GeenStijl en TPO publiceren flamencodreigement RVD

De nieuwssites GeenStijl en The Post Online hebben maling aan de mediacode van de Oranjes. Ze geven geen gehoor aan het verzoek van de RVD om de flamencovideo van koningin Máxima van de website af te halen. Dat is te lezen op de nieuwssites. Sterker nog: de websites publiceren integraal de dreigende juridische mail van de RVD. Ze zijn niet van plan om te buigen voor de Oranjes. “Mail! RVD wil dat GS dans-Maxima wegjorist. Kort antwoord: LOL!“, meldt GeenStijl.

Het lijkt wel of we in Noord-Korea leven, aldus GeenStijl. “Niet alleen hoeven wij als vrije media in dit vrije land niet vooraf toestemming te vragen voor publicatie van vrije nieuwsgaring, de hele Mediacode waar de RVD dit aan ophangt, is een democratische rechtsstaat onwaardig.

The Post Online denkt daar hetzelfde over. “LOL. Ga lekker naar Noord-Korea. Of Iran. Ofzo. Wij bepalen in dit vrije land zelf wel wat we wanneer en waarom plaatsen, niet een of andere laffe lakei van een outdated feodale tandeloze tijger. We zijn de EO/NOS/ANP niet“, heeft die website geantwoord aan de RVD.

Ziet u ons soms elke winter in Lech staan tussen zo’n klef en laf clubje ‘fotografen’ dat jaar in jaar uit dezelfde skijacks met een plastic houweel in hun aars staat te fotograferen? Nou? Nee hè? Vorstenhuis = ook ons vorstenhuis, openbare weg = ook onze openbare weg. Beiden van ons belastinggeld, dus dat komt mooi uit.

Klik hier voor het artikel op GeenStijl en hier voor het artikel op The Post Online. Lees ook: ‘Waarom de Oranjes de Mediacode zouden moeten afschaffen‘.

Lees ook: Story klaar met mediacode, wil Oranjes in bikini tonen (dinsdag)

Foto: RVD – Erwin Olaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen