Anna Drijver durft korte draaiperiodes niet te weigeren

Anna Drijver ergert zich ongelooflijk aan de korte draaiperiodes die er in ons land gehanteerd worden voor dramaseries en films, maar durft een productie met zo’n korte draaitijd ook niet te weigeren. Dat vertelt de actrice vandaag in de Volkskrant. Het is slikken of stikken, aldus Drijver. “Er is een angst bij regisseurs, scriptschrijvers, acteurs – ik steek de hand ook in eigen boezem – om tegen die omroep en tegen elkaar te zeggen: laten we wat meer tijd nemen“, legt de actrice uit.

De Nederlandse tv-wereld gaat te vluchtig te werk, vindt Drijver. “Als ik word benaderd voor een serie gaat het vaak zo: ‘De scripts zijn nog niet af, maar het verhaal gaat ongeveer zo… En trouwens, er zijn maar weinig draaidagen en er is ook maar weinig geld. Maar echt, als we flink knallen, kan het heel leuk worden.’ En dan denk ik: oké, ik ga het doen.”

Je kunt volgens Drijver bijna niet weigeren. “We willen allemaal zo graag werken dat we denken: als ik nee zeg, doet iemand anders het. Terwijl we eigenlijk moeten zeggen: het wordt beter als we ons product serieus nemen. Je kunt wel knallen op de set, maar als een script niet zorgvuldig is geschreven, als het geen lagen heeft, kun je het als acteur niet spelen.

Momenteel schittert Drijver in de Netflix-serie Undercover. Dat is een Vlaamse productie. “In tien afleveringen is anderhalf jaar schrijftijd gestoken. Dat had niet te maken met het feit dat Netflix instapte. Van de crew hoorde ik dat ook voor andere Belgische series meer tijd wordt genomen.”

Het Volkskrant-interview met Anna Drijver kunt u lezen via Blendle.

Foto: Netflix

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen