Apeldoorn offert zich dit jaar op voor tv-intocht Sint

De gemeente Apeldoorn offert zich dit jaar op voor de organisatie van de landelijke tv-intocht van Sinterklaas. De man met de mijter komt op zaterdag 16 november aan in de stad die op ruim een uur rijden van Amsterdam ligt. Dat heeft omroep NTR laten weten. De tv-intocht van Sinterklaas is al lang geen zorgeloos feestje meer; elk jaar is er weer een hoop heisa over. Voor het eerst meldde zich vorig jaar daarom geen énkele gemeente zich uit zichzelf aan bij Sinterklaas-omroep NTR.

Of er dit jaar veel aanmeldingen waren is niet bekend, maar de tv-intocht gaat in elk geval naar burgemeester Petra van Wingerden-Boers van Apeldoorn. “Wij zijn heel blij dat Sinterklaas voor gezinsstad Apeldoorn heeft gekozen. Wat een eer!

Apeldoorn is enthousiast. “Het is natuurlijk goed nieuws voor alle kinderen in de stad, maar ook voor iedereen in Nederland die er graag bij wil zijn. Want Apeldoorn ligt mooi midden in het land. Dus ik denk dat we op 16 november uit alle windstreken gezinnen op bezoek krijgen om samen Sinterklaas in Nederland te verwelkomen.

De NTR doet op zaterdag 16 november  vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 verslag van de aankomst van de Sint. Dieuwertje Blok verzorgt traditiegetrouw de presentatie, gesteund door vaste verslaggever Jeroen Kramer.

Eerder die week, op maandag 11 november, start Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van de Sint vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien, tot en met 5 december.

Foto: Roel Jorna, NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen