Evert Santegoeds verdedigt coververhaal Wes en Yo

Er is in showbizzland veel te doen over het coververhaal dat de Privé woensdag heeft gepubliceerd over Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau: volgens het blad zijn de twee weer gelukkig met elkaar. Vlak na het verschijnen van het tijdschrift buitelden andere media over elkaar heen met de ontkenning van Yolanthe’s manager Xenia Kasper. Vervolgens kreeg de Privé ook nog eens weekblad Story over zich heen: de Story verwijt de Privé en plein public aan lezersbedrog te doen.

De Privé heeft bij het coververhaal van Wes en Yo een foto gepubliceerd die anderhalve week geleden gemaakt zou zijn op Ibiza. Hun zoontje ziet er op de foto echter wel érg jong uit, wat er op duidt dat de foto minimaal een paar jaar oud is.

Dat vermoeden is bevestigd door Xenia Kasper. “Kijk even hoe oud Xess daar is, toen was hij een jaar oud. Hij wordt in oktober 4. Dus…“, zegt zij.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Als het inderdaad zo is, zoals Yolanthe’s manager Xenia Kasper verklaart, dat de als heel recent gebrachte ‘verzoeningsfoto’ van Wes & Yo vandaag op de cover van een weekblad al jaren oud is, zou dat een kwalijke zaak zijn. Zoiets geeft ons vak een slechte naam.

Evert reageert

Al met al heeft Evert Santegoeds woensdag flink wat over zich heen gekregen. Hoe zit het nou? “Dat is de meest gestelde vraag aan me vandaag. Er was wat onduidelijkheid over vandaag. Maar ja: het is natuurlijk ook een Pavlov-reactie van alle media. Die lezen wat en denken: oooh, management bellen! Les één in mijn wereldje is natuurlijk: je kan iedereen bellen, behalve het management. En les twee is: zorg dat je de nummers van die mensen zelf hebt, zodat je díe belt.”

Die intimi heeft de Privé wel gebeld. “Het verhaal kwam ons ter ore en Wesley heeft het afgelopen zondag in zijn vriendenkring verteld dat het hartstikke goed gaat. Het is heel groot nieuws, wat op een geschikt moment naar buiten gebracht gaat worden. Mijn collega Edwin Bredius, een fantastische jongen in het wereldje met een fantastisch netwerk, heeft het gecheckt bij Wesley.

Hoe reageerde Sneijder? “Die moest erom lachen en zei er verder niks op. Hij ontkende het niet. De Duitse RVD, Xenia Kasper, ontkent het wel. Die trompettert het overal rond.

Reken maar dat het eraan zit te komen, want het is heel groot nieuws én goed nieuws, dus waarom zou je er moeilijk over doen?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen