Albert Verlinde en Patty Brard: ‘Wij zijn ook bedreigd’

Albert Verlinde en Patty Brard konden het dinsdagavond niet laten om de schijnwerpers even op zichzelf te richten toen het ging over de doodsbedreiging aan het adres van Peter R. de Vries. Dat was te zien in 6 Inside op SBS 6. De Vries staat op de dodenlijst van ’s lands meest gezochte crimineel. Verlinde weet naar eigen zeggen precies hoe dat voelt. “Ik heb zelf een paar keer – niet zo heftig als dit – meegemaakt dat ik ook bedreigingen kreeg. Ik weet wat het met je doet.”

Verlinde vindt het heel vervelend voor De Vries. “Dat was al intens, dus ik wens hem echt – en het is niet altijd mijn goede vriend – ongelooflijk veel sterkte in deze rottijd.”

Patty Brard weet ook hoe het voelt. “Ik heb ook een keer een dreiging gehad en toen ben ik ook drie weken beveiligd geweest. Ik weet tot nu toe nog steeds niet wat er aan de hand was.”

Verlinde: “Ik heb het wel gehoord. Mij belden ze op een gegeven moment en een rechercheur vertelde mij: ‘Die en die zit in de gevangenis en ik weet dat hij vanuit de cel allerlei telefoontjes aan het doen is.’ Dan ben je extra ziek als je al ziek in bed ligt.”

Brard: “Verschrikkelijk.”

Lees ook:  Geert Wilders biedt Peter R. de Vries zijn hulp aan (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen