Frank Dane hoopt op eerste interview met Dotan

Frank Dane hoopt dat het onvermijdelijke eerste grote interview met Dotan sinds zijn trollenschandaal gaat plaatsvinden in zijn ochtendshow op Radio 538. Dat heeft hij woensdagavond in RTL Boulevard. Dotan heeft woensdag een nieuw liedje uitgebracht, maar er zijn nog altijd veel vragen over trollengate. De zanger heeft heel wat uit te leggen en hij moet er vroeg of laat aan geloven, anders blíjft het maar gaan over die trollen. Ieder medium wil het interview met Dotan uiteraard graag hebben.

Ook Dane hoopt erop. “Dotan, als je kijkt: doe bij mij je eerste interview. Ik zou hem zó graag willen spreken.

De Radio 538-ster is ook erg positief over Dotans nieuwe liedje Numb. “Ik vind het echt een hele goede plaat van Dotan. Ik durf zelfs te zeggen dat het de beste is die Dotan ooit heeft gemaakt.

Tijdens zijn radioshow las Dane ook veel kritiek voor. “We krijgen heel veel reacties binnen. Ik zie meer slecht nieuws dan goed nieuws. ‘Wat een kutnummer’, ‘klote’, ‘bagger’, ‘jongens, waarom doen jullie dit?’.

Mattie Valk, die ervaring heeft met negatieve media-aandacht, denkt dat Dotan het zo prima doet. “Ik denk dat het een heel bewuste keuze van hem is geweest om nu te zeggen: ‘Oké, jongens, dit is mijn liedje. Zonder het hele verhaal aan te halen, ga gewoon eens luisteren naar het liedje wat je ervan vindt.‘”

Luuk Ikink: “Is dit dan de manier? Een nummer droppen en zeggen: doe ermee wat je wil? Had hij toch even een interviewtje moeten geven of iets naar buiten moeten brengen? Ik vind ook wel dat hij juist door geen interview te geven het opklopt tot mythische proporties. Het maakt het allemaal zo veel erger.

Ronald Molendijk: “Je mag van mij aannemen dat het label waarbij hij getekend heeft en de mensen die om hem heen zitten dit allemaal bewust zo hebben gepland. In dit universum gaat niets per ongeluk. Hij zit nu ook gek genoeg aan de andere kant van de wereld.”

Moet Dotan sorry zeggen? “Natuurlijk. Als jij te horen hebt gekregen dat iemand in jouw omgeving lijdt aan leukemie en er wordt jarenlang goede sier gemaakt met een verhaal van Dotan door Dotan over een kindje wat leukemie zat te wachten na een een show van Dotan? Dan moet je echt excuses maken.”

Radio 538-ster Mark Labrand: “Ik kan me niet voorstellen dat Nederland genoegen neemt met meerdere excuses die hij gaat maken in liedjes. Ik denk dat mensen echt van hem willen horen wat zijn drijfveer is geweest om dit te doen.”

En Albert Verlinde: “Het kan niet anders dan dat dat grote interview eraan zit te komen. Anders kun je nooit ergens komen zonder dat mensen ernaar vragen. Als dat níet zo is, dan krijgt hij de komende tijd heel veel ellende over zich heen.”

Dotan staat sinds kort onder contract bij 8Ball, de muziekdochter van Talpa. De kans is dus groot dat Dotan zijn eerste interview hevig geregisseerd gaat geven bij een van de Talpa-media.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen