Gerard Joling bepleit top-dj als pauze-act Songfestival

Geplaatst op Fri 24 May 2019 om 10:00

Gerard Joling vindt dat AvroTros een van de top-dj’s die ons land rijk is moet strikken als pauze-act voor het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar plaatstvindt in Nederland. Dat zegt de RTL 4-presentator in gesprek met De Telegraaf. Tot nu toe heeft alleen Dries Roelvink zichzelf aangeboden als pauze-act. Joling adviseert dat niet te doen. “Dit wordt zo’n spektakel, voor Nederland ongeëvenaard en dan moet je als pauzenummer natuurlijk wel komen met wat anders dan Dries Roelvink.

Waar pleit Joling voor? “Ik zou zeggen, doe als halftimeshow, of hoe dat heet, lekker een van onze drie grootste dj’s: Martin Garrix, Tiësto en Afrojack in een unieke act. Nou je ziet, ze mogen me altijd bellen voor een ideetje!

Joling ziet geen rol voor zichzelf weggelegd. “Maar het is natuurlijk wel geweldig om af en toe mee te denken hoe het eruit moet gaan zien.

En wie moet er op de presentatie gezet worden? “Ik zeg al weken, dat moet een internationale figuur zijn, Doutzen met Jan Smit! En natuurlijk kan AVROTROS ook niet heen om de enige presentator die ze nog hebben, Frits Sissing mag vast ook wat doen.

Het Telegraaf-artikel ‘Ook Gerard bemoeit zich met Songfestival 2020’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS
48 Reacties op “Gerard Joling bepleit top-dj als pauze-act Songfestival”


 1. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Je hebt helemaal gelijk Gerard Joling, dan zou Nederland echt voor schandaal staan als ze die Roelvink dat lieten doen.

 2. Guttegut

  Jan Smit als presentator WHOAAAAAAHAHAHAHA. Goed idee Geer!!!

 3. xandertje

  En dan? Naar iemand kijken die een cd-tje draait? Dat is zo 2002. We moeten excelleren!

  Ben benieuwd hoe de zender van Tros muziekfeest op het plein het gaat organiseren maar ik vrees het ergste.

 4. Noud

  Een Dj kan in elk geval niet vals zingen.

 5. Ja nee

  Rot op met je Doutzen.

  Gewoon Jan Smit (AVROTROS), Chantal Janzen (RTL) en Linda de Mol (SBS).

 6. M.

  Laat deze mummie, deze fossiel genaamd Geer zijn mond maar dichthouden. Misselijk van deze immoreel mens te horen praten, ga zorgen maken over hoeveel jongens jij ongevraagd hebt gezoend aan de Bar. Niet zo lang geleden heb jij een heteroseksueel jongen flink vernederd en zijn grens overschreden, ga daar maar zorgen over maken en laat de songfestival aan mensen met verstand.

 7. Renske

  Avrotros moet buiten de deur kijken omdat ze zelf geen geschikte namen hebben voor een dergelijk internationaal festijn, maar met Jan Smit en Daniel Dekkers in de commissie vrees ik voor eigenbelang en politiek correcte keuzes.

  Mijn voorkeur waarmee NL gaat uitblinken

  Eva Jinek (moet over de streep getrokken worden)
  Nikkie de Jager (wil graag, is songfestival en perfecte taalbeheersing)
  Carlo Boszhard (eurovision encyclopedie en live tv expert, moet naar de nonnen)
  Michiel Huisman (naar Nederland halen en gewoon knap laten zijn)

  Presentatie Douze Points

 8. René

  Doutzen is een plaatje maar Joling heeft duidelijk niet gekeken nar de uitreiking van de Gouden Kalveren dat ze in 2012 samen met Jandino Aspiraat presenteerde. Dat was niet goed op zijn zachts gezegd.

 9. SBS gek

  Annechien Steenhuizen en Michiel Huisman sowieso
  GEEN JAN SMIT

  en als interval act een hommage aan Nederlandse winnaars.
  Misschien een hommage aan overleden Europese winnaars/deelnemers

 10. René

  Annechien Steenhuizen en Dionne stax moeten het samen presenteren. Dan kan Avro presentatrice Romy Monteiro de greenroom gesprekken doen. Ideaal, verder nadenken over de presentatie is niet nodig!

