Elke dag Love Island op RTL 5: geen expliciete seks

Geplaatst op ma 27 mei 2019 om 8:30

Dagelijkse programma’s worden meestal uitgezonden in de vooravond of op de late avond, maar de nieuwe RTL 5-daily Love Island die vanavond van start gaat heeft een plekje op prime time. Elke dag om 20.30 uur gaan tien Nederlandse en Vlaamse singles in een villa op Gran Canaria op zoek naar liefde. Volgens Nele van Lysebeth, de uitvoerend producent, wordt het niet zo ordinair als Temptation Island. “We zochten naar mensen die open zijn. Mooi in uiterlijk, maar ook van binnen.

Hebben de kandidaten iets meer diepgang? “Ik ben aangenaam verrast door de kandidaten. Geen Temptation Island-types. Meer diepgang? Ik weet niet hoe je het moet noemen. Creatiever misschien“, zegt de producente in het AD, via Blendle.

Het is het brave zusje onder de Temptation-achtige shows. Er mogen maar twee glazen alcohol per dag worden genuttigd en de kandidaten moeten voor twaalven op bed liggen. “Hier wordt niets gekraakt, maar juist gemaakt.

Wel zijn er maar zeven bedden voor tien kandidaten. “Dat betekent dag er altijd samen geslapen wordt. En kijk naar die bedden. Twijfelaars bijna. Dat zal gezellig worden.

Laten ze seks zien? “Nee, niet expliciet, wel de suggestie.”

Love Island is om 20.30 uur te zien op RTL 5. De presentatie is in handen van Holly Mae Brood en Viktor Verhulst.

Foto: RTL
18 Reacties op “Elke dag Love Island op RTL 5: geen expliciete seks”


 1. Ikke

  Mooi van buiten daar gaat het om kijk maar wat er mee doet Dit programma gaat floppen wie gaat er nou dagelijks om 20:30 kijken?

 2. west**

  Dit zijn gewoon achterlijke programmas , normen en waarden zijn ver te zoeken bij RTL , maar ja, is ook voor een ordinair publiek !

 3. Jeroen

  Vanavond eerst anderhalf uur introductie en daarna dagelijks om half negen een uur, waarvan 20 minuten reclame.

  Als je dit al wilt: Videoland.

 4. T

  Als dit nog braver dan Temptation Island is, dan houd je helemaal niets over. Ex on the beach mensen, gaat dat zien. Iedere zondagavond om 21.30 op MTV. Daae gebeurt in 1 aflevering meer dan in een heel seizoen Temptation Island.

 5. Steffani

  “Mooi in uiterlijk, maar ook van binnen”

  Hebben ze er wel eens bij stilgestaan dat vooral dat eerste de kijker weghoudt? Wat heeft het voor nut om naar programma’s te kijken omdat er zogenaamd mooie mensen in voorkomen? Hoe leeg denk je dat de kijker is? Wat dacht je van kandidaten met een “gewoon” uiterlijk en innerlijk?

 6. Bart

  Achterlijke programma’s. Het scoort af en toe zoals bij Temptation Island maar dit soort programma’s moet je eigenlijk niet willen maken. Als RTL lef heeft en slim is dan trek het de stekker uit de jongerenzender en maakt men er een zender van zoals SBS6 in het begin was. Het zal RTL5 op zeker de 2e grootste zender maken en men zal er Talpa een flinke klap mee uitdelen.

 7. MediaPrak

  Producent zocht naar ‘open’ mensen? Als ‘Open Minded’? Een opmerking welke veel in de porno industrie gebruikt wordt, om ‘deelname’ goed te praten. Terwijl geld (gebrek!) de enige motivatie is. Ook hier weer argeloze kandidaten welke van hun deelname nog jaren last hebben. OK, RTL5 is een vuilniszender, maar je zou toch van RTL Nederland (Sauvé) iets meer smaak en empathie verwachten.

 8. Rob

  SBS 6 komt binnenkort met racisme op tv. Ali’s Mensentuin.

 9. potmeter

  @T ik regeer op je komnetaar,
  Ex on the beach een programma dat gewoon kanidaten het ziekenhuis in laat slaan,
  Dus zo asociaal dat het in echte leven wordt gedaan worden ze gearresteerd,
  Vanwege openbaar geweld.

 10. MolTalk

  Flop Island…

 11. Kijkcijfers

  Komt nu nog niet. Eerst de britse versie.

 12. Ron

  @Kijkcijfers: nee hoor, vanavond start de Nederlandse versie…
  Maar heb er weinig fiducie in. Die kandidaten zijn zo weggeplukt bij castingbureau’s. Teveel ‘good looking’ en weinig ‘jan met de pet’ zoals bij al die scripted reality shows zoals Temptation Island, Ex on The Beach etc.

 13. Lieke van Lexmond Lover

  een soort oh oh cherso dus

 14. Opzouten

  Het is bij dit soort deelnemers alleen maar zien en gezien worden
  Het gesprek nivo bij dit soort programma’s welke zender je ook kiest is wel het een HKS
  Is Hogere Kleuter School

 15. Ti Thismsi

  Als je dit kijkt kun je je hersenen weggooien. Boycotten, zodat er nooit meer zoiets doms komt.

 16. Sander

  Vergis je niet. Dit kan zomaar een grote hit worden. Het is echt een leuk format en wordt in Engeland ieder seizoen beter bekeken. Tijdens de zomer hét gesprek van de dag. De Engelse versie is ook in Nederland best populair.

 17. echtwaar

  Geen expliciete seks op Love Island?? Jammer, zou die mooie bruine jongen wel eens willen bezig zien.

 18. EnZoIsHet!!

  wees eens eerlijk ‘zitten we echt op dit soort vulgaire tv programma s te wachten.Het is bij het puberale af ‘.

  En wat die Alie ‘b’ betreft die moet zo snel mogelijk vertrekken naar het land waar zijn ouders vandaan komen. Wat een bagger figuur is dat!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.