GeenStijl en TPO publiceren flamencodreigement RVD

Geplaatst op wo 15 mei 2019 om 11:40

De nieuwssites GeenStijl en The Post Online hebben maling aan de mediacode van de Oranjes. Ze geven geen gehoor aan het verzoek van de RVD om de flamencovideo van koningin Máxima van de website af te halen. Dat is te lezen op de nieuwssites. Sterker nog: de websites publiceren integraal de dreigende juridische mail van de RVD. Ze zijn niet van plan om te buigen voor de Oranjes. “Mail! RVD wil dat GS dans-Maxima wegjorist. Kort antwoord: LOL!“, meldt GeenStijl.

Het lijkt wel of we in Noord-Korea leven, aldus GeenStijl. “Niet alleen hoeven wij als vrije media in dit vrije land niet vooraf toestemming te vragen voor publicatie van vrije nieuwsgaring, de hele Mediacode waar de RVD dit aan ophangt, is een democratische rechtsstaat onwaardig.

The Post Online denkt daar hetzelfde over. “LOL. Ga lekker naar Noord-Korea. Of Iran. Ofzo. Wij bepalen in dit vrije land zelf wel wat we wanneer en waarom plaatsen, niet een of andere laffe lakei van een outdated feodale tandeloze tijger. We zijn de EO/NOS/ANP niet“, heeft die website geantwoord aan de RVD.

Ziet u ons soms elke winter in Lech staan tussen zo’n klef en laf clubje ‘fotografen’ dat jaar in jaar uit dezelfde skijacks met een plastic houweel in hun aars staat te fotograferen? Nou? Nee hè? Vorstenhuis = ook ons vorstenhuis, openbare weg = ook onze openbare weg. Beiden van ons belastinggeld, dus dat komt mooi uit.

Klik hier voor het artikel op GeenStijl en hier voor het artikel op The Post Online. Lees ook: ‘Waarom de Oranjes de Mediacode zouden moeten afschaffen‘.

Lees ook: Story klaar met mediacode, wil Oranjes in bikini tonen (dinsdag)

Foto: RVD – Erwin Olaf
32 Reacties op “GeenStijl en TPO publiceren flamencodreigement RVD”


 1. Dwight Power

  Die hele mediacode is volstrekt achterhaald en discriminatoir van opzet.

 2. donia

  Werden de boeren of de gewone burger maar zo beschermt!

 3. N

  Pas op GeenStijl, straks wordt je niet meer uitgenodigd voor foto momente… oh wacht.

 4. Anton

  In Belgie is de site HLN iig wel gezwicht voor de mail. webadres van het filmpje bestaat nog wel maar is leeg.
  https://www.hln.be/showbizz/royalty/nederlandse-koningin-maxima-danst-de-flamenco-in-sevilla~acd0d8a2/

 5. Directeurtje

  Lange leve het Internet

  Oude media zijn oud. En versleten.

 6. Meneer Kaktus

  Als Virgien staat te twerken voor de caravan heb ik ook liever niet dat de pers daarover publiceert.

  Snap de Oranjes wel.

 7. MO

  Van ons belastinggeld is dat TPO-redacteurtje ook naar school gegaan. Heeft het zin gehad? Gezien de achterlijke taalfouten niet.

 8. Tiel

  Haha, “nieuwsgaring”! Een koningin die wat dansstapjes zet. Oooo, wat voelen ze zich stoer dat ze dit soort totaal nutteloze beelden op hun site hebben en lekker laten staan! Ik heb het niet gezien en hoef het niet te zien ook. Wat stelt zoiets nou eigenlijk voor? Maar gelukkig voor GS en TPO kunnen ze zichzelf en elkaar heerlijk afrukken op hun schelmenactie.

 9. Weessiie

  Boeiende tactiek van GS en TPO. De Mediacode is er als vervanger van wetgeving, als een akkoord dat niemand wilt breken. Als zij zo fel tegen de mediacode zijn, zijn zij dan wel voorstander van wat er voor in de plaats komt: wetgeving, met gerechtelijke strafmaatregelen?

 10. Pieter

  MO, wat fijn dat zo inhoudelijk op het artikel reageert, er zijn mensen die gratis op school zijn geweest en mensen die voor niets naar school zijn geweest. U behoort duidelijk tot de 2e catagorie gezien uw reactie.

 11. Atiq

  Pieter snapt het verschil niet tussen op school zijn en naar school gaan.

 12. Bennus

  Anton: Het Laatste Nieuws valt onder dezelfde tak als AD, Parool en Volkskrant, zijn daarom ook gehouden aan diezelfde flauwekul regeltjes

 13. zeurpiet

  @mo, kijk maar uit hoor. Deze slecht schrijvende en ook nog eens zeer rancuneuze sneue rukkers van tpo blokkeren je voor het minste. Ze verwijderen ook gewoon reacties als het ze niet bevalt. Wel een grote mond over Ppyongyang aan de Amstel, maar zelf hebben ze er ook een handje van.
  Het lijkt wel alsof er zwaar aan de alcohol verslaafde junks daar achter het toetsenbord zitten. Erg jammer, het was een hele tijd een goede web-site met veel actuele informatie. Zeker nadat die Roos op gerot was ging het een tijdje goed. Maar nu ……
  Helaas, om nog maar niet te spreken over dat misbaksel van een tpook, daar is alles nog een graadje erger. Daar schrijven ze de grootste bagger, zoals bijv consequent een Chinees item associëren met een menunummer van een Chinees restaurant. Dat was misschien ooit leuk in de schoolkrant voor zijn debiele vriendjes, maar tegenwoordig staat het vooral stom.
  Heb mijn donaties stopgezet, hopelijk doen meer mensen dat en wordt dat een reden om weer normaal te gaan doen daar bij tpo en tpook. Tot die tijd kan je terecht bij dds en Sietske Bergman (altijd al een aanrader geweest).

 14. zeurpiet

  @pieter, je reactie slaat nergens op. Klinkt trouwens wel rancuneus, ben je misschien zo een sneue etterbal die bedoelt wordt als we het over tpo hebben?

 15. Doge

  Much royal, many media, so politics…

  Wow.

 16. Sven L.

  Was leuk fragmentje toch? Ik verbaas mij over de ophef…

 17. jahaha

  bewijst maar weer eens waar die argentijnse haar hart echt ligt

 18. TPO-einderedactie

  @MO Wed 15 May 2019 om 12:17

  Welke taalfouten dan? Als u ze even doorgeeft dan passen wij ze aan. Dat is ons werk.

 19. Gemakkelijk

  skijacks = ski-jacks
  jaar in jaar uit = jaar in, jaar uit
  beiden = beide

 20. @Gemakkelijk

  Alleen met ‘jaar in, jaar uit’ heb je gelijk.

 21. Gemakkelijk

  “Beiden” gebruik je alleen bij personen. Als “vorstenhuis” en “openbare weg” volgens jou personen zijn, mij best.

  “IJ” is een digraaf. Wanneer je een samenstelling vormt van een woord dat eindigt op een i en een woord dat begint met een j, dan koppel je deze met een verbindingsstreepje, zodat er geen verwarring ontstaat.

 22. Gemakkelijk

  “Beiden” gebruik je alleen bij personen. Als “vorstenhuis” en “openbare weg” volgens jou personen zijn, mij best.

  “IJ” is een digraaf. Wanneer je een samenstelling vormt van een woord dat eindigt op een i en een woord dat begint met een j, dan koppel je deze met een verbindingsstreepje, zоdat er geen verwarring ontstaat.

 23. Gemakkelijk

  “Beiden” gebruik je alleen bij personen. Als “vorstenhuis” en “openbare weg” volgens jou personen zijn, mij best.

  “IJ” is een digraaf. Wanneer je een samenstelling vormt van een woord dat eindigt op een i en een woord dat begint met een j, dan koppel je deze met een verbindingsstreepje, zodat er geen verwarring оntstaat.

 24. Gemakkelijk

  “Beiden” gebruik je alleen bij personen. Als “vorstenhuis” en “openbare weg” volgens jou personen zijn, mij best.

  “IJ” is een digraaf. Wanneer je een samenstelling vormt van een woord dat eindigt op een i en een woord dat begint met een j, dan koppel je deze met een verbindingsstreepje, zodаt er geen verwarring ontstaat.

 25. Gemakkelijk

  Hou mijn reactie niet steeds achter!

 26. TPO-einderedactie

  Gemakkelijk
  Wed 15 May 2019 om 13:57

  Wat ‘jaar in, jaar uit’ betreft heeft u gelijk.

  Wat de rest betreft niet. ‘

  Beiden’ is per definitie juist, ‘beide’ zonder ‘-n’ zou juist fout zijn.

  Wat ‘skijacks’ betreft is het een voorkeursspelling. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat ‘skijacks’ als ‘skei-aks’ kan worden uitgesproken, waardoor een koppelstreepje noodzakelijk is. Maar dat zou ook zo zijn bij ‘politieagent’ bijvoorbeeld, terwijl de voorkeur daar toch altijd uitgaat naar één woord zonder koppelstreepje, ook al is daar wel sprake van twee klinkerbotsingen. Bovendien gaat het bij ‘skijacks’ om een klinker en een medeklinker, dus geen onleesbare botsing van twee klinkers.

  Zelf hanteren wij de internet regel: hoe minder koppelstreepjes hoe beter. Al geldt dat ook voor ‘hoe minder komma’s hoe beter’ maar bij ‘jaar in, jaar uit’ valt niet met goed fatsoen te ontsnappen aan een komma.

  https://onzetaal.nl/taaladvies/beide-beiden

  https://taalhelden.org/bericht/wanneer-gebruik-je-een-koppelteken

  We zijn in elk geval blij dat het dus we, meevalt met de ‘achterlijke’ taalfouten en kunnen concluderen dat er sprake is van slechts één, zei het niet ernstige fout, en duidelijk helemaal geen ‘achterlijke’ fouten, integendeel.

  Gelukkig maar, anders zouden wij ons werk niet goed doen.

  Wij danken u voor de verbeteringen.

 27. Henk

  Opmerkelijk dat het zieltogende Geen Stijl nog eens een nieuwtje brengt dat ze niet uit een krant hebben gehaald.

 28. Sjaak

  Wij moeten zo snel mogelijk van het Koninklijk Huis af, het is achterhaald en ondemocratisch.

 29. Lord wanhoop

  1 ding moeten wij niet vergeet of je een oranje fan bent of niet, deze mensen ontvangen een vorstelijk zo niet een zeeeeer vorstelijk bedrag aan steun. Voor dit soort lui hebben zij niets te maken met een vermogenstoets e.d wat de wet voorschrijft als je een bijstandsuitkering aanvraagt bij de gemeente. En nee, ik heb zelf geen uitkering maar werk. Ons geld van ettelijke miljoenen welke zij mogen opstrijken, met al hun uitpuilende spaardepots, aandelen, juwelen kortom alle kostbaarheden blijft zo goed als zeker onaangeroerd. En juist dit soort veelvraten wordt beschermd door onze overheid. Mocht je als persoon foto’s plaatsen over dit gespuis, dan wordt denk ik, de moraal politieop je afgestuurd etc etc. Het gel.u.l. Van deze mensen hebben ook privacy’s klink klare kolder,neen dat hebben zij dus niet. Niet mee werken aan het nazistische protocol vwb de journalisten betekent verbannen worden. En de mietjes van journalisten die dit soort veelvraten volgt gehoorzamen als watjes met allerlei stupide excuses .

 30. 8

  Wat zijn dat voor gestoorden die hier taalles gaan geven ?

 31. Gemakkelijk

  Speciaal voor 8 (en TPO-einderedactie):

  Ik zou deze zin op onzetaal.nl nog eens goed lezen als ik jullie was: “Beiden is juist als het naar concrete personen verwijst en er geen zelfstandig naamwoord achter staat.” “Vorstenhuis” en “openbare weg” zijn geen concrete personen! M.a.w. “beide” is juist en “beiden” is hartstikke fout.

  “Politieagent” is geen goed voorbeeld, want dat kan niet verkeerd worden uitgesproken of afgebroken. “Ea” is immers geen lettercombinatie die één klank of diftong representeert en dus wordt het altijd ie|a afgebroken en nooit i|ea. “Eu” bijvoorbeeld is dat wel. (Zowel i|eu als ie|u is mogelijk.) Vandaar dat we “politieagent” zonder en “politie-uniform” met verbindingsstreepje schrijven.

 32. Sven L.

  Zou Máxima deze spelregels al onder de knie hebben? Of heeft ze alleen maar dansles?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.