Erik Mouthaan vindt Songfestival-journalisten onnozel

Erik Mouthaan ergert zich dit jaar flink aan het nieuws over het Eurovisie Songfestival, omdat er in gastland Israël wel belangrijkere dingen zijn om onder de aandacht te brengen. Dat laat hij weten op Twitter. Mouthaan zet de journalisten die voor het liedjesfestijn naar Tel Aviv afreizen neer als een stelletje onnozelen. Hij vindt het bizar dat er straks honderden verslaggevers bezig zijn met liedjes, danspasjes en jurken, terwijl er op amper een uur rijden bombardementen plaatsvinden.

Het RTL Nieuws-gezicht raadt de Aran Bade’s en Koos van Plateringens van deze wereld aan om iets nuttigs te gaan doen. “Misschien dat al die honderden entertainment journalisten in Tel Aviv een keer de beveiligde zone uit kunnen. Verhaal maken over de raketaanvallen op Israel, de bombardementen op Gaza, de situatie in de bezette gebieden, de boycottbeweging richting het Songfestival.

Dat gaat vast niet gebeuren, aldus Mouthaan. “Maar nee, blijf ons vooral vertellen hoe je met ’tranen in de ogen’ naar een nietszeggend liedje uit Zweden of Albanië aan het luisteren bent. Jezus zeg.

Tijdens het Songfestival in Oekraïne waren de Songfestival-journalisten toch ook niet bezig met de oorlog aldaar? “Ja en dat was ook bizar.

Moeten we nou echt Aran Bade naar het front sturen om verslag te doen van raketaanvallen? Het lijkt logischer om daar echte journalisten op af te sturen. “Alleen wordt DAAR amper journalisten voor uitgetrokken terwijl wel hele teams naar Tel Aviv gaan om te schrijven over jurken en keelontstekingen“, briest Mouthaan.

NOS-verslaggever Martijn van der Zande vindt het flauw van Mouthaan. “Zo, lekker kort door de bocht…“, twittert hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen