel geheel aan zichzelf te wijten.
  3. Wanneer het inhoudelijk over voetbal gaat moet je geen gasten laten komen die er geen verstand van hebben en die over voetbal mee laten praten. Dat geeft een vreemde mix die niet klopt.

 22. StefanV

  Dat VTBL niet slaagt, ligt volgens mij totaal niet aan Humberto Tan. Die kan prima een sportprogramma/talkshow presenteren. Ironisch genoeg scoort Studio Voetbal op NPO1 prima, maar is er veel commentaar op Tom Egbers als presentator.

  Dat VTBL niet scoort, komt omdat de markt verzadigd is. Er is gewoon te veel voetbla op tv: Studio Voetbal, VTBL en dan ook nog Rondo op Ziggo Sport, met op maandag ook nog eens Veronica Inside.

  Ik heb een paar keer wat stukjes van VTBL gezien: het programma oogt relaxter en plezieriger dan Studio Voetbal. Dat is ideaal als je in coma wilt geraken.

 23. Snuifje

  Gister even gekeken. Vind het helemaal niks. 2 tattoo boys die niet bepaald scherpzinnig zijn of een bijzondere kijk op t spelletje hebben. Daarnaast een Ajax fan en een Feyenoord supporter. En Umberto lacht t een beetje aan elkaar.

 24. Mick

  Die Tom Egberts is sowieso al de reden dat ik nooit Studio Sport Eredivisie kijk. Wanneer hij praat krijg ik rillingen over heel mijn lijf en vind ik voetbal gewoon klote om naar te kijken. Wanneer ik op Veronica naar voetbal kijk met Genee of Hendriks vind ik het mooi om te zien. Het is die verschrikkelijke Tom Egberts, zijn stem, zijn uitstraling, zo afstandelijk, bah…

 25. Mick

  Dus Jensen moest oprotten uit Studio 1 en dit dertien in een dozijn programma mag blijven?

 26. MediaPrak

  Jensen moest oprotten uit studio 1 omdat min van ‘rechtsbescherming’ nav misstanden in TBS instellingen (onbegeleid verlof), de Clienten geen toestemming meer gaf om als ‘publiek’ Op te draven. Er kon geen vervanging gevonden worden.

 27. tina trucker

  als tan op de buis is zet ik het op ZWART

 28. BRAAK

  Ik ookb Tina.

 29. BRAAK

  Ik ook Tina. Het is mij een raadsel dat deze loser nog op de buis is terwijl het duidelijk is dat niemand deze trol moet.

 30. Bart

  Best leuk programma, minder saai dan studio voetbal.

 31. Bart

  Een totaal overbodig programma omdat er al 6 voetbaltalkshows zijn met een presentator die een imagoprobleem heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.