 11. Sylvana

  DOE NORMAAL! Luister éérst eens naar het Engels van Jan zenuwenlijer Smit. Frits Sissing? Hoe haal je het in je bakkes. Avrotros moet echt niet zo zelfingenomen zijn en kijken naar NOS presentatoren, RTL gezichten met vakmanschap, degelijke taalkennis. Wie kan er Frans? Niemand! Ja, Chazia Mourali.

 12. Marc

  Dries Roelvink past perfect bij het niveau van dit evenement.
  Lager kan niet

 13. Enzo Voorthuijsen

  Weer een ‘bekende’ nederlander die zo nodig weer ongevraagd ergens wat van moeten vinden.

 14. Jurgen

  We hebben toch de beroemde dj Dave Roelvink?

 15. Jurgen

  Ik vind het echt verbazingwekkend dat mensen hier de moeite nemen om een heel lang bericht te typen en serieus boos zijn koekoek!

 16. Zalmneusje

  André Rieu als pauze-act, in combinatie met Martin Garrix!

 17. Linda

  Zoek een goede presentatrice en presentator, maakt niet uit wie als ze het maar kunnen!!!!Welbespraakt dus.Verder is het idee van Gerard zo gek nog niet over die DJ’s.

  Waarom maakt Dries zich altijd zo belachelijk?

 18. alexh

  Doutzen kan niet presenteren, dus vooral niet doen.

  Als we bij PO moeten blijven… Jan Smit komen we denk ik helaas niet omheen (green room), en zet er dan maar Rik vd Westelaken en Eva Jinek naast.

 19. CloaCo

  Hans Klok met Pamela Anderson

 20. Edwin

  Als pauzeact de Jostiband?

 21. liefkleinhertje

  We moeten gewoon Madonna overtreffen en doen dit het beste door Roxeanne Hazes te sturen.
  Als die dikkerd vals gaat is het internet te klein en iedere waardeloze act word in een keer hogere kunst.
  Omdat er ook minderjarigen kijken en luisteren zouden we deze dino ook kunnen laten pleebekken .
  Als we het ook nog laten presenteren door Barbara (panlat) Barend zijn we gelijk van dat gezeur over die grensbewaking af want dat doen onze buurlanden dan wel.

 22. Don John

  Hoe kom je erop! Wat is het toch een creatieve geest die Gerard. Dat zie je nou nooit, een bekende DJ op een groot event. Maar dan wil ik wel Gerard op zo’n dunne stok zittend, zwaaiend op de achtergrond.

 23. Xavier

  Rapper Sjors en Kim Holland lijkt me wel een representatief duo. Dan wordt ook de door NPO beoogde doelgroep bereikt.

 24. Kijkcijfers

  Amber van het NOS journaal

 25. Pierre Cul

  Doutzen heeft al moeite met de “presentatie” van een Rivella commercial. Niet doen.
  Jan Smit is prima voor een nationaal palingevenement. Ik zou Dionne doen (nee dat bedoel ik niet zo) maar ik weet niet welke man daarbij past..

 26. Kijkcijfers

  Annechien Steenhuizen ook geen probleem.

  Dan alleen nog een man of twee.

 27. Brian

  Anna Gimbrere
  Pauze acts: Mindfuck, Proud van Common Linnets

 28. Goldieoldie

  Wil je Nederland werkelijk als pauze act op de kaart zetten dan is er maar één optreden mogelijk van oerechte Nederlandse bodem. Over de hele wereld inmiddels een begrip: André Rieu!!!!

 29. Simon

  Valerio Zeno!

 30. Mark

  Linda is toch veel te oud? We moeten natuurlijk geen kijkers wegjagen. Zoveel mogelijk jeugdige kijkers trekken, die stemmen tenminste nog, en sms’en zich suf. Dus een dj moet kunnen. Jan Smit is bekend is alle Duitstalige landen. En Doutzen is ook internationaal bekend. En ze zijn goed met talen.

 31. Daantje

  Gewoon Rik westenlaken

 32. Laat iedereen zichzelf zijn.

  @@M.
  Fri 24 May 2019 om 10:20

  Gefeliciteerd, jij hebt vandaag de …DOMSTE…reactie van de dag gewonnen.

 33. René

  Geweldig idee. Maar laat die dj’s dan een nieuwe mix maken van de meest bekende songfestival nummers zoals bijv. Waterloo, Eres tu, Euphoria, Volare, Après Toi, Ein biesschen Friet en, etc. Succes verzekerd.

 34. weethetbeter

  Laat de NPO dat zelf uitmaken !!!!!!

 35. liefkleinhertje

  We kunnen ook Maywood sturen als die zusjes mekaar op hun bek slaan zou toch wel erg leuk zijn.

 36. TanteMarion

  Top idee @René

 37. man pan

  Martin Garrix, Tiësto en Afrojack met wat oude winnaars. een paar oude songfestivalliedjes in een nieuw jasje. Kind kan de was doen.

 38. pip

  waar bemoeit hij zich mee.

 39. Simon

  Het zijn allemaal goede ideeën van Jolink behalve van die Sissing. Nu ja de green room peilen of zoiets achter de schermen dan … hoewel Jamai Loman dat beter zou doen.

 40. Tv junkie xl

  André Rieu samen met dj is inderdaad leuk idee!
  Credits voor Zalmneusje

 41. Pakalu Papito

  Het Eurovisie Songfestival. Toch elk jaar weer een nostalgisch evenement, bedoeld als feest der herkenning voor de oudere muziekliefhebber met een hunkering naar vervlogen tijden. Maar desondanks moet de presentatrice van het festival wel een beetje fuckable zijn. Linda de Mol valt al zéker een jaar of 35 niet meer in die categorie.

 42. J. Vlemmix (ja, die ...)

  Ik heb gezien dat, hoewel ik door mijn strapatzen grote bekendheid geniet, mijn naam nog nergens genoemd is. Daarom begin ik maar een lobby voor mijzelf.

  Allereerst ben ik een talentvol taalspecialist. Ik spreek onder andere Nijmeegs, would be Nederlands, dus ook Engels, Frans (imbécile, fou le camp en rien ne vas plus), wat dat ook betekenen mag en ik ben een master (alweer een Engels woord) in de Duitse taal.

  Als bewijs van het laatste verwijs ik naar de onderstaande link. Het betreft een optreden in DSDS (Deutschland sucht den Superstar) met diverse wereldsterren in de jury.

  https://vimeo.com/79488711

  Met behulp van twee knappe danseressen heb ik een in dit programma een weergaloos optreden neergezet. De juryleden, waaronder Bruce Darnell en Dieter Bohlen, waren helemaal “aus dem Häuschen.” Dat betekent dat zij “total begeistert” waren.

  Het publiek ging eveneens helemaal uit hun dak. Ik heb zelden zo’n geweldig optreden meegemaakt. De gig “an sich” duurde 31 seconden. Voorwaar een wereldrecord. Ik was helemaal onder de indruk van de vier lampjes met daarin een rode X en ik besloot mijn act dus door te zetten, dit onder enorme toejuichingen van de toeschouwers, waarvan een groot aantal personen zo te zien in de buurt van een hartverzakking kwam.

  Dit rode-kruis-gebeuren beschouwde ik als een aanmoediging en ik besloot het uiterste uit de Arschflöte van mijn assistent(e) te halen door op de ingeslagen weg voort te gaan en mijn assistent(e) tot grote hoogte op te stuwen door haar/hem letterlijk de lucht uit de kont te knijpen.

  Uiteindelijk werd ik afgeflöten en stopte ik, onder oorverdovende aanmoedigingen van en luide toejuichingen door het publiek, dat net als ik niet van ophouden wist. Uiteraard werd nog wat nagepraat over dit wereldoptreden, waarna ik met mijn danseressen en mijn opblaas-assistent(e) de (af)gang naar de uitgang maakte, wat niet zonder strubbelingen verliep. Ja, wat wil je na zo’n vertoning voor een uitzinnig publiek. Mijn opvoering was immers van wereldklasse en alle aanwezigen waren en bleven onder de indruk.

  Dit optreden beschouw ik als een goede opmaat naar nog grotere evenementen, zoals het ESC. Met naast mij Patricia Paay als ervaren gastvrouw (zij is van alle markten thuis, zoals jullie weten) kan het ESC 2020 niet mislukken. Kijk daarvoor naar bovengenoemd DSDS-optreden, waarnaar ik nogmaals verwijs. Ikzelf kan er geen genoeg van krijgen, maar dat terzijde.

  Ik hoop dat degenen die het aangaat, mijn open sollicitatie serieus nemen en ik besluit met het verzoek mij geen “fee” (nog maar eens een Engels woord) toe te kennen. Enerzijds heb ik meer dan genoeg geld verdiend aan die d-om-me Nederlanders, die in het verleden besloten door mij ingekochte, waardeloze Oranje-troep tegen woekerprijzen te kopen, anderzijds ben ik ervan overtuigd dat gastvrouw Patricia Paay mijn ESC-gage zal laten confisqueren, omdat mijn DSDS-assistent(e) volgens Patries teveel op haar leek.

  Dit alles geschreven hebbende, hoop ik op massale support (nog maar eens een Engels woord) van de zijde van het Nederlandse volk, waaronder uiteraard de hier aanwezige MC-fans, die ik allen een warm hart toedraag. Alvast bedankt voor de verwachte steun, wens ik u allen thans reeds een prettig weekend (alweer ……, juist ja) toe.

  Lieve, welgemeende groetjes van Johan Vlemmix.

  P.S. Ik ben beslist geen egotripper ondanks het feit dat ik in totaal een keer of 30 van de eerste persoon enkelvoud (voor de ongeletterden/onwetenden: ik) gebruik gemaakt heb. Wellicht heeft dit met mijn IQ te maken.

 43. meisje19x

  Pakalu ik denk daar net zo over :) Neem je contact met me op? Wij hebben veel gemeen :)

 44. pip

  Hij weet als geen ander om af te gaan de Toppers gingen indertijd af al een gieter.

 45. 123

  Dan kan Jan Versteegh mooi terugkeren naar BNN-VARA, zodat hij het ESF kan presenteren. Samen met Tim “the hot Dutch Guy” Douwsma prima eye-Candy voor vrouwelijk en homoseksueel Europa & Australië. Tel daar Eva Jinek bij op – die vloeiend Engels spreekt – en een Romy Monteiro voor de meer kleurigheid; laten we eerlijk zijn; alleen maar über-blonde mensen werkt niet, en je hebt een totaaplaatje nodig.

  * Eva, met haar talenkennis, en achtergrond: perfect! Hoofdpresentator!
  * Tim “the hot Dutch guy” Douwsma, net als:
  * Jan Versteegh: lekker voor vrouwelijk en mannelijk Europa en Australië!
  * Romy Monteiro is niet standaard blond haar, blauwe ogen. Een verademing voor sommige delen van Europa.

  De plaats: Amsterdam! Want laten we eerlijk zijn; waar je het ook gaat organiseren, toeristen komen tóch wel naar A’dam! Dus sla er dan ook een slaatje uit, zou ik zeggen. Promoot wel andere delen van NL! Kaasmarkt in Alkmaar, de Afsluitdijk, de Veluwe, Den Haag, Rotterdam, binnenstad van Enkhuizen, tech-centraal Eindhoven, de ‘Food Valley’, de hunebedden, enz.

  Inzendingen zijn moeilijk te voorspellen. Er vanuitgaande dat NL niet nóg een keer wil winnen, zouden Nielson, Davina Michelle of Suzan & Freek hun carrière een ‘boost’ kunnen geven.

  Interval-acts: idd, de beste DJ’s die ons land heeft. Want dat is óók NL!

  Postcards: kaasmarkt Alkmaar, Kinderdijk, Veluwe, Vredespaleis in Den Haag, Vaalserberg, Martinitoren, De Fundatie in Zwolle, de tulpenvelden van Zuid-Holland zuid tot de Kop van Noord-Holland, Drielandenpunt in Limburg, en, als er een bombastisch liedje is; Groningen! Elke provincie heeft iets moois te bieden. Ik zou zelfs de Broekerveiling in Langedijk of het schaatstalent in Heerenveen niet willen uitsluiten!

  Cultuur, historie, sport, dj’s anno nu; we hebben het allemaal!

  Laten we niet moeilijk doen over A’dam. Ziggo Dome is the best place to be in 2020!

 46. CreaBea

  Gerard Koop aub een Tickets to the Tropics.

 47. Simon

  Laten we de creatieve invulling van het Songfestival overlaten aan de nieuwe generatie creatievelingen zoals o.a.Duncan. Gerard moet gewoon liedjes zingen en bejaarden vermaken, dus doen waar hij wel goed in is… Ik ben wel een beetje klaar met de gevestigde orde der Nederlandse artiesten zoals Gordon, Gérard, Patty Brard en ga zo maar door… Laat nu de nieuwe creatieve orde opstaan zodat Nederland weer trots kan zijn…

 48. José

  @Simon:

  Het lijkt me best handig dat zo’n groot internationaal evenement wordt georganiseerd door mensen met veel ervaring. Uiteraard met jong talent dat de kans krijgt zichzelf te laten zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.