Volkskrant wil Humberto Tan terug op late avond

Tv-recensent Haroon Ali van de Volkskrant vindt Humberto Tan totaal niet op zijn plek in de nieuwe zaterdagshow Ondertussen in Nederland op RTL 4. Het is zelfs gewoon een beetje zielig voor hem. Dat geeft de columnist aan in de krant. Je gunt Tan zoveel meer dan een ‘zouteloze spelshow’, vindt Ali. “Toen ik Humberto Tan zaterdagavond zag meedrummen met een dweilorkest, in het ‘nieuwe’ spelprogramma Ondertussen in Nederland op RTL 4, werd ik een beetje verdrietig.

Het is een slap aftreksel van Ik Hou Van Holland, vindt Ali. “Zelfs in zo’n zouteloze quiz blijft hij opgewekt en innemend. Je gunt hem alleen zoveel meer.

RTL werkt nu aan een nieuwe latenightproject. Er wordt naar iemand gezocht die kan afwisselen met Beau van Erven Dorens. “RTL, alsjeblieft, ga niet shoppen bij andere omroepen, maar benut het talent dat je nog in huis hebt.

Ongeschreven tv-wetten zullen vast dicteren dat Tan het niet opnieuw mag proberen, maar als oude formats toch worden gerecycled (De zwakste schakel), zet Tan dan ook terug op de late avond, waar hij thuishoort.

De Volkskrant-recensie van Haroon Ali kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen