Gerard Joling bepleit top-dj als pauze-act Songfestival

Gerard Joling vindt dat AvroTros een van de top-dj’s die ons land rijk is moet strikken als pauze-act voor het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar plaatstvindt in Nederland. Dat zegt de RTL 4-presentator in gesprek met De Telegraaf. Tot nu toe heeft alleen Dries Roelvink zichzelf aangeboden als pauze-act. Joling adviseert dat niet te doen. “Dit wordt zo’n spektakel, voor Nederland ongeëvenaard en dan moet je als pauzenummer natuurlijk wel komen met wat anders dan Dries Roelvink.

Waar pleit Joling voor? “Ik zou zeggen, doe als halftimeshow, of hoe dat heet, lekker een van onze drie grootste dj’s: Martin Garrix, Tiësto en Afrojack in een unieke act. Nou je ziet, ze mogen me altijd bellen voor een ideetje!

Joling ziet geen rol voor zichzelf weggelegd. “Maar het is natuurlijk wel geweldig om af en toe mee te denken hoe het eruit moet gaan zien.

En wie moet er op de presentatie gezet worden? “Ik zeg al weken, dat moet een internationale figuur zijn, Doutzen met Jan Smit! En natuurlijk kan AVROTROS ook niet heen om de enige presentator die ze nog hebben, Frits Sissing mag vast ook wat doen.

Het Telegraaf-artikel ‘Ook Gerard bemoeit zich met Songfestival 2020’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